Kako odrediti koji injektor ne radi

Sadržaj

  1. Znakovi lošeg injektora
  2. Video: kako provjeriti common rail injektor bez uklanjanja iz motora
  3. Definicija kvara
  4. Zaključak

Glavni uvjet za stabilan rad motora je ispravna opskrba smjesom goriva u komori za izgaranje, koja se proizvodi kroz mlaznice. Stoga kvarovi mlaznica često uzrokuju neispravan rad motora, trošenje puno goriva, troit i pad potiska. Injektor goriva jedan je od elemenata sustava opskrbe gorivom, njime upravlja elektronička jedinica koja odabire optimalni omjer smjese zapaljive zrakom i njezinog dovodnog tlaka.

kako provjeriti injektore

Znakovi lošeg injektora

Kao što pokazuje iskustvo, neispravnost mlaznice može se utvrditi znakovima, koji, međutim, mogu signalizirati i druge kvarove. Među problemima u radu motora, koji ukazuju na to da mlaznica mlaznice ne radi, postoje:

  • nestabilan rad motora u praznom hodu;
  • motor je troit, odnosno jedan od cilindara ne radi;
  • značajno povećana potrošnja goriva;
  • hladan motor ne pali dobro;
  • trzanje tijekom vožnje nakon pritiska na papučicu gasa;
  • gubitak dinamike, osobito tijekom oštrih ubrzanja.

VIDEO: Kako provjeriti mlaznicu Comon Rail bez uklanjanja motora

Ako se takvi simptomi pojave, potrebno je provjeriti mlaznice kao jedan od najvjerojatnijih uzroka njihovog izgleda. To se može učiniti u različitim metodama, na primjer, mnogi stručnjaci uklanjaju ove čvorove i provjere ih. Ali postoje metode za utvrđivanje radi li mlaznica bez uklanjanja. To se može učiniti neovisno, a za obavljanje dijagnostike bit će potreban samo jedan uređaj, dok se ništa ne treba rastaviti.

Određivanje kvara

Da biste brzo provjerili mlaznice bez uklanjanja, potreban vam je odvijač-Indikator. To je metalna šipka i ručka na kojoj se nalazi prekidač i kontakt kako bi se stvorio provodljiva kontura, stegnuta jednim od prstiju. Pomicanjem prekidača prema naprijed prema šipki uređaj postaje manje osjetljiv, pomicanjem u gornji položaj povećava se njegova osjetljivost. U prvom slučaju, crvena indikatorska lampica će zasvijetliti ili treperiti, u drugom – zelena lampica.

indikatorski odvijač

Prije provođenja ispitivanja, prekidač odvijača mora se pomaknuti naprijed, prema radnom dijelu (šipci) dok se ne zaustavi, a prstom ruke pritisnuti otvoreni kontakt koji se nalazi na ručki indikatorskog odvijača. U tom položaju ruka mora ostati tijekom cijelog ispitivanja, zatvarajući električni krug, inače neće biti indikacija.

kontakt

Radna šipka odvijača mora biti postavljena tako da dodiruje metalni nosač na bloku koji drži mlaznicu. Postoji mišljenje da je dovoljno samo dovesti šipku do bloka da bi se pojavila indikacija, ali to nije tako. Metalni zasun hvata elektromagnetski impuls koji nastaje tijekom rada injektora, u njemu nastaje razlika potencijala i izmjenične struje, koje uređaj popravlja.

indikator signala

Ovaj test vam omogućuje da provjerite mlaznicu na motoru koji radi, tako da se mora pokrenuti i ostaviti u praznom hodu. Kada osovina pokazivača odvijača dodirne metalni držač, crveni indikator na odvijaču bi trebao zasvijetliti. Time se provjeravaju performanse na svim cilindrima. Ako mlaznica jednog od cilindara ne radi, indikator neće svijetliti niti treptati.

Korištenje indikatora ne znači nužno neispravnost mlaznice, već signalizira da ne radi. Problem može biti u njemu, iu sustavu napajanja naponom, lošem kontaktu, kvaru u elektroničkoj upravljačkoj jedinici itd.d.

U nekim modelima ne postoje metalne stezaljke za jastučiće u kojima se stvaraju struje, da li je u ovom slučaju moguće utvrditi neispravnu mlaznicu bez uklanjanja iz motora? Da, to se može učiniti pomoću istog indikatorskog odvijača. Da biste to učinili, prekidač mora biti postavljen na najviši položaj (ovo je najviša razina osjetljivosti uređaja) i izvršiti dodatne manipulacije.

Nakon pokretanja motora osovina odvijača se dovodi do bloka injektora i neće biti indikacija, čak i ako radi. Stoga se na osovini odvijača mora ojačati metalni nosač, koji će služiti kao antena, gdje će se pojaviti elektromagnetske oscilacije. Za to je prikladna spajalica za papir, pažljivo stisnuta oko šipke kliještima.

nosač u obliku antene

Tijekom ispitivanja kvara mlaznice goriva, prekidač ostaje u najvišem položaju maksimalne osjetljivosti. Kada motor radi u praznom hodu, potrebno je držač približiti što bliže bloku, mora ga pokriti. Na uređaju bi se trebao pojaviti trepćući indikator zbog struja koje pobuđuje elektromagnetsko polje koje nastaje tijekom rada mlaznice. Ako se ispod stupca nalazi mlaznica koja ne radi, neće biti indikacije. Ova tehnika je također prikladna za jastučiće opremljene metalnom kopčom.

signalni signal koji ukazuje na kvar mlaznice

Zaključak

Testiranje indikatorskim odvijačem pomoći će vam da brzo pronađete kvar kada motor radi zbog mlaznice ili se pojave drugi problemi s gornjeg popisa. Ako imate ovaj alat, možete obaviti dijagnostiku u svojoj garaži, a ako uočite kvar, popravite ga, ako je moguće. Predloženi test samo otkriva činjenicu da mlaznica ne radi, a to se može učiniti bez rastavljanja motora.

Da bi se utvrdili razlozi zašto se gorivo ne zapali u cilindru, bit će potrebna detaljnija dijagnostika i naknadni popravci. U tom slučaju nije uvijek potrebno zamijeniti mlaznicu, postoje i drugi razlozi zašto ne radi ili je nestabilna. Ponekad samo trebate zapečatiti kontakt jastučića i problem stabilnog rada motora odmah je riješen, u složenijim slučajevima, na primjer, za čišćenje mlaznica, morat ćete kontaktirati stručnjake.