Isparivac klime u autu

Isparivač klima uređaja automobila, hladi zrak prije nego što se isti upuhuje u kabinu. Sastoji se od malih okruglih ili ovalnih cijevi. Višestruko čišćenje sprejevima u vlastitoj radinosti, u ovlaštenom. U prošlosti se za auto klime najčešće koristio plin freon.

Na strani niskog tlaka sistema su ekspanzijski ventil, isparivač i cijevi koje su između njih, dok su na.

Sve što treba znati o klima-uređaju u automobilu

Isparivac klime u autu

Više informacija o kolačićima možete pronaći u našoj Izjavi o privatnosti. Isparivač je glavni krivac – na njemu se tokom korištenja klima uređaja javlja kondenzacija, a gdje ima vode ubrzo se javljaju i bakterije, alge. Antibakterijsko čišćenje isparivača klime i dezinfekcija ventilacijskih.

Koliko košta čišćenje klime u automobilu, koliko traje i gdje se može. Saznajte sve o automobilima na internetu. Zašto redovito servisirati klimu u autu.

Iz ekspanzijskog ventila plin pod niskim tlakom odlazi u isparivač.

Klima uređaj ne radi, šta napraviti?

Isparivac klime u autu

Klima -uređaj u automobilu jedni koriste tek nekoliko mjeseci u godini. Bitno je i antibakterijsko čišćenje samog isparivača klima -uređaja. Isparivač Glavna je zadaća isparivača da osigura prijenos topline na jako ohlađeni medij koji stiže iz ekspanzijskog ventila ili kapilare.

Naime, morate izvaditi filtar klime te manji dio sadržaja isprazniti na isparivač klima -uređaja, a veći dio u sve ventilacijske otvore – pomoću. Kao i svaki drugi sistem u automobilu, i klima uređaj traži redovno održavanje. Najvažniji delovi sistema klima uređaja u automobilu su: 1. Rashladni fluid ulazi u isparivač kao mešavina gasa i tečnosti na niskom pritisku. Punjenje i kontrola rada klime. Popravak auto klime, kompresora.

Klimatizacija vozila spada u najvažnije stvari kada. Nažalost, na taj način klima uređaj je samo djelomično čist – često se zaboravlja: čišćenje isparivača. U kombinaciji sa vlagom i prljavštinom. Kao i druge sustave u automobilu, i klima -uređaj treba redovito. Tip samo sto ne kaze: "ako ne kupite nase sredstvo, necete moci leti da vozite auto ".

Učitao korisnik Dragon Garage Dezinfekcija klime i punjenje auto klime – Auto tech – autotech.

Zašto trebate redovito održavati klimu u autu?

Isparivac klime u autu

Obzirom da nam stižu ljetne vrućine i visoke temperature, a prazna klima u autu može biti veliki. Savjetujemo da redovito provjeravate stanje klima -uređaja u automobilu kako biste imali. Ko zna, upoznavanje sa osnovama klima sistema Vam možda pomogne u. Međutim, ovo je samo znak kondenzacije vlage koja se sakuplja iz isparivača. Auto klima Beograd Servisi za auto klime, ugradnja klima u kola, održavanje i servis. Kod povremenih uključivanja ili vožnji na kratkim rutama, isparivač nema. U redovan servis auto klime spada i dezinfekcija klima uređaja odnosno antibakterijsko čišćenje ventilacijskih kanala i isparivača klime. Auto klima je jako kompleksan sistem u automobilu, bez kojeg danas teško. S povjerenjem nam se obratite u autoservis Auto Mall-a, a naši će stručnjaci uzeti brigu u svoje. Plin iz auto klime prolazi kroz isparivač te stiže do kompresora. Isparivač auto klime je glavni krivac – na njemu se tokom korišćenja klima uređaja javlja kondenzacija, a gde ima vode ubrzo se javljaju i bakterije, alge, buđ.

U automobilu se nekoliko minuta raspršuju dok radi klima uređaj. Alternativno, postoje posebne pjene koje se prskaju izravno na isparivač. Zime su blaže, a vrijeme kad ćemo početi uključivati klima -uređaje u. Klima uređaj može i grijati zrak u prostoriji, a efekt grijanja se postiže desnokretnim kružnim procesom.

U tom slučaju isparivač u unutarnjoj jedinici postaje.