Gdje se sipa antifriz

Nažalost, situacija može da se zakomplikuje. Laički rečeno, najvažnije stvari za automobil su gorivo, motorno ulje i antifriz, tj. To sredstvo koje se obavezno tijekom zimskih mjeseci mora staviti u rashladnu tekućinu zove se antifriz. Koliko ćete antifriza staviti ovisi o tome. Naravno, smrzavanje tekućine u motoru.

Stari antifriz ili vodu ispuštajte dok je motor mlak.

Sve što treba da znaš o antifrizu

Gdje se sipa antifriz

Hladnom motoru termostat je zatvoren, a kod vrućeg se možete opeći. Rashladna tekućina je treća, pored motornog ulja i ulja za transmisiju, najveća eksploatacijska tekućina koja se koristi u automobilu. Antifriz se u automobilu koristi u rashladnom sistemu. Rashladna tečnost, odnosno antifriz, ima važnu ulogu u vozilu, jer štiti motor ne samo od pregrevanja već. Učitao korisnik EmisijaSAT Ne štedite na antifrizu – sipanjem vode u hladnjak uništivate.

Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 9. Da se zimi mora u motoru imati sredstvo protiv smrzavanja znaju i ptice na grani. Kao što svi znamo, antifriz je tečnost koja se sipa u rashladni uređaj auta.

Šta trebate znati o antifrizu preporuka

Gdje se sipa antifriz

Međutim, donosimo vam nekoliko vrlo. Možemo kupiti različite vrste antifriza, ne samo po stepenu hladnoće do koje deluju. No, s takvim se stvarima nije za igrati, jer kratka zaboravljivost i. Prema propisima, antifriz pod markom Renault ELF GLACEOL RX Type. Pomoću lijevka, novi sistem antifriza sipa se u Logan sistem kroz vrat. Iako sam po sebi, ako se pravilno sipa, antifriz ne predstavlja nikakvu. Etilen glikol, poznati zeleni antifriz, se u motornim vozilima. Njegova osovna namena je da snizi tačku smrzavanja tečnosti na tačku koja je.

ANTIFRIZ Brojne su prednosti upotrebe antifriza u odnosu na upotrebu vode u rashladnom. PROMJENA ANTIFRIZA Evo dolazi zima,a i prvi snijegovi su već zabijelili,pada se napiše nešto i prikladno vremenu. Sastav antifriza je takav da sasvim sigurno ne nagriza hladnjak. Velika greška se pravi kada se u sistem sipa ne razblaženi koncentrat antifriza, pošto. U ekspanzijski rezervoar sipa se antifriz.

Ima dvije oznake: minimalnu i maksimalnu. Preporučuje se da tekućina bude približno između. Stopostotni antifriz nikada se ne sipa direktno, već se prethodno mora pomešati sa destilovanom vodom. Ukoliko želite četrdesetoprocentni.

Ako niste sigurni koji se antifriz nalazi u rashladnom sistemu, promenite kompletnu tečnost.

Kako da zamenite antifriz u vašem vozilu

Gdje se sipa antifriz

Isto važi i ako vam je tečnost u sistemu duže od tri. Direktno se sipa u hladnjak i koristi se tokom cele godine. Pruža zaštitu od mržnjenja i pregrevanja motora.

Period upotrebe: preporučuje se zamena antifriza. Upali motor, stavi grejanje kabine na maksimum i saceka da motor 2 puta upali ventilator hladnjaka. Sipa se samo novi antifriz do maksimuma.