Dize se temperatura motora

Visoka temperatura i problemi s klimom? Temperatura motora ( općenito ) 20. Motor digao temperaturu – šta raditi?

Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 10. Ako pokazivač temperature motora pređe optimalnu vrednost – optimalna je obično oko 90 stepeni Celzijusa – i približi se kritičnoj vrednosti.

Za nase jtd, jts, ts i ostale

Dize se temperatura motora

Ima mnogo odgovora na pitanje zašto auto diže temperaturu i teško je na prvu. Naime, zbog veoma visoke radne temperature motora, ali i visoke temperature izvana, lako se može dogoditi da motor prokuha ukoliko sustav za rashlađivanje. Nemoj se igrat da ti temperatura ide u crveno jer ces sjebat motor.

Dizanje temperature pod opterećenjem 20 postova 22. PUG 307 DIŽE TEMPERATURU 20 postova 26. Radna temperatura motora 20 postova 30.

Što učiniti kada vam automobil zakuha na putu?

Dize se temperatura motora

Termostat i radna temperatura motora 19 postova 23. Zadnjih dana mi se temperatura rashladne tekućine nikako ne podiže do. Pregled i servis termostata presudan za pouzdanost i trajnost. Aktualno › Novosti autoportal. Preniska je štetna, jer se odvodi previše topline iz radnog procesa. Za početak pratimo što se u rashladnom sistemu događa od momenta paljenja motora, do postizanja radne temperature rashladne tekućine. Nakon 150 kilometara vožnje autocestom panika: "Upomoć, motor je zakuhao! Para se širi ispod poklopca motora, a kazaljka temperature u. Tokom letnjeg perioda, često se dešava da motor greje i podiže temperaturu.

Moram napomenuti da kad se digne na radnu temperaturu ne diže temperaturu preko 90, pali oba ventilatora, ne diže u crveno i sve normalno. U mene npr nekad dize temperaturu za cas posla a nekad se popne na. E sad funkcija termostata je da drži temperaturu motora između 86. Pratim kazaljku radne temperature motora – UVIJEK ma koliko vozim i neovisno o brzini kazaljka je ispod 90 C dakle preporucena minimuma.

Mijenjali smo termostat, i mijenjali smo senzor temperature motora. Stoga me zanima koja je radna temperatura i koje su posljedice za motor ako je preniska.

Problem sa kazaljkom temperature

Dize se temperatura motora

Ali cim opet stanem, dize se do 120 stepeni, pali mi se crvena lampica i onda procedura oko ispustanja vode, hladnjenja motora i silnih. Mjerač temperature rashladne tekućine: neispravnosti i. A antifriz se jednostavno zagrijava kada je temperatura motora previsoka. Dakle temperatura se dize do 100C a ne prokuha. Kada se to desi nema pritiska na crijevima i tad mogu bocu otvoriti i samo se kratki pritisak. Iako će većina vozača, nakon što primijeti kako temperatura motora leti u. Ako ima neko kome se ovo desilo ili zna o cemu se radi molio bih da mi odgovori. I tako ja uradim motor kompletno, kad ono opet dize temperaturu. Problem sa kazaljkom temperature – Roveraši. Nadam se da nisi mijenjao termostat i kiler samo zbog pokazivanja na. Na motoru Rover k-serije postoje dva senzora temperature motora.

Opet da se javim sa istim problemom, auto dize temperaturu sa upaljenom klimom u leru i podji stani na otvoreno ne, u pitanju je reno scenic2. Naime, nemam problem sa dizanjem temperature, ozracen sistem, visko vrti ok (reklo bi se ), skoro zamenjen i. Svaki put sad kad upalim auto upali se i ventilator i onda logično da i divlja temperatura. Prvo dok počne dizati temperaturu treba mu dosta. Raspao se originalni termostat i bio je stalno otvoren protok.

Alfa 156, pogotovo 16V motori imaju najgore cajgere za temperaturu. Cim predje, pali se ventilator i temperatura se vraca. Kod starijih motora minimalno prekoračenje radne temperature ne znači da je neki od djelova rashladnog sistema u kvaru.