Kako pravilno brusiti ventile jednostavnim alatima

Sadržaj

  1. Za što se trlja
  2. Pripremni radovi i kontrolni ventili
  3. Alati i materijali za lakiranje
  4. Proces lakiranja
  5. Video: kako samljeti ventil i provjeriti kvalitetu mljevenja
  6. Zaključak

Uz veliku kilometražu motora, jedan od problema koji se javlja je smanjenje tlaka ventila. To je zbog pojave čađe i mikrooštećenja na njegovoj površini u obliku školjki. Kao rezultat toga, zrak i gorivo ulaze u komoru za izgaranje čak i kada je ventil zatvoren, a vrući plinovi izlaze iz ispušnog ventila.

Kako preklopiti ventil i provjeriti kvalitetu preklapanja

S vremenom motor počinje raditi lošije, trzati se u praznom hodu, njegove karakteristike vuče se smanjuju, a ventil može izgorjeti i potpuno otkazati. Kako bi se izbjegle ozbiljne kvarove, ventili se preklapaju, što ih vraća u nepropusnost kada su zatvoreni.

Za što se trlja

U svakom motoru s unutarnjim izgaranjem postoje usisni i ispušni ventili kroz koje se uvlači smjesa goriva i zraka i uklanjaju proizvodi izgaranja goriva. Lapping ventila je tehnološki proces koji osigurava savršeno prianjanje diska ventila na njegovo sjedište, koje se naziva sjedištem. Kao rezultat toga, kompresija u cilindrima se povećava, motor radi u nominalnom načinu rada, dajući maksimalnu učinkovitost.

Ako ventil ne samljete na vrijeme, dio energije koja nastaje tijekom izgaranja goriva se gubi i odlazi kroz zatvoreni ventil. Povećava se potrošnja goriva, smanjuje se snaga motora, a vrući plinovi dovode do izgaranja ventila. Kada je usisni ventil bez tlaka, on neprestano propušta smjesu goriva i zraka, što narušava ravnotežu tlaka u cilindrima, što dovodi do neravnomjernog rada motora i ubrzanog trošenja.

Pripremni radovi i kontrolni ventili

Za pravilno mljevenje ventila morat ćete obaviti niz pripremnih radova, koji će zahtijevati određeni alat i vještine:

  1. Glava cilindra je demontirana.
  2. Ventil se temeljito čisti od ulja, čađe, čađe i drugih onečišćenja.
  3. Svi elementi BC glave provjeravaju se na integritet od mehaničkih oštećenja i deformacija.
  4. Provjera nepropusnosti ventila.

Za provjeru stupnja prianjanja, u ispušni bunar, s potpuno zatvorenim ventilom, pažljivo se iz štrcaljke izlije benzin, kerozin, aceton ili bilo koja druga tekućina s visokom sposobnošću prodiranja. Ako se, unatoč tome, na površini razlikuje mokro mjesto, to znači da je zategnutost poremećena i da je potreban mljevenje.

Provjerite zatezanje ventila

Kad je ventil razuman i može se ukloniti iz vodiča kako bi se provjerilo mljevenje, uklanja se i pregledava je li sudoper vidljiv na kontaktnom mjestu s sedlom, ovo nedvosmisleno signalizira potrebu za mljevenjem. Kogda-klapAn PROGORAET PROLNOSTHю, PRRIIVANII IIDKOSTIO ONA ONADASY I IS INDATSAD.

ventil s školjkama

Prije obavljanja djela neće biti suvišno umetnuti ventil u kanal Guide i provjeriti postoji li povratna reakcija kada se kreće, ako je još uvijek tamo, morat ćete zamijeniti ventil ili popraviti kanal vodiča.

Alati i materijali za mljevenje

Postoji specijalizirana oprema za ventile za brijanje, ali za neovisni rad koriste jednostavnu improviziranu opremu. Jedan takav način je brušenje ventila bušilicom dok se ventil rotira u sjedištu ovim alatom. Prednost ove metode je ušteda vremena, ali zahtijeva vještinu i nije prikladna za vozače koji nemaju dovoljno iskustva.

Za ručno mljevenje koristi se konvencionalna gumena cijev debelih stijenki, koja čvrsto pristaje na dno ventila. Na primjer, s promjerom stabla ventila od 7 mm, preporuča se uzeti cijev promjera 6 mm. To će vam omogućiti da ga čvrsto držite dok radite posao.

gumena cijev za lapping

Pouzdaniji način je poseban uređaj koji liječi stablo ventila zatezanjem matice. U tom će se slučaju dobro držati i neće kliziti, a proces lapiranja će se ubrzati. Važno je znati da se korištenjem ručnih alata izbjegava oštećenje sustava ventila motora.

alat za držanje stabla ventila

Glavni materijal koji se koristi u radu je pasta za lepljenje, koja se nanosi na rub ploče ventila. To je plastična kompozicija s finim dijamantnim abrazivom. Prilikom rada uklanja tanke slojeve metala, osiguravajući čvrstu instalaciju na sjedalu.

Proces lakiranja

Ventil se suši i uklanja, nakon čega se tanak sloj paste za lapiranje nanosi na rub njegove ploče, na mjestu gdje se naslanja na sjedalo. Ovako obrađen ventil umetnut je u vodilicu i potpuno uvučen u sjedalo.

Na poleđini, njegova se drška stegnuta s uređajem za pričvršćivanje ili cijevi i počinje proces lapiranja. Za to se okreće oko pola okreta, zatim se diže, uz lagani napor ponovno se spušta u sedlo, dok se treba čuti lagani šamar i okreće se za pola okreta u suprotnom smjeru. Ovaj proces traje oko 2 minute, nakon čega je potrebno provjeriti zalijevanje. Valja napomenuti da pasta ima posebno odabranu konzistenciju, koja se savršeno očituje kada se površina tretira najmanje 2 minute, njezini elementi su slomljeni, što osigurava višu kvalitetu lappinga.

proces lappinga

Prilično je lako provjeriti stupanj preklapanja. Prvo se uklanja uređaj koji drži dršku ventila, uklanja se, ispere i pažljivo pregledava. Zakošena ploča ne bi trebala imati nikakve vidljive nedostatke – ogrebotine ili školjke. Ako su takva oštećenja vidljiva, postupak se mora ponoviti dok se ne pojavi glatka, ravna površina.

pravilno naklopljen ventil

Nakon vizualne provjere potrebno je provesti ispitivanje nepropusnosti. Da biste to učinili, ventil se temeljito ispere benzinom, sjedalo se pere na isti način kako bi se ploča mogla što čvršće smjestiti u njega. Zatim se tekućina ponovno ulijeva u ispušni bunar, pravilno mljeveni ventil ga neće pustiti, neće biti mrlja na površini, mora ostati potpuno suha najmanje 2 minute.

Kod rada s gumenom cijevi postupak se provodi na isti način, ali je u isto vrijeme otežano pucanje ventila na sjedalu, pa se brušenje vrši rotacijskim pokretima kada je cijev zategnuta. Iskusnijim vozačima može se savjetovati da spoje kraj cijevi na bušilicu i okreću ventil u sjedištu smanjenom brzinom. Istodobno, svakih 10 sekundi trebate uključiti rikverc kako bi se proizvodnja metala na ploči odvijala ravnomjerno.

U slučaju oštećenja sjedala potreban je poseban alat za njegovo obnavljanje – rezači. Izrađuje se prema obliku i stavlja se na bušilicu kojom se obrađuje cijela površina. Ovaj rad zahtijeva određenu kvalifikaciju, a uništavanje površine sjedala najčešće se događa kada ventil pregori, što je bolje ne dovoditi.

Video: kako samljeti ventil i provjeriti kvalitetu mljevenja

Zaključak

Za brušenje glave ventila, iskusni vozač ne mora kontaktirati specijaliziranu servisnu postaju. Prilikom rada trebat će vam jednostavan uređaj s kojim je drška ventila sigurno pričvršćena. To vam omogućuje istovremeno preklapanje i dodirivanje sedla, što povećava učinkovitost postupka. Morate znati da će postupak lapiranja biti potreban pri ugradnji novog dijela i pri remontu motora.

Pravilno izvedeno lapping će povećati dinamičke karakteristike motora, uštedjeti gorivo, dok vrući plinovi neće oštetiti sustav ventila i motor će raditi puno duže.