Cijena goriva u republici srpskoj 2019

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma RS. Prosječna cijena Eurodizela 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM. Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja, pogledajte u dokumentu u prilogu. NACRT ZAKONA O TRGOVINI: Predviđena izrada aplikacije o cijenama nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u RS.

Cijene derivata nafte u regionu od početka mjeseca su postepeno počele.

Cijene goriva u srpskoj za sada miruju

Cijena goriva u republici srpskoj 2019

Trenutno litra dizela u Federaciji košta od 2,31 do 2,41, a u Republici. Preminule četiri osobe u Srpskoj – Novih 69 osoba zaraženo. Republička tržišna inspekcija utvrdila je u jednom slučaju kršenje Uredbe o određivanju marže prilikom formiranja cijena naftnih derivata zbog.

BANJA LUKA – U izdanju Udruženja ekonomista RS SWOT izašao je treći. BANJALUKA – Pojedini naftaši u Republici Srpskoj ispunili su obećanje i snizili cijene goriva za šest do osam feninga po litru. Gorivo u Trebinju skuplje i do 0,40 KM po litru nego u Bijeljini.

Potrebno je usaglasiti politiku formiranja cijena na nivou RS – rekao je Pavlović.

Pojeftinilo gorivo u srpskoj: kolone na benzinskim pumpama

Cijena goriva u republici srpskoj 2019

Za ovu stranicu nisu dostupne informacije. Cijena jednog litra dizela ili benzina u Prijedoru veća je za. Distributeri u Republici Srpskoj gorivo nabavljaju od rafinerija u okruženju, koje.

Nakon što je u Republici Srpskoj usvojena Uredba kojom je ograničena marža distributerima nafte i naftnih derivata u maloprodaji, zabeležen. Gotovo sve benzinske pumpe u Republici Srpskoj su u posljednjih nekoliko dana snizili cijenu goriva za pet feninga po litru, dok „Nestro petrol“. Naravno, naftaši u Republici Srpskoj ne prate trendove u svijetu. Benzinske pumpe u Prnjavoru proteklih 48 sati vode pravi “rat” kada je riječ o cijenama goriva. Kao posljedica zdrave konkurencije, cjenovni. Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj su zabilježeni veliki padovi cijena skoro svih vrsta goriva.

Tako na brojnim benzinskim pumpama. Vlasnici automobila u Srpskoj zasad nemaju takvu aplikaciju kojom bi provjerili cijene goriva u RS. U praksi to znači da, ukoliko želite pazariti dizel ili benzin na. Za četiri mjeseca u Republici Srpskoj bez posla ostalo preko 9 hiljada radnika.

Albanija – 1,58 dolara za litar. Na pumpama uz granični prelaz u Šepku, koji samo reka Drina deli od Loznice, cena goriva je 2,14 KM po litru i dizela i bezolovnog benzina. RS više puta su objasnili stavom da distributeri rade po principu.

Kazna u republici srpskoj zbog cijene goriva

Cijena goriva u republici srpskoj 2019

Cijene goriva u FBiH danas identične jučerašnjim, u RS – u sutra najavljeno sniženje. Najjeftinije gorivo u Evropi je u Republici Srpskoj, gdje je cijena litra benzina i dizela po jedan evro. U Federaciji BiH litar benzina je 1,09 evra. Ovo su najniža i najviša cijena goriva za određenu kompaniju. Najviše cijene su obično na postajama koje se nalaze u sklopu autocesta.

U Sarajevu na nekim prodajnim mjestima. Pojeftinjenje dizelskih i benzinskih goriva u prosjeku iznosi oko 2,5 eurocenta ili oko 18,5 lipa, dok je autoplin poskupio za 3 eurocenta. Uprkos povećanju cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, distributeri nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj neće mijenjati svoje cijene u naredne dvije sedmice.

Video prilog o visokim cijenama goriva u Republici Srpskoj i BiH koji sam snimio prije nekoliko dana pokrenuo je lavinu i seriju tekstova u. Nakon što je Vlada RS usvojila Odluku o neposrednoj kontroli cijena naftnih derivata, kojom je ograničena marža na veleprodaju i maloprodaju. Kompanije u BiH samovoljno su odlučile povećati cijene goriva. Tako prema novim cjenovnicima, u RS dizel euro 5 na benzinskim pumpama.

Prosečna cena u tom periodu je 1. Poljoprivrednici u Republici Srpskoj upozoravaju nadležno ministarstvo da ne ukida podršku za proizvedenu pšenicu od pet feninga po kilogramu.