Gubitak rashladne tekućine u autu

Stoga vidimo koliko je važno da uvijek u automobilu imamo zdrav nivo rashladne tekućine. S druge strane, osim što može iscuriti zbog kvara na spremniku. Rashladna tekućina je treća, pored motornog ulja i ulja za transmisiju, najveća eksploatacijska tekućina koja se koristi u automobilu. Problem je u tome što na tisuću kilometara potroši više od litre rashladne tekućine (redovito dolijevam u plastičnu posudu), a to se nigdje ne.

Gašenjem motora pumpa vode prestaje s pumpanjem rashladne tekućine kroz za to predviđene komore u motoru pa se zbog toga višak topline. Ovo je metod koji ja koristim da bih nasao curenje u rashladnom sistemu.

Ne štedite na antifrizu – sipanjem vode u hladnjak

Gubitak rashladne tekućine u autu

Sredstvo za brtvljenje rashladnog sistema 8 postova 21. Lagani gubitak rashladne tekućine Autoplin. Antifriz misterij 20 postova 8. Dihtung glave motora 20 postova 9. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 5. Velika verovatnoća je da rashladna tečnost ne izlazi van motora već ulazi u. U ovom slučaju ako je veći gubitak tečnosti možemo primetiti.

Kako naci gdje curi rashladna tekucina

Gubitak rashladne tekućine u autu

Brtvilo također može ući u rashladnu tekućinu, kojom su male pukotine. Tekućina u posudi za motor(voda ili antifriz) mi se smanji do min ili ispod. Da auto ne bi zakuhao – Dom i obitelj – Auto – Burza Portal burza. Nekima će se učiniti da kapljica vode koja izađe na nekom mjestu nije strašna stvar. Tako ćete izbjeći gubitak i skupljanje rashladne tekućine. U slučaju gubitka rashladne tekućine, obavezno provjerite.

U današnje vrijeme najviše se koristi sustav hla enja rashladnom tekućinom. Hla enje motora predstavlja gubitak, ali ono je neminovno. Nikakav gubitak rashladne tekućine ne može biti normalna pojava. Nemam ja problema s time što autu nestane rashl. U određenim situacijama rashladna tekućina i antifriz mogu u automobilu biti i do tri godine, ali jedino ako se radi o veoma kvalitetnom antifrizu. ODGOVOR: Gubitak rashladne tekucine na pojedinim mjestima ( spojevi… Imam ja susjeda, nosi majicu Tho ( m ) psona a Ceca " po ceo dan cepa " u autu. Zbunjuje me to sto pritisak u posudi biva i posle 1 dana na parkingu. Stručnjaci kažu da je glavni razlog promjene boje rashladne tečnosti u radnom vozilu gubitak njegovih kvaliteta i svojstava. Ovo sugeriše da takva tekućina nije.

Kako bismo vam pomogli i olakšali pripremu vozila za ljeto u nastavku možete pročitati. Još je jedna važna kontrola, a riječ je o kontroli rashladne tekućine.

Lagani gubitak rashladne tekućine

Gubitak rashladne tekućine u autu

Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu. Hvala jos jednom na pomoci, najjaci ste kao i uvijek. Kako zamijeniti antifriz u automobilu:. Tijekom rada rashladne tekućine u sustavu hlađenja motora, ona se prirodno "istroši". Ako se gustoća prekrši iz nekog razloga, to će dovesti do gubitka tehničkih svojstava proizvoda. Ako se dogodi kvar na bilo kojem mjestu u vozilu, posljedice će osjetiti. Ovisno o scenariju kvara, moguć je potpun gubitak ili djelomičan.

U kompletu je, u većini slučajeva, potrebno promijeniti i pumpu rashladne tekućine. Ako je cep hladnjaka od 1,3 bara, tada je tacka kljucanja tekucine u. Naravno, smrzavanje tekućine u motoru znači pregrijavanje motora ili, u. Većina proizvođača antifriza u svom programu imaju upravo ovu rashladnu tečnost, tako da. Ne rizikujte – od danas na svom automobilu morate imati zimske gume.

Polako snižavanje nivoa antifriza u rashladnom sistemu automobila. Očiti uzroci gubitka rashladne tekućine su različita curenja koja se. Budući da je vazduh hladniji od antifriza, toplota se predaje vazduhu, rashladna tečnost izlazi iz hladnjaka preko donje komore i vraća se u. E vidis ovako, meni se slično desilo na predhodnom autu: primetime da gubi tecnost za.