Audi a4 1 8 tfsi potrošnja ulja

Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 15. I kao rezultat dobije se enormna potrošnja ulja. Oni kolko sam skuzio uopce nemaju boljku onog cam followera ko tfsi, ulje zbilja nije nesto. Još ću ja vjerojatno uzimati lakši auto od CC-a ali potrošnja mi ne. Problem je u prekomjernoj potrošnji ulja.

Auto sam dovezao iz Švicarske i nije za nekih hiljadu kilometara nista potrošilo, zadnjih 30-tak.

Audi a4 (8k2, b8) saloon 1

Audi a4 1 8 tfsi potrošnja ulja

Tsi motor 160Ks 250Nm presao 112. Da li je neko imao iskustva s ovim autom i kakvi su vasi prijedlozi? Međutim, oni pate od velike potrošnje motornog ulja.

Razumjem i tu potrošnju ulja za 2. Uz aktivnu potrošnju ulja, vrlo je vjerojatno da prstenovi leže. Audi B8 ), D – Segment (Veliki porodični automobil). U mnogim aspektima ovo je zasluga obitelji EA113, a posebno ovog 1. Za tako mali motor neobično je vidjeti mlaznice za rashladno ulje klipa i.

Instalacija motora audi a4 1

Audi a4 1 8 tfsi potrošnja ulja

Klipne prstenove lakše je nadoknaditi, što pomaže smanjiti potrošnju ulja. Velika potrošnja ulja je najpoznatiji problem druge generacije 1. Zamjena motornog ulja, zamjena. Audi A3 Audi A4 Audi A5 Skoda octavia. Smiruje vas samo jedno, povećana potrošnja ulja obično više ne raste i. T motori osiguravaju pristojne performanse, ali ih prati velika potrošnja.

T su veoma dobri motori, ali u početku malo češće kontroliši nivo ulja prateći kilometražu da znaš "gde je sa potrošnjom ulja ". Postoji čitav asortiman Mobil motornih ulja pogodnih za različite modele Audi. Obje od tih prednosti znače potencijal u efikasnosti potrošnje goriva, koje vam.

Najčešća nesreća "napuhanih" motora je povećana potrošnja ulja, koja ponekad doseže 1-1,5 litara. TFSI (120 KS), potrošnja goriva. Sto se tice Audija i uopsteno VW koncerna i potrosnje ulja u Njemackoj je bila afera koja je uspjesno zataskana za 1. Saznajte kakvo ulje treba sipati u motor Vašeg automobila. Kada je potrebna izmjena ulja za Audi a3 motor? Obavljanje posla prilikom izmjene ulja u motoru Audi a4 b8 vlastitim rukama izjednačava.

Kod automobilskih dizela to je povećana potrošnja motora koja s vremenom ne. Potrošnja ulja u motoru zavisi pre svega od konstrukcije motora, izbora ulja, ali najviše zavisi od načina vožnje. Prema riječima vlasnika, potrošnja se kreće oko 7,5 litara u gradu i oko 5 na otvorenoj cesti.

Audi a4: opis, motori, automatski mjenjač,

Audi a4 1 8 tfsi potrošnja ulja

Znaci golf 4, audi A4, A6 itd, su kao sto rekoh bar meni prevare, to je. Posto mi se bas svidja a4 b8 verovatno ce to biti moj sledeci auto pa nije.