Kada mijenjati kočione diskove

Nikada nemojte mijenjati diskove ako ne namjeravate mijenjati kočione pločice. Stare, djelomično istrošene pločice ne smiju se koristiti s novim diskovima. Disk na jednom dijelu sa stražnje strane ima utor u matrijalu i na tom dijelu debljina diska je oko 2 mm, to mi izgleda pre malo.

Zamjena diskova i pločica, koje 20 postova 19. Diskovi ubrzano hrđaju na novom vozilu 20 postova 31.

Servis kocnica u a4????????

Kada mijenjati kočione diskove

Kvalitetne zamjenske disk pločice 20 postova 5. Ako baš morate, na sve zaboravite, ali na kočnice. Tijekom reparature mijenjaju se svi pokretni i gumeni dijelovi, rjeđe samo brtve. Kočioni diskovi zajedno s kočionim pločicama su uređaji koji jamče kočenje našeg vozila, usporavanjem. Pri izmjeni disk pločica preporučljivo je tokariti diskove.

Aktualno › Novosti autoportal. Ako treba, mijenja se obvezno u paru!

Kad je pravo vrijeme za servis (ili zamjenu) kočnica

Kada mijenjati kočione diskove

E sad me zanima, na koliko, otprilike, kilometara se mijenjaju kocioni diskovi, a na koliko plocice. Znam da to zavisi od nacina kako se vozi auto. Kad dođe do zamjene prednjih ili zadnjih pločica moramo da obratimo pažnju na kočione diskove. Treba provjeriti da li disk ima dovoljnu.

Trošenje prvenstveno zavisi od stila vožnje i tvrdoće diska i disk -pločice te. Autoplay When autoplay is enabled, a. Kočni sustav je najvažniji sigurnosni uređaj vaš Toyote. Kočione pločice još možemo nazvati i disk pločicama.

Također, treba znati da se kočione pločice mijenjaju u paru, dakle ili obje prednje ili obje stražnje ili pak. Dakle na koliko kilometara mjenjate disk pločice, diskove, pakne doboša. Svakim kočenjem smanjuje se debljina diska, te u kritičnom trenutku. Prilikom svake izmjene disk -pločica obvezno pogledajte stanje diska.

Svrha kočionog diska je kočenje, usporavanje i zaustavljanje vozila koje. Disk kočnice nije ništa manje važan u kočionom sustavu automobila od jastučića. A ako potonji promijeniti kada se nosi, onda je prvi gotovo ne obratite.

Kako odrediti trošenje kočionih diskova: prihvatljivi standardi i

Kada mijenjati kočione diskove

Tri su osnovna načina signaliziranja istrošenosti pločica: pad na. Dobio sam ponudu od 300KM ( diskovi sa ležajevima, pločice i usluga). Kada se disk pločice mijenjaju? Sada su gotovo svi automobili opremljeni sustavom disk kočnica. To je red veličine učinkovitiji od bubnja.

Međutim, u pogonu vlasnici se suočavaju s. I prije nego ste počeli mijenjati pločice, uvjerite se da nije potrebna zamjena kočionog diska, jer ako on ima preveliki "zub", tj. Prednji i zadnji su diskovi, da li se priblizno ravnomjerno trose kocione plocice i diskovi, i. Trebam li staviti i nove kočione diskove s obzirom kako je automobil s.