Kako provjeriti antifriz u autu

Vozači vrlo rijetko ili nikako provjeravaju antifriz u motoru. Osnovno je pravilo da ga ima dovoljno te ono što je osobito važno pri niskim. Kako provjeriti curi li tekućina i što nam ukazuje na to? Tekućine koje treba provjeriti na svakom vozilu.

Samo neke od tih tekućina su razna ulja, antifriz, voda.

U vozilo je najbolje doliti antifriz, ali budite oprezni

Kako provjeriti antifriz u autu

Neke od njih potrebno je provjeravati na redovitoj bazi. U određenim situacijama rashladna tekućina i antifriz mogu u automobilu biti i do tri godine, ali jedino ako se radi o veoma kvalitetnom antifrizu. Molim vas informaciju kak ispravno provjeriti nivo antifriza, odnosno dal se mjeri na hladni motor ili topli? Zamjena antifriza – Dom i obitelj – Auto – Burza Portal burza.

Bez kvalitetnog antifriza voda u sustavu bi se zimi smrznula, što bi. Uz navedeno, majstori će Vam provjeriti stanje cijelog sustava te ga očistiti.

Gubitak rashladne tekućine ozbiljna je prijetnja motoru

Kako provjeriti antifriz u autu

Antifriz je u vozilu neophodan i ljeti i zimi, a početak studenoga pravi je. Rashladna tečnost, odnosno antifriz, ima važnu ulogu u vozilu, jer štiti motor ne samo od pregrevanja već. Učitao korisnik EmisijaSAT Rashladna tekućina- zašto je bitna i koliko često je treba. Razlozi ključanja antifriza i antifriza u spremniku Zašto antifriz ključa u. Potrebno je provjeriti integritet samog spremnika i cijevi koje vode do njega. Ovisno o dizajnu sustava u pojedinom automobilu, poklopac s ventilom. Ona se mora u automobilu nalaziti tijekom cijele godine jer štiti od korozije, a prije zime je potrebno provjeriti postotak antifriza, koji ne smije biti manji od 33%.

Da bi ona bila u redu, potrebno je s vremena na vrijeme provjeriti nivo antifriza u ekspanzijski. Glupo je reći da tijekom rada motor u automobilu postaje jako vruć. Antifriz ima i antikorozivna svojstva, zahvaljujući kojima čuva metalne dijelove motora, hladnjaka i ostalih komponenti sustava za hlađenje u automobilu. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu Mnogi vozači često zaboravljaju na antifriz u svom automobilu, što zimi može dovesti do velikih poteškoća.

Osnovna namjena antifriza je snižavanje točke ledišta tekućine za. Stanje u sustavu treba redovito provjeravati, pri čemu mehaničar mora. Kako da saznam koji se antifriz trenutno nalazi u mom automobilu?

Da li je potrebno da menjam antifriz koji je sipan u hladnjak pre tri.

Značaj antifriza za automobile

Kako provjeriti antifriz u autu

Vodena pumpa upumpava antifriz u odgovarajuće kanale motora, a radijator oslobađa toplinu iz tekućine u atmosferu i osigurava toplinu u. Posljedice miješanja antifriza na kraći rok nijesu ozbiljne, ali što prije treba isprati. Zaštitu od smrzavanja pruža antifriz, a u ovom periodu treba provjeriti ima li. Usto, vrlo je važno znati koji tip antifriza ima vaš auto, nikako ne smijete pomiješati. Video prikazuje kako antifriz curi u automobilu:.

Mirisi u automobilu mogu dolaziti od (ne)opranog auta i stvari koje. Svaki dan se svodi na otvori haubu ujutro, provjeri antifriz, vozi se. Provera antifriza (nivoa i tačke mržnjenja) – Lav Auto lavauto. Pretvorba kemijske energije u toplinu i topline u mehanički rad. Ako nemate malu djecu u autu uključite grijanje i ventilator namjestite. Dolazi nam zima i sve niže temperature, pa bi u predstojećim danima trebali razmisliti o provjeri stanja u rashladnim sustavima vozila te mogućoj zamjeni antifriza. Zagušljiv, težak zrak u automobilu je problem, posebno sada na ljetnim temperaturama.

Na našim prostorima, pojedini automehaničari savetuju da se leti sipa samo destilovana voda bez antifriza. To je loš predlog jer anfiriz ima antikorozivna. Tekst je malo duzi, ali morao sam malo da se raspisem iz razloga sto je stvarno veliki broj onih ljudi koji uopste ne razumiju kako funkcionisu i. Normalno, isao sam provjeriti sto je, i bilo je ispod minimuma. Kupio sam antifriz u ulio do maximuma, mislim da je bilo oko 4 dcl.

Onda trazi pod autom kad stanes, ili jos jednom sve uz pomoc baterije dobro pregledaj, jer.