Infiltrat znacenje

Nenormalan organski proizvod (krv, gnoj, urin i dr.). Više rezultata i sinonimi na kontekst. Infiltrat je manje ili više ograničeno upalno žarište u tkivu nekog organa. Ovakva je upala obično izazvana bakterijama, a može biti izazvana i. Uz visoku stopu smrtnosti, pneumonija ima veliko značenje u pobolu.

Značenje i opis pojma "peritiflitični infiltrat " u medicini.

Intersticijalne bolesti pluća interstitial lung diseases

Infiltrat znacenje

Histološke promjene su: peribronhalni upalni infiltrati, hipertrofija glatkih mišića u zidovima bronha i distorzija dišnih putova zbog gubitka alveolarne potpore i. Njime se utvrđuju lokalizacija i proširenost infiltrata, otkrivaju komplikacije, nazočnost drugih plućnih bolesti te kojim se prati regresija ili. Zaključujemo da što su plućna hiperinflacija i perihilarni linearni infiltrati vidljiviji. Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima.

Paravenski infiltrat: nastaje kada se otopina uštrcava izvan vene. Biopsija limfnog čvora čuvara i njezino značenje.

(pdf) prognostičko značenje ekspresije proteina cox-2 u

Infiltrat znacenje

U papilarnom dermisu, ispod LM-a često se nađe limfocitni infiltrat i fokalna fibroplazija. Recnik i prevod teksta izmedju engleskog, francuskog, nemackog i srpskog jezika. Infiltrat se najčešće sastoji od zrelih limfocita, nešto plazma stanica te. Ukoliko nema upalnog infiltrata tada se radi o gastropatiji. Gastropatija je ustvari erozivni oblik gastritisa koji je najčešće uzrokovan uporabom. BAUS – engl: basal abnormality. ZNAČENJE RANOGA STADIJA KOPB-A.

Navodimo neke izraze koji su najčešće u upotrebi, kao i njihovo značenje. Rječnik stranih riječi – značenje riječi. Saznajte što je i što znači riječ infiltrat. Pojmovi, izrazi, uzrečice, tuđice i posuđenice u hrvatskom jeziku. Limfocitni infiltrat u tumorskom tkivu: srednje gust – Debelo crijevo koje nije zahvaćeno tumorskim tkivom: bez promjena 3. U lamini propiji je srednje obilan mononuklearni upalni infiltrat koji je ponegdje obilniji.

Sluznica želuca: Vide se foveole obložene pravilnim. Značenje nekih starih geografskih i etničkih imena na balkanskom poluostrvu. Tumačenje i jezična pripadnost geografskih i etničkih.

Laboratorijska dijagnostika autoimunih bolesti kože

Infiltrat znacenje

Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu REZULTATI: Gust limfocitni infiltrat uočen je u 14% tumora dojke, umeren limfocitni infiltrat uočen je u 38%, a oskudan u 43% tumora dojke. Ovo je glavno značenje pojma Teški akutni respiratorni sindrom. Sam snimak ne potvrđuje SARS, ali abnormalni infiltrati u plućima se uzimaju kao dokaz. Oboljenje se karakteriše postojanjem zapaljenjskog infiltrata koji zahvata dublje slojeve mukoze, a karakteriše se progresivnom destrukcijom žlezda koje su. Kako dakle vidimo veliko značenje ima pregled. Ove ćelije zajedno sa limfocitima, eozinofilima i normalnim histiocitima stvaraju infiltrat tipičan za bolest koji se može javiti u raznim organima a bolest može biti.

Unutar dermisa se nalaze mrljasti, otočasti, obilniji upalni infiltrati pretežno limfocita. U slučaju povrede, jakog bola u oku, fotofobije, smetnje vida, infiltrata rožnjače ili hipopiona, hronične bolesti, recidiva ili otpora tretmanu, uvijek je neophodna. Na radiogramu grudnog koša se mogu videti bilateralni plućni infiltrati, od sasvim diskretnih trakastih promena do masivnijih, sa područjima karaktera mlečnog.