Kako promijeniti termostat za Renault Logan

Termostat automobila omogućuje vam brže zagrijavanje motora zbog činjenice da prekriva veliki vodeni krug hlađenja. I nakon zagrijavanja motora, termostat se otvara i pušta rashladno sredstvo u velikom krugu, pomažući motoru da održi optimalnu temperaturu, a ne pregrijan.

Termostat Renault Logan, Sando, Largus

Ali gotovo svaki dio automobila jednog dana ne uspije, a termostat nije iznimka. Stoga je ponekad potrebno promijeniti i kako to učiniti sami, reći ćemo vam koristeći primjer zamjene termostata s motorom od osam valjana Renault Logan.

Izvještaj o zamjeni temostata

Prije zamjene termostata na Renault Loganu, ocijedite rashladno sredstvo. Da biste to učinili, snizite pritisak odvijanjem poklopca spremnika za ekspanziju automobila.

Prekrivač prekrivača Renault Logan

Zatim uklonimo gornje crijevo spremnika za ekspanziju, okrećući stezaljku.

Ugrušak crijeva spremnika za ekspanziju

Zatim, u unaprijed pripremljenom spremniku, ocijedite rashladno sredstvo. To se može učiniti mnogo brže ako u spremnika ekstenzora kroz rupu iz koje smo uklonili gornju cijev, isporučuje zrak iz kompresora. Bolje je isprazniti rashladno sredstvo na hladnom motoru.

Nakon što se tekućina spoji (oko 3 litre), uklonite kanal. Lako se uklanja, samo ga trebate izbaciti (isječke).

Kanal renault logan

Zatim odvijte tri vijka termostata za ugradnju. Glava ih je odvrstila za 8 ili 10, ovisno o motoru.

Tri vijka pričvršćivanja termostata

Nakon toga uklanjamo termostat iz kućišta.

Eliminirani neispravni termostat

Utvrdite da je termostat "izvan mjesta", možete ga pažljivo ispitati. Gumene brtve na njemu su razbijene, s oštećenjima, ventil nije potpuno zatvoren (otvoren). Takav termostat mora se zamijeniti.

Instalacija novog termostata započinje s pripremom mjesta instalacije, pažljivo ga očistite. Provjerite kućište termostata na prisutnost protoka, pukotina itd. D. Ako su defekti otkriveni, bolje je zamijeniti ih.

Instalirajte novi termostat. Mora čvrsto sjediti na svom mjestu, ne bi trebalo biti oštećenja na pečatima.

Novi termostat Renault Logan

Instalacija je obrnutim redoslijedom uklanjanja. Pričvršćujemo tri vijaka, ugradite cijev za kanal. Stezaljka gornje cijevi spremnika za ekspanziju može se ponovo koristiti (ako je uklonjena bez oštećenja).

Još nešto korisno za vas:

  • Zamjena antifrize s Renault Loganom vlastitim rukama
  • Zamjena crpke Renault Loganom s ledom od 8 ventila od 1.4 l i 1.6 l
  • Revolucije praznog hoda u Renault Loganu plivaju

Zatim popunite antifriz. Iskusni ljubitelji automobila preporučuju da ga nategnu prije ponovne uporabe antifriza kako bi iz njega isključili nečistoće koje bi mogle stići pri isušivanju.

Renault Logan Antifriz

Zajedno s plutom poplavnog vrata, potrebno je ukloniti plutu kako bi povukao zrak, tako da prilikom punjenja antifriza ne preziru sustav za hlađenje.

Jam za zračni promet

Rashladno sredstvo se izliva na maksimalnu razinu označenu u spremniku za ekspanziju. U ovom slučaju, tekućina bi trebala početi lagano teći iz otvora za sunčanje zraka. Istodobno, izlijte dijelove antifriza, s malim prekidima, kako biste omogućili da zrak izađe kroz malu rupu za dizanje.

Antifrik je poplavljen

Da biste zaustavili propuštanje antifriza, rukom morate zatvoriti rupu poplavnog vrata za ekspanzijsku spremniku i staviti poklopac na otvor za zračni zrak.

Potrebno je dodati tekućinu u spremnik za ekspanziju na razinu između gornje i donje oznake. Nakon zagrijavanja motora, antifriz će se proširiti i razina će dostići gornju oznaku.

Čvrsto zategnite utikače, uključite prednja svjetla i zagrijte motor. Potrebno je uključiti prednja svjetla kako bi se povećalo opterećenje na generatoru i motoru, a brže se zagrijava. Nakon što se motor zagrije, provjeravamo razinu antifriza u spremniku za ekspanziju. Ako ne odgovara gornjoj oznaci, dodamo.

Video: Zamjena termostata s Renault Loganom

Da bismo napokon udarili ostatke zraka iz sustava, rukom zatvorimo vrat za širenje ekspanzije i otvorimo plutu otvora za puhanje zraka.

Još jednom provjeravamo razinu antifrize, ako je potrebno, dodajte. Preporučljivo je zagrijati motor dok se ventilator za hlađenje ne uključi, ako u ovom trenutku razina antifriza odgovara gornjoj oznaci, tada smo ga preplavili u pravoj količini. Zamjena termostata Renault Logan može se smatrati potpunim.