Curi hladnjak na autu

Dolazi nam zima i sve niže temperature, pa bi u predstojećim danima trebali razmisliti o provjeri stanja u rashladnim sustavima vozila te. Stoga vidimo koliko je važno da uvijek u automobilu imamo zdrav nivo rashladne. Također, veoma često curi kiler, kako se još često naziva sam hladnjak.

Auto trosi rashladnu tecnost,potrebna pomoc. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 16. Pošto se hladnjak motora nalazi na prednjem delu auta, pri malo jačem.

Sredstva za zaptivanje hladnjaka, iskustva

Curi hladnjak na autu

Ako sami ne možete da otkrijete gde voda curi, savet da se obratite. Gde je bila rupa: na donjem delu hladnjaka, na mestu gde plastika oklopa. Ja sam na proslom autu imao curenje na malom crevu na hladnjaku, na. Kako provjeriti curi li tekućina i što nam ukazuje na to?

Sada tekućina kruži kroz hladnjak, koji iz nje uklanja nepotrebnu toplinu. Ne curi ispod motora, ☝️ ili to meni tako možda izgleda zbog slivanja. Odvijen cep curi, Zavijen cep.

Liqui moly kuhler dichter 150ml

Curi hladnjak na autu

Kako zakrpiti hladnjak automobila. Učitao korisnik gracija01 Što treba znati prilikom dolijevanja rashladne tekućine? Ovog puta Dragan Stojanović ne može da ustanovi "gde curi " hladnjak. NAŠ čitalac Dragan Stojanović kaže da mu "nestaje" voda iz hladnjaka. Tekućina za brtvljenje hladnjaka Automobili. Pušta hladnjak – Dom i obitelj – Auto – Burza Portal burza. Ako ste na vašem hladnjaku primjetili i mali plastični čepić pri vrhu, to znači da. Iako na papa mobilu sigurno ne curi hladnjak, pa nema veze s. Zadatak hladnjaka (kilera) je da toplinu koju voda donosi iz motora prenosi u. Hladnjak tečnosti je oštećen tako da pusta tečnost samo kada je. Vjerojatno gubi na toplom vodu, od termostata prema hladnjaku, pa brzo isparava, a zbog toga možete imati problema ljeti i zimi. Hladnjak motora se obično ugrađuje na mjesto gdje je najbolji protok. Antifriz stiže pomoću crijeva u gornju komoru hladnjaka, gdje se putem.

Lokva ispod automobila otkriva da negdje nešto curi. Kondenzator klime je gotovo uvijek postavljen pored ili ispred hladnjaka rashladne tečnosti motora, i prvi je izložen spoljašnjim uticajima, jer se. Hladnjak automobila imaće daleko duži životni vijek uz kvalitetno sredstvo za hlađenje.

Sistem za hlađenje gubi tečnost

Curi hladnjak na autu

Ne rizikujte – od danas na svom automobilu morate imati zimske gume. Sredstva za zaptivanje hladnjaka, iskustva – AutoZone. I to sto kazes, ne diraj nista, samo cu uzet tu tecnost neka je u autu za. Nije lako otkriti kada rashladni sistem stalno gubi vodu. Mala propuštanja hladnjaka uzrokovana udarima kamena, poroznost i manja oštećenja. U slučaju da su creva ispravna, voda najverovatnije curi iz hladnjaka.

Ovde je popravka nešto teža, ali i dalje izvodljiva. A kaj ako nedaj bože imaš na autu zamjenski kiler i originalnu rezervnu gumu. Sigurno curi jer kad sam isao da ugradim konacno nabavljeni suhpleh videlo se na plastici, koja se nalazi oko hladnjaka sa zadnje strane, da. Posto su blagdani pa sam otisao do lokalnog majstora koji tako slaže aute kad ima vremena. Ovdje je popravka nešto teža, ali i dalje izvodljiva.

Namena hladnjaka je da ohladi motor i spreči njegovo pregrevanje. XENON: Prednosti i Mane Ksenon sijalica u Automobilu. I sad meni konstantno fali vode u autu (odustala sam od antifriza iz fin razloga) a nigdje ne kuzim da curi, sad naravno mehanicar kaze zamijeni hladnjak, sto se.