Djelo ili dijelo bosanski

Imenica dolazi od praslavenskog dělo, a u hrvatskom jeziku riječ ima kratkosilazni naglasak i ispravno. Riječ dolazi od praslavenskog dělo, a u hrvatskom standardnom jeziku pravilno je pisati djelo. Ekavskom kratkom e odgovara ijekavsko je umesto starog kratkog jata. Kako se piše: dijelo ili djelo?

Pravilno je i piše se djelo jer ako je slog kratak, piše se je ( djela, djelu, djelom, djelima ). Dijelo ili djelo pravopis – kako se piše pravilno?

Zlatni globus i nagrada za životno dijelo jusufu hubjeru

Djelo ili dijelo bosanski

Stari kratak jat je zamenilo ijekavsko je, a ono odgovara ekavskom e. Pa mi je bilo malo čudno jer u dijelima autora koje sam. Riječnik ili rječnik, rječ ili riječ, cjena ili cijena, ocjena ili ocijena, djelo ili dijelo, djelovi ili dijelovi. Hm, jeste se zamislili i zapitali što je točno? Pitanje: Genitiv množine od krivično djelo.

Umjetničko djelo možemo definirati kao fizički i, uslovno, svjetlosni ili zvučni. U vrste umjetničkih djela možemo ubrojiti kreacije u likovnoj umjetnosti poput.

Indigo digitalni repozitorij

Djelo ili dijelo bosanski

Književnost je sveukupnost pisanih predložaka, djela, dokumenata. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu KAPITALNO DIJELO, DOKTORSKA DISERTACIJA PROFESORA DOKTORA MEHMEDA BEĆOVIĆA U. Društvo za bosanski jezik i književnost. Da li se može nakon određenog vremena izbrisati to dijelo radi posla i. Tema je lik i dJelo pokojnog Ante Paradžika. Kaže se " djelo " ne " dijelo ". Ovim zakonom se uređuje opći dio krivičnog zakonodavstva u Federaciji Bosne i. Sveštenik SPC tvrdio da je dijelo hranu na Miholjskoj prevlaci. Zlatni globus i nagrada za životno dijelo Jusufu Hubjeru direktoru UNIS. Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Ukoliko izvođač muzičkog djela, u trenutku zaključenja ugovora već ima zaključen ugovor sa drugom. Lazaru, bosanskom hercegu Stjepanu, slavi. Prije nego što pređeme na pitanja, imam 19 godina, nikada prije nisam bio zapisan, privođen niti sam imao ikakvo kažnjivo dijelo i slično.

Franjo Ksaver Kuhač – otkrio hrvatske napjeve u dijelima Haydna i. Pozornost je izazvao otkrićem hrvatskih napjeva u djelima Haydna i. Festival bosanskohercegovačke drame, a koju su joj uručili kolege iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Mišo Kišpatić petrolog i mineralog i njegovo znanstveno dijelo: povodom.

Dijelima: slične riječi i sinonimi

Djelo ili dijelo bosanski

Bosanske i glogovske gazije, ostavili sigurne poslove u. Teška krađa“, izvršenih na štetu fizičkih lica u mjestu Voljavica. O BOSANSKOM IDENTITETU I SUVERENITETU. On je komponirao pregršt glazbenih djela, vokalnih i instrumentalnih. Duraković: Ne možemo odvajati djelo pisca od njegov ličnosti, od njegove personalnosti. Dijelo je plod kompletnog habitusa njegovog autora. Rośkiewiczevo dijelo mogli vrlo malo ispraviti i nadopuniti. Balkan Peninsula Mekteba(Biblioteka) šejha Muhammeda bin AbdulWehhaba:.

Islam Muhammed ibn Abdulvehhab – Bosanski jezik Šejhul-Islam. Reci: "Ko vas sa neba i iz zemlje obskrbljuje, ili čije su dijelo sluh i vid i ko izvodi. Oni su, pored ovih djela, još i davali milostinju i obavljali hadždž i "umru, činili. Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je u Banjaluci da je Republika Srpska. Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na ovim prostorima koji su.

Mijo Kišpatić: petrolog i mineralog i njegovo znanstveno dijelo: povodom 100-godišnjice.