Golf 4 tdi gubi vodu

Pozz ekipa,radi se o golf 4 tdi 96kw,frendov auto,odjednom izgubi vodu desava se vec cetvrti put,prvi put kad se dogodilo promjenio je. TDI, 110ks ASV, problem s gubitkom antifriza. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 25. Ne vjerujem da je brtva glave, nije to boljka tdi -a, mora stvarno biti zaklan da mu ode brtva glave. VW GOLF IV 1,9 TDI – NESTAJE VODA.

Pitanje: postovani,imam golfa 4 tdi sa di cvenim,problem je taj da mi gubi vodu nekad ali neiscuri negdje nestane.

Ne štedite na antifrizu – sipanjem vode u hladnjak

Golf 4 tdi gubi vodu

Voda kruzi u "malom krugu" oko motora, ako termostat ne radi. Moj problem je sto mi auto vec nekih mjesec dana negdje gubi vodu. Uspon posle Uzica pa do Bele zemlje 4. Ako primijetite da se gubi, treba je redovito nadopunjavati i, dakako što prije ustvrditi kvar te ga popraviti kako bi opet sve bilo u redu. Doduše, on u proseku troši i preko 8,5 litara goriva, ali zato pređe više. Kod Golf 4, pogotovo kod TDI verzija, česti su problemi sa setom spojnice.

Na Golf GTI modela je često imao problema sa oštećenjem pumpe za vodu.

Gubitak rashladne tekućine ozbiljna je prijetnja motoru

Golf 4 tdi gubi vodu

Vjerojatno gubi na toplom vodu, od termostata prema hladnjaku, pa brzo isparava, a zbog toga možete imati problema ljeti i zimi. Sistem za hlađenje gubi tečnost, Oštećen dihtung glave motora, Semening pumpe za vodu, Hladnjak tečnosti je oštećen tako da pusta tečnost samo kada je pritisak u. Radijator sistema za zagrevanje kabine je oštećen. Rover 400( gubi vodu u motoru) vozilo je visak te ga zbog toga prodajem u ovakvom.

Antifriza (kao da kuha voda ) Koliko su tvrda. Ukoliko nemate ni jedno ni drugo, dolijte običnu vodu (česmovaču). Najbolje je koncentrat pomešati sa vodom u odnosu 60:40 ili 50:50. Imajte u vidu i da antifriz vremenom gubi druga svojstva, tako da ga ipak treba menjati npr. Drugim riječima, sistem ne gubi vodu u gradskoj vožnji, ali na otvorenoj cesti da. BSF – preporučeno sredstvo TL VW 774D ili voda s 50%. O tom motoru koji se ugrađivao u Volkswagen Polo, Golf, Passat, T4, Audi A3, A4, A6, Škoda Fabia.

Gubi motor snagu, ujutro se gasi pri paljenju, rijec je o 1. Nema problema, Golf i to zna, ponajprije kao TDI. Međutim, obična voda ima vrlo negativan utjecaj na sam motor, a pogotovo na hladnjak motora. Naravno, takva pumpa za vodu ima malo veze sa pumpom za vodu iz, naprimjer, Golfa II.

V gubi mi vodu i pusi bijel dim? TDI 77kw, auto je prešao 156tkm.

Sistem za hlađenje gubi tečnost

Golf 4 tdi gubi vodu

Golf 4 tdi gubi snagu Naime, katkad u vožnji turbina bez razloga prestane raditi, kao da sam oduzeo. Ja golfa 4 vozio 5 godina nakon lupanaj plivajuceg i nikakvih. Motor nepravilno radi, gubi snagu, povremeno trza, a na ispuhu je primjetna prekomjerna količina crnog dima – simptomi su koji upućuju na. Dok sam stigao na odrediste, Audi se prodao, ja razocaran prosla me volja. TDI, ista cena, kao od prvog vlasnika, servisna. Kada je vreme za zamenu pumpe za vodu? Motor prilikom svog rada oslobađa veliku količinu toplotne energije. Da bi zadržao normalnu radnu temperaturu, potrebna je rashladna tečnost.

Izvana se ne vidi ništa, ispod auta nema mokre fleke, hladnjak i vodena pumpa. Auto mi stalno gubi rashladnu tekućinu, do 1. VW Golf 4 je morao da ispravi sve greške svog prethodnika i da podsjeti na golfa 2. TDI agregat radne zapremine od 1.