Kako prilagoditi i konfigurirati vaz-2107 rasplinjač

Sadržaj

 1. Znakovi problema s rasplinjačem
 2. Vrste usluge
 3. Alati i oprema za rad
 4. Čišćenje, oštećenje, provjera rasplinjača VAZ 2107
 5. Poklopac rasplinjača
 6. Video: Ozonski rasplinjač 2107-1107010
 7. Okvir
 8. Kućište gasa
 9. Cooper podešavanje
 10. Video: Oson karburatora. Dijagnostika i popravak

Većina automobila VAZ-2107 bila je opremljena elektroenergetskim sustavom rasplinjača, iako su za izvoz proizvedene verzije ubrizgavanja. "Sedam" s injektorom na domaćem tržištu pojavio se tek posljednjih godina proizvodnje. Stoga je većina VAZ-2107 s elektroenergetskim sustavom rasplinjača, koji je već zastario.

Ali zastarjeli, ne znači loše, prema nekim kriterijima, rasplinjač "zaobilazi" ubrizgavanje. Pozitivne kvalitete uključuju minimalnu količinu elektronike, koja utječe na pouzdanost elektroenergetskog sustava, visoku održivost, nepretencioznost na kvalitetu benzina.

Ali za održavanje sustava napajanja VAZ-2107 u učinkovitom stanju, neki od njegovih čvorova zahtijevaju periodično održavanje. To se prvenstveno odnosi na rasplinjač.
VAZ-2107 koristi ozonski rasplinjač, ​​nasuprot tome, od rasplinjača "sogers" VAZ-2109. Ozonski rasplinjač relativno je jednostavan po jednostavnom dizajnu i nepretencioznosti, što vam omogućuje samostalno održavanje jedinice, bez pribjegavanja uslugama usluga.
Ali napominjemo da su na VAZ-2107 raznih godina oslobađanja, koje su bile opremljene sustavom karburatora, korištene modifikacije ozona, iako je razlika između njih beznačajna i smanjuje se na upotrebu pomoćnih jedinica različitih instalacija, Ali opći je dizajn isti.

Podešavanje rasplinjača

Znakovi problema s rasplinjačem

Prašina, zagađenje i treće čestice koje ulaze u karburator gorivom i zrakom naseljene na unutarnjim zidovima kanala, koji su mnogi u dizajnu čvora, što dovodi do kršenja funkcioniranja. Dizajn rasplinjača uključuje niz čvorova, čiji su sastojni elementi istrošeni i oštećeni su s vremenom, što utječe na njegove performanse.
Znakovi koji ukazuju na neispravnost rasplinjača:

 • Teško pokrenuti motor;
 • Pad dinamike brzine brzine;
 • Kreteni, neuspjesi tijekom ubrzanja;
 • Ne -iidle brzina;
 • Neovlašteno zaustavljanje motora;

Ove znakove daju drugi sustavi motora (isti sustav paljenja), ali ako karburator nije dugo služen, tada je razlog lošeg rada motora u ovom čvoru.

Vrste usluge

Održavanje karburatora ozona je djelomično i cjelovito. Prvo – pranje čvora bez demontaže iz motora. Izvodi se pomoću posebnih sredstava za čišćenje, kao što je "čistač ugljikohidrata". Koristimo alat prema uputama i nastavljamo rad automobila. Ali učinak djelomične usluge je kratkotrajan i ne pomaže uvijek. U konačnici će morati izvršiti potpuno održavanje.

Čišćenje karburatora bez demontaže
Kompletna postavka Ozonskih rasplinjača svodila se na potpunu rastavljanje čvora, čišćenje kanala, provjeru performansi zglobnih jedinica, oštećenja dijelova, sklopka pomoću rezervnih dijelova i naknadnog podešavanja.

Alati i oprema za rad

Za uslužni rad trebat će vam:

 • Skup standardnih ključeva;
 • Odvijači;
 • Paspatigi;
 • Vetoshi;
 • Sredstvo za ispiranje (čistač ugljikohidrata ili analogni);

Također će biti potreban za gmang rasplinjača. Izrađuju se različite vrste ukora, od kojih neke uključuju samo brtve, dok druge uključuju sve dijelove (mlaznice, vijke, epruvete itd. D.). Bolje kupiti cijeli set.

Budući da se karburator sastoji od mnogih sitnih detalja, rastavljajući ga u komponente, pranje i oštećenje i postavljanje se provodi u fazama kako bi se izgubilo iz vida bilo što.

Čišćenje, oštećenje, provjera rasplinjača VAZ 2107

Za potpuno održavanje potrebno je rastaviti čvor iz automobila. To se postiže demontiranjem kućišta filtra zraka, odvajanja od čvora cijevi, cijevi, kablova i žica elektromagnetskog ventila. Nakon toga ostaje samo odvrnuti 4 matice nosača rasplinjača u usisni razvodnik i ukloniti čvor.Demontaža rasplinjačaUklanjanje rasplinjača
Ozonski rasplinjač uključuje tri dijela. Rad sa svakim od njih bolje je izvesti naizmjenično: uklonili su jedno – demontirani, čišćeni, prikupljeni i prelaze na sljedeću komponentu.

Poklopac rasplinjača

Započnite s poklopcem. Usluga uključuje sljedeće faze:

 1. Odvijte vijke montiranja poklopca.
 2. Odspojite teleskopski upravljački pogon za prigušivanje zraka.
 3. Uklonite poklopac s kućišta s početnim uređajem i plovkom.
 4. Odvrnimo vijke ugradnje početnog uređaja i odvajamo žudnju s poluge osi prigušivača.
 5. Izdvajamo osovinu s plovkom i uklanjamo plovka s iglom za zaključavanje.
 6. Odvrramo utikač filtra instaliranog na hranjenju goriva (ako pluta nije odvrnuta, na njemu nanesite nekoliko neovlaštenih poteza). Uklonimo element filtra (rešetka).
 7. Uklonite brtvu.
 8. Operimo poklopac iz prljavštine. U njemu pušemo kanale pomoću sredstva za čišćenje (ako proizvod nije pri ruci, možete čistiti komprimiranim zrakom).
 9. Isperite i puhajte mrežicu filtra. Stavite ga na svoje mjesto i stegnite plutu.
 10. Ispitujemo stanje igle za zaključavanje (gumena manžetna na njoj). Ugradite plov s iglom na mjestu.
 11. Provjerite položaj plovka (utječe na razinu u plovnoj komori). To se radi ovako – okrećemo poklopac okomito (tako da igla za zatvaranje zatvara napadni kanal) i izmjerite udaljenost od plovka na površini poklopca. Udaljenost je 6,5 mm, s ovim pokazateljem razina odgovara normi. Ako se ne konvergira, prilagodite i postavite položaj plovka savijanjem jezika.
 12. Provjerite zategnutost igle za zaključavanje. Da biste to učinili, okrenite poklopac plutajućim gore i stvorite ispust u ulaznim spojnicama s ustima (izvucite zrak iz ugradnje). Ako se igla za isključivanje "ne drži", zamijenite je.
 13. Pomoću vakuuma provjeravamo integritet dijafragme početnog uređaja (prilikom stvaranja vakuuma uređaja, uređaj treba premjestiti). Ako je potrebno, popravljamo početni uređaj pomoću nove membrane iz rezoričnog kompleta.
 14. Instaliramo uređaj za pokretanje na poklopac rasplinjača (zamjenom manžete za brtvljenje uređaja), povežite potisak i teleskopski pogon.

Nakon postavljanja nove brtve i stavite poklopac u stranu.

Još nešto korisno za vas:

 • Kako prilagoditi brzinu praznog hoda na rasplinjaču
 • Podešavanje i konfiguracija rasplinjača na VAZ 2109
 • Zašto se stroj počinje trzati tijekom kretanja – glavni razlozi

Video: Ozonski rasplinjač 2107-1107010

Okvir

Sljedeća faza je čišćenje i nedostatak slučaja:

 1. Demontiramo vakuumski prijevoz druge komore.
 2. Odvojite kućište leptira za gas, odvrnite pričvršćivače (ispod njega).
 3. Odvojite ubrzanu pumpu zajedno s dijafragmom.
 4. Odvrnimo mlaznice za zrak i gorivo (zapamtite ili označite gdje ste stajali), uklonite epruvete emulzije ugrađene u zračni mlaz.
 5. Odvijte sprej pumpe za ubrzanje.
 6. Odvrnimo mlaznicu za akcelerator.
 7. Odvrnimo elektromagnetski ventil u praznom hodu.
 8. Izdvajamo difuzore.
 9. Ispitujemo mlaznice i kanale uklonjenih dijelova za onečišćenje, ako ih je potrebno, isperite.
 10. Provjeravamo donju ravninu slučaja (koju je uz tijelo leptira za gas) na savijanje. Ako je zavoj otkriven, zamijenite tijelo ili poravnajte.
 11. Pušemo kanale (proizvod za čišćenje jednostavno možete prskati u sve vidljive rupe).
 12. Provjeravamo operatibilnost vakuumskog pogona gasa 2. kamere.
 13. Provjerite gustoću gustoće difuzora.
 14. Stavite uklonjene detalje (važno je ne zbuniti njihovu lokaciju) i pomoćne čvorove.
 15. Zamijenite brtvu.

Nakon ovih operacija, slučaj smo stavili na stranu.

Kućište gasa

Sljedeća faza je postavka kućišta gasa:

 • Odvrramo vijke "kvaliteta" i "količine";
 • Pažljivo očistite kućište i puhajte kanale u njemu;
 • Zamijenimo manžete na vijcima i stavljamo na mjesto;

Nakon što smo servisirali svaku komponentu rasplinjača, još uvijek ih pažljivo gledamo na ispravan sklop.
Zatim sakupite komponente zajedno i ugradite rasplinjač na mjestu, nakon što je pod njemu zamijenio brtvu i pažljivo čišćenje površine slijetanja na usisnom razvodniku.

Cooper podešavanje

Nakon ugradnje rasplinjača na motor VAZ-2107, prilagodite brzinu praznog hoda. To se događaju vijcima "kvalitete" i "količine".
Tehnologija prilagodbe je sljedeća:

 • Vijke ugrađujemo u početni položaj, zabijamo ga na zaustavljanje, a zatim odvrnimo određeni broj revolucija (za "visokokvalitetni" vijak-2-3 okrete i "količine" -3-4);
 • Lansiramo motor i narastamo na radnu temperaturu (85 stupnjeva);
 • Na motoru rane okrećemo vijak "visoke kvalitete" za ugradnju maksimalne brzine radilice u praznom hodu (bez utjecaja na papučicu plina);Vijak kvalitete
 • Rotacija „kvantitativnog“ vijka i dalje se povećava brzinom što je više moguće (malo će se povećavati);Količinski vijak
 • Pomoću rotacije vijka "kvalitete" u različitim smjerovima provjeravamo jesu li ugrađene najveće brzine (ne bi se trebale povećavati);
 • Omotavanjem vijčanog vijaka spuštamo brzinu na razinu od 800-900 o / min;

Nakon prilagodbe provjeravamo ispravnost njegove implementacije. Da biste to učinili, papučica gasa oštro dobiva na značaju i otpušta akcelerator. Ako se prilagodba izvrši ispravno, s oštrim otvaranjem gasa, neće biti neuspjeha, a skup revolucija trebao bi biti brz. Nakon otpuštanja papučice, revolucije će se smanjiti na razinu praznog hoda (800-900 R), elektrana ne bi trebala odgojati.

Video: Oson karburatora. Dijagnostika i popravak