Auto izbacuje antifriz

Upalim auto, pustim da se zagrije. Izbacivanje vode iz ekspanzivnog suda – CBC Auto Forum cbc. Spremljeno u privremenu memoriju Slično Prevedi ovu stranicu 16.

Tada smo prosli kako smo prosli i ispostavilo se na kraju da je crko davac prve brzine ventilatora. Passat 3 izbacuje vodu iz rezervne boce – CBC Auto Forum 4.

Izbijanje mjehurića u bocu od antifriza (kad dam kontakt

Auto izbacuje antifriz

Upomoć, gdje je nestala rashladna tekućina? Svaki automobil ima zatvoren sistem za hlađenje. Količina antifriza koja se stavlja ovisi o očekivanim niskim temperaturama. Otvorili smo haubu i vidjeli da antifriz curi iz boce za vodu.

Ekspanziona posuda 20 postova 23. Antifriz misterij 20 postova 8. Razlozi ključanja antifriza i antifriza u spremniku Zašto antifriz ključa u ekspanzijskom spremniku.

Šta se dešava kada grejanje u vozilu izbacuje hladan vazduh

Auto izbacuje antifriz

Njegov se višak izbacuje kroz gornju cijev hladnjaka. Simptomi su slijedeći: auto je hladan, napunim antifriz do max i. Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi prilikom putovanja, primjerice na more, je pregrijavanje motora. Dospem vode, upalim auto, temperatura 90 normalna, grijanje radi normalno. Punio sam antifriz do vrha i ukljucivao auto jer sam pronasao da ako izbacuje mjehurice otisao dihtung, uglavnom nema mjehurica normalno je.

Interesuje me dali svem da vozom 20km Auto sa Tom temperaturom i bez vode. Povećani pritisak ili temperatura u rashladnom sistemu i kao rezultat – izbacuje antifriz iz ekspanzijskog spremnika, i auto oblači oblak pare. Problem: pritisak u posudi za antifriz. Probao bi sada dla izbacuje mehure,al auto nece da pali,jer je crko anlaser. Auto ništa ne dimi, u posudi s antifrizom nema ulja. Ako se kroz mjesec dana ne upali lampica za manjak antifriza, izbaci karnister s vodom. I pomalo izbacuje antifriz na plasticnim racvama, crevima, kucistu termostata. Tečnost koja kruži sistemom za hlađenje je kombinacija vode i antifriza. Ova mešavina održava motor automobila hladnim tokom vrućih letnjih. Ne postoji nikakva pumpa za izbacivanje antifriza.

PAZNJA- Ispustanje i narocito sipanje antifriza se radi kada je auto na ravnom.

Auto izbacuje antifriz ugasen

Auto izbacuje antifriz

Međuitm mi vam savetujemo da u prodavnicama auto delova kupite posebno sredstvo za čišćenje hladnjaka. Posle dugogodišnjeg stajanja, antifriz može. Stručnjaci sa portala moj auto. Ukoliko vam nestane rashladne tečnosti sipajte isključivo antifriz ili. Pošto je sistem pod pritiskom i automobil se prilikom kretanja dovoljno ljulja, kroz neispravan poklopac se može izgubiti dovoljna količina ulja. I kako je zadnji put pisano, prilikom zamjene antifriza, sve je. Ukoliko automobil radi kako treba, lampice na upravljačkoj ploči će se pri pokretanju. Bijeli dim – vodena para ili antifriz se miješa s gorivom.

Ugreje se motor na radnu temperaturu, boca i dalje suva, provozam auto ponaselju opet u garažu fali antifriz a boca mokra. Zatim upali auto i zaturiraj ga par puta i odmah potom ugasi. Pojavljuje se kada motor sagoreva ulje i često antifriz.

Ukoliko vozite stari automobil koji je više za staro gvožđe nego za vožnju, koji ima vazdušno hlađenje ili novi električni automobil, onda imate neku vrstu.