Kako promijeniti pumpu za gorivo Renault logan

Potraga za gorivom visokog kvaliteta, čak i na potvrđenim benzinskim stanicama, postaje prava potraga za vlasnikom automobila. Ali upravo je to niskokvalitetni benzin glavni razlog zbog kojeg se pumpa za gorivo začepljuje.

Renault Logan benzinska pumpa

Kad je benzinska pumpa sumnjičava prema vlasniku, tada je vrijedno obratiti pažnju na provjeru releja i osigurača pumpe. Ako postoji kvar, možda će biti potrebna potpuna zamjena pumpe za gorivo.

Zamjena benzinske pumpe

Prvo što započinje zamjena benzinske pumpe Renault Logan je ukloniti stražnji red sjedala. Demontaža započinje s naslovom bilo koje strane sjedala. Dalje, samo ga trebate povući. Algoritam djelovanja provodi se sa svake strane.

Sjedeći u salonu Renault Logan

Uklonivši sjedala, otvara se pristup gornjem poklopcu. Renault Logan benzinska pumpa je ispod ovog poklopca. Da biste uklonili gornji poklopac, pronađite strelicu koja će ukazivati ​​na mjesto zasuna nosača. Morate ga staviti na to i staviti na njega. Zatim pomaknite dio u stranu.

nosač pumpe za gorivo

Kako bi se spriječilo da spremnik goriva prljavštine i nečistoće uđu u spremnik za gorivo, vrijedi pažljivo puhati mjesto benzinske pumpe.

Čišćenje od prljavštine

Sada možete početi demontirati poklopac i vaditi pumpu. Zastava se povlači oštrim predmetom i povuče se u stranu, a zatim se priključak uklanja. Nakon toga, zauzvrat, demontaža crijeva. Ovaj je dio fiksiran s brzacima. Možete ih ukloniti tako što ste se stisnuli na strane.

Uklanjanje poklopca pumpe za gorivo

Kako promijeniti pumpu za gorivo Renault logan

Sljedeća faza rada je odvrtanje u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, gornju plastičnu maticu. Ovaj se postupak smatra najproblematičnijim, jer možete koristiti samo plinski ključ ili kućnu kokošnu benzinsku pumpu. Nažalost, ne postoji niti jedan tvornički alat koji je posebno namijenjen tim svrhama. Da biste odvrnuli maticu, plinski ključ počiva na stranama i okreće se u toku vremena. Važno je ostaviti u ovom radu na stranu, napustiti ideju da koristite čekić i dlijeto. Takav alat može deformirati spremnik i obrnuti sklop neće raditi.

Pod gornjim poklopcem crpke postavlja se gumena brtva. Ovaj se dio mora osušiti ili obrisati čistom krpom. Takve će radnje izbjeći oticanje brtve iz zraka.

odvijanje matice benzinske pumpe logan

Tijekom ekstrakcije crpke, zapamtite da plovka otežava izlazak. Da biste uklonili Renault Logan, potrebno ga je izvući s malim nagibom.

Preostalo gorivo ocijedite kroz ventil. To se radi jednostavnim pritiskom na njega.

Gorivo u pumpi

Da biste promijenili benzinsku pumpu ili mrežu pumpe za benzin, uklonite donji poklopac. Pričvršćen je s tri zasuna koja se nalaze oko oboda.

Mreža za benzinske pumpe Bilješka za prisustvo metalnih strugotina u ostacima goriva u poklopcu. Ako postoji čip, tada je turbinu potrebno zamijeniti, budući da mu resurs ponestaje.

Struzhka

Nastavljamo s uklanjanjem mrežice. Čak i uz laganu kontaminaciju, mrežu benzinske pumpe treba zamijeniti.

Članak tankog filtra za čišćenje odvojeno od pumpe LF249M.

Nastavljamo izravno izvlačenje pumpe. Pomaknite zasun smješten na kućištu i uklonite gornji poklopac. Sada morate ukloniti priključak (samo izvući) iz senzora razine goriva. Zatim uklonite pumpu za gorivo.

Uklanjanje crpke

Pumpa za gorivo pričvršćena je na valovanje.

Valovanje benzinske pumpe

Tvornička pumpa ima različitu širinu terminala. Stoga će vlasnik automobila morati ponoviti terminal minus na odgovarajućim veličinama plus. Za potpunu demontažu ostaje izvući benzinsku pumpu iz valovanja. Da biste to učinili, sve se osuši od ostataka goriva, a valovanje se zagrijava sušilom za kosu.

Čim se ukloni stara turbina pumpe, postaje moguće pregledati i očistiti filter za gorivo. Promjena dijela je skupa jer se sastavlja sa slučajem.

Tijekom ugradnje nove pumpe, vrijedno je staviti stezaljku. To je učinjeno zbog činjenice da je cijev već stisnuta i igrat će. Umećemo crpku i zatežemo stezaljku, koja će hermetički i pouzdano držati. Potrebno je koristiti samo ovu vrstu stezaljke.

Obrnuta instalacija renault logan pumpe

Kada je izveden popravak benzinske pumpe ili zamjena turbine, ugrađujemo pumpu za gorivo na naše radno mjesto. Važno je da bradavica izgleda ravno. Prilikom sastavljanja plastična matica kroz niti podmazuje se bilo kojom mašću tako da ne ugrize.

Kako promijeniti pumpu za gorivo Renault logan

Pomoćnim sastavljanjem treba obratiti pažnju na oblačenje brtve. Ovaj je dio odjeven na paket spremnika i čvrsto pritisnut poklopcem. Prilikom uvijanja matice treba ga razmazati bilo kojim raspoloživim mazivom. To će olakšati rad.

nova pumpa na svom mjestu

Prije ugradnje matice provjerite mjesto brtve na njegovo mjesto. Čvrsto pritisnite poklopac, ugradite maticu i zategnite ga. Ostaje povezati konektore i instalirati ugradnju. Vratite stražnji red sjedala.

Obnova benzinske pumpe Renault Logan provodi se izuzetno uredno, jer postoji veliki rizik od kršenja integriteta plastičnih dijelova. Pozornost treba prihvatiti tijekom obrnutog sastavljanja. Svi elementi sustava moraju biti instalirani na svojim mjestima.

Video: Kako promijeniti pumpu za gorivo Renault Logan, Sandero, Duster, Largus