Djelo ili dijelo

Kako je pravilno pisati: djelo ili dijelo? Imenica dolazi od praslavenskog dělo, a u hrvatskom jeziku riječ ima kratkosilazni naglasak i ispravno. Riječ dolazi od praslavenskog dělo, a u hrvatskom standardnom jeziku pravilno je pisati djelo.

Kako se piše pravilno: dijelo ili djelo? Pravilno je i piše se djelo jer ako je slog kratak, piše se je ( djela, djelu, djelom, djelima ).

”prvi čovjek” renault nissan-a, carlos ghosn dobio

Djelo ili dijelo

Ekavskom kratkom e odgovara ijekavsko je umesto starog kratkog jata. Dijelo ili djelo pravopis – kako se piše pravilno? Stari kratak jat je zamenilo ijekavsko je, a ono odgovara ekavskom e. Više rezultata i sinonimi na kontekst. Riječnik ili rječnik, rječ ili riječ, cjena ili cijena, ocjena ili ocijena, djelo ili dijelo, djelovi ili dijelovi.

Hm, jeste se zamislili i zapitali što je točno?

Bosna u srcu ने एक लिंक साझा किया

Djelo ili dijelo

SUBHANALLAH: GRIJEH KOJI VODI U DŽENNET I DOBRO DJELO KOJE VODI U. Džennet, a ponekad uradi dobro dijelo koje ga može odvesti u D. Ptolomejevo djelo Armagest, pravim nazivom Epitoma in Almagestum Ptolemei. Krivično djelo jeste protivpravno djelo koje je zakonom propisano kao krivično djelo. Iz toga proizilazi da su osnovni elementi krivičnog djela postojanje neke. Obratimo pažnju na ljude oko sebe, posebno one kojima je na bilo koji način potrebna pomoć. Fotografije za novu kolekciju koju nosi sama dizajnerica djelo su Sare Šijan. Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se krajem kolovoza održati u Vinkovcima, bit će dodijeljena. Malo mi je rok kušnje dug (ako je ovo prvo kazneno djelo ), ali sve u svemu, ako postoje materijalni dokazi (pisane poruke), iz toga se, gotovo. Mišo Kišpatić: petrolog i mineralog i njegovo znanstveno dijelo: povodom 100- godišnjice znanstvenog rada "Kristalinsko kamenje serpentinske zone u Bosni". Glumica Irena Mulamuhić dobila je nagradu “Adem Čejvan” za životno djelo, koju dodjeljuje Festival bosanskohercegovačke drame, a koju su.

Kad čovjek usporedi svoje dijelo s autoritetima često puta obuzme ga osjećaj. Mi možemo zajedno s njim kao autoritetom, stvarati svoje djelo – stavljajući svoj. BAŠKA -malo umjetnicko djelo, cca.

Kaos u hrvatskom pravopisu i pravogovoru

Djelo ili dijelo

Pod je kombinacija mramora i parketa, u kupaonici mramor, klima. Jedna od najznačajnijih slika svijeta za koju se smatra da je prvo dijelo naslikano uljanim bojama – Gentski oltar, djelo slavne braće Huberta. Sezonski rad, pravopisni vodič.

RENAULT NISSAN-a, Carlos Ghosn dobio nagradu za životno dijelo. Nagrada za životno djelo nije godišnja nagrada nego posebna. Kazneno djelo neisplata cijele plaće ili dijela plaće. Filippo Inzaghi: Ovo je bilo remek djelo! Palerma 2:1 kojom su zadržali tračak. Jel mi može netko pojasniti razliku između pojmova DJELO i DIJELO (isto kao i NEDJELO ili NEDIJELO).

Tj, ima li uopće razlike, je li samo. Kavazović je objavio odluku Organizacionog odbora da se ovogodišnja povelja za životno djelo dodjeljuje Hifziji ef. Za analizu političke alegorije u književnim dijelima Preobrazba i Proces poslužit će.

S Horak – ‎ Srodni članci Balkanski Spijun. George Lucas primio je nagradu za životno djelo od Američkog filmskog instituta. Lucas je nagradu trebao primiti još prije 10 godina ali je tu čast odbio rekavši.

Ovo djelo, iz prve ruke, ostalo je izvor za sve što je kasnije napisano o. Bhārat Ganarājya-u2, u svojemu djelu. Hrvatski general Ante Gotovina na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za Dana općine Jasenica održanoj u subotu dobio je nagradu za životno djelo.