Kako radi relej grijaca

Da li netko zna u par rijeci objasnit kako pravilno spojiti relej grijaca da radi i lampica. Konkretno marinizirani peugeot 1. Dakle sumnjam da mi otišao relej grijača jer struja ne dolazi na grijače. A i lampica od grijaca na satu radi duze kad je motor hladan,a kad je.

Ako grijači kod vozila ne rade kako treba, lako je zaključiti da će motor pri hladnijem vremenu otežano paliti, ili uopšte neće biti moguće.

(1) izgaraju grijači volvo s40 1

Kako radi relej grijaca

Imam problem sa relejem grijača na kadetu 1,7D. Ispis Stranice – troši bateriju – Teretna-vozila. Videcu danas da stavim drugi relej cisto da probam.

A jel bi bio neki problem kada bi se radi probe direktno sa. Na autu sam spojio lampicu za grijace,posto je relej od grijaca veoma tih. Relej grejaca za Fiat Tempru 1.

Ne rade grijači i ne pali

Kako radi relej grijaca

Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu (CENA OVOG DELA JE 20€). Oblankovao sam i ponovo spojio i radi:rotfl: zligri: Pojavila mi se. Dakle plamenik se upali, ubaci pelete i pali se relej koji aktivira fen na 30 sec. To se u radionici radi tkzv klještima za jakost struje i mjeri se na. Thompson recimo radi veće struje). V, po komadu struju koju trose (vuku) je oko 15A pri. Ponovno su ugrađeni drugi i sa njima i relej grijača. Sve je izgledalo u redu do neki dan.

Fiat Doblo – popravljanje releja grejača. Radi često regeneracije, a fap prazan. Po majstoru otišao jedan grijac, ali nikako da to zamijenim. Dlije moguče popravit (reparirati) relej grijača ili se to mjenja staro. Grejači motora – Šta treba znati?

Tad je verovatno neki od grejača motora "crkao" kako bi u žargonu rekli majstori.

Provera grejaca i releja grejaca u elektricnom kolu automobila

Kako radi relej grijaca

Rad grejača motora reguliše relej grejača. Grijač motora, kao električni dio, ima svrhu pomoći pri paljenju hladnog dizel motora. Ispitivanje ispravnosti se radi bez skidanja grijača s motora, mjerenjem. Pa kad upali motor, relej treba da dobije napone na drugi ulaz što za posledicu ima gašenje napajanja grejača, tako da proveri dobija li taj napon. Kad pritisnem relej rukom ili premostim žicom, upali i radi odlično. Ako se pokvario relej grijača ili upravljačka elektronika grijača treba. Pita kako da proveri da li struja uopste dolazi do grejaca. To sto relej radi i sto se lampica pali, ne znaci da struje stize do grejaca.

Ovaj postupak se naziva kombinirano grijanje. Ploča se zagrijava uz pomoć grijača, strujnog. Zanima me samo dali kad se da kontakt (da se upale sve zarulje) grijac normalno radi.