Auto dimi plavi dim

Kada se iz auspuha primijeti plavičasti dim to znači da je motoru “odzvonilo” i da ga. Takvi automobili iz auspuha obično izbacuju plavičasti dim, koji je siguran. Ako vaš automobil izbacuje plavi dim znači da je problem sa uljem, i da dolazi do sagorevanja ulja.

To se najčešće dešava kada dotraju karike. Bijela dim iz auspuha kod dizelaša, ako niste prebrzo pokrenuli auto u.

Šta boja dima iz auspuha otkriva o automobilu?

Auto dimi plavi dim

Velika kolicina dima nakon paljenja. Plavi dim je lako dijagnostifikovati. Ukoliko niste sigurni da li vaš automobil „ dimi “, zamolite prijatelja da vozi iza vas i obrati pažnju na izduv.

Sajt o automobila, auto tehnici, polovnim automobilima. U ponudi su razni auto dijelovi: farovi, dijelovi motora, karoserija, hladnjaci. Plavkasti dim – ovo je veoma loša vijest jer je znak da motor u.

Šta znače crni, plavi, beli i sivi dim iz auspuha?

Auto dimi plavi dim

Problem je, naime, što plavo dimi (dosta tamni dim ), a na 10. Kada palim auto, iz ispuha izlazi bijelo-plavkast dim, jedva se vidi plavo, a kada. Nakon toga zadimi plavi dim, nije dimna zavjesa, ali se dosta primijeti. Kad automobil dimi to obično nije dobar znak, odnosno najčešće je to najava problema koji zahtijevaju posjet.

Najčešće se radi o izgaranju ulja u komori za izgaranje unutar cilindra motora ili. I tako taj dim sedam dana dimi jebote počnem da zovem i idem od. Bijeli dim iz auspuha kod dizelaša, ako niste prebrzo pokrenuli auto u. Jači zvuk motora, plavi dim i smrad iz ispuha Automobili. Primijetio sam i kako je auto pri dodavanju gasa nešto glasniji nego inače, a taj glasniji rad čujem baš iz.

Može, jedan zub je dovoljan da ide, a da dimi plavo. Kad auto prekomjerno dimi, to nije dobar znak, ali šta znači crna, bijela. Pojava plavog dima pri svakom startu kada je auto radio u leru. Ako automobil izbacuje plavi dim to je znak da dolazi do sagorevanja.

Dakako, u ovom slučaju možete uvijek nastaviti dodavati ulje u. Jedino su u auto kreši rekli ako negdje pusta onda ne naplacuju,al.

Kada se iz auspuha primijeti plavičasti dim to znači

Auto dimi plavi dim

T kao sto kaze naslov ponekad mi baci plavi dim na auspuh. U voznji normalnoj i pod punim gasom ne dimi nista. U radu izpacuje plavicast dim na izduvnoj grani a kada se turira. U leru prilikom nabijanja gasa ne dimi ništa.

U zadnje vrijeme primjetio sam da auto kad se ugrije plavo dimi. Iza mene je cijela ulica u plavom dimu. A ako je do dizni onda obicno motor dobija manje goriva, pa auto trokira, tako.

Kada ulje curi u komoru za sagorevanje ono će izgoreti zajedno sa gorivom. U pitanju su ozbiljniji problemi.