Golf 4 gubi vodu

Pozz ekipa,radi se o golf 4 tdi 96kw,frendov auto,odjednom izgubi vodu desava se vec cetvrti put,prvi put kad se dogodilo promjenio je. TDI, 110ks ASV, problem s gubitkom antifriza. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 25.

Problem rashladne tekucine-GLAVA SREDJENA! Voda kruzi u "malom krugu" oko motora, ako termostat ne radi.

Antifriz – pitanja i odgovori

Golf 4 gubi vodu

Moj problem je sto mi auto vec nekih mjesec dana negdje gubi vodu. Dim na auspuhu nije beo,jer to je pokazatelj da gubi vodu,tj. Sve na internetu sto sam nasao je uglavnom da auto gubi antifriz kada se vozi sto se kod mene ne. Ako primijetite da se gubi, treba je redovito nadopunjavati i, dakako što prije ustvrditi kvar te ga popraviti kako bi opet sve bilo u redu. Gubitak rashladne tekućine ozbiljna je prijetnja motoru.

Aktualno › Novosti autoportal. Vjerojatno gubi na toplom vodu, od termostata prema hladnjaku, pa brzo isparava, a zbog toga možete imati problema ljeti i zimi.

Kako da zamenite antifriz u vašem vozilu

Golf 4 gubi vodu

Ja sam imao problem sa sličnim uzrokom i vjerovatno istom posljedicom ( Golf 4 ). Nekad davno pukla mi cijev od vode usred Sarajeva, oko 4. Sistem za hlađenje gubi tečnost, Oštećen dihtung glave motora, Semening pumpe za vodu, Hladnjak tečnosti je oštećen tako da pusta tečnost samo kada je pritisak u. Radijator sistema za zagrevanje kabine je oštećen. Doduše, on u proseku troši i preko 8,5 litara goriva, ali zato pređe više kilometara. Na Golf GTI modela je često imao problema sa oštećenjem pumpe za vodu.

Najbolje je koncentrat pomešati sa vodom u odnosu 60:40 ili 50:50. Imam golf II i poceo mnogo da gubi antifriz,Pukao mi je bio hladnjak pa. Ne mesa vodu i ulje, primetio sam da na cepu baca kao da je pod pritiskom voda.

Pretraživanja povezana s upitom Golf 4 gubi vodu Golf 4 gubi vodu Golf 5 gubi vodu 2. Rover 400( gubi vodu u motoru) vozilo je visak te ga zbog toga prodajem u. Međutim, obična voda ima vrlo negativan utjecaj na sam motor, a pogotovo na hladnjak motora. Belif Antifriz Super 40, 1 l, 40%, 4 KM. Naravno, takva pumpa za vodu ima malo veze sa pumpom za vodu iz, naprimjer, Golfa II, osim što im je.

Ako e voda taa vrie na 100° i zatoa ima meurcinja i ja isfrla vodata ;).

Samo automobili सार्वजनिक समूह

Golf 4 gubi vodu

Tokom zime, voda koja hladi blok motora može se zalediti. Drugim riječima, sistem ne gubi vodu u gradskoj vožnji, ali na otvorenoj cesti da. Tu leži uloga pumpe za vodu, koja treba da stimuliše protok vode za hlađenje motora. Danas ćemo vam objasniti kada je vreme za zamenu. Motor (1.9 dci) gubi rashladnu tekućinu – antifriz. Auto mi stalno gubi rashladnu tekućinu, do 1. Redovan pregled remena, creva, pumpe za vodu i tečnosti će osigurati da vaš. Posle 2-3 godine, antifriz gubi svoja svojstva i mora se potpuno zameniti, a mi ćemo vam. Uzmite posudu za skupljanje tečnosti, odvrnite čep na hladnjaku i sva voda iz vašeg vozila će izaći. Motor nepravilno radi, gubi snagu, povremeno trza, a na ispuhu je primjetna prekomjerna količina crnog dima – simptomi su koji upućuju na.

Ponuda Volkswagen Golf 6 dizel motora započinje 1. Nakon promene alternatora poceo je da gubi vodu ne znam ni ja sta dize. Golf 4 tdi gubi snagu Naime, katkad u vožnji turbina bez razloga prestane raditi, kao da sam oduzeo. Kupujem automobil i dvojim između VW Golfa IV i Audija A3. Zamijenjena je kupola u koju se dodaje voda, hladnjak. Naime, automobil se gasi prilikom paljenja i gubi snagu te sam morao dugo imati upaljen čok. Prosjek potrošnje je samo 4,7 litara euro dizela, mada ni benzinac ne.

TSI problem sa pogonskim lancem i pumpom za vodu. Otac je prije nekoliko mjeseci kupio rabljni Golf IV 1.