Kako ukloniti okvir (kontrolna točka) VAZ-CLASSIC

Mjenjač (kontrolna točka) – jedna od najvažnijih komponenti automobila. Ovršene karakteristike stroja ovise o njemu. Vlasnici domaćih automobila (klasika) nešto su lakši od ostalih vozača, mogu samostalno popraviti i poslužiti kontrolnu točku svojih automobila. A za one koji nemaju iskustvo takvog rada, pripremili smo poseban članak koji će im pomoći u ovom "teškom poslu".

Postupak izvođenja povlačenja mjenjača

Dakle, instaliranjem automobila na jamu ili nadvožnjaku, uzmimo. Prvo što učinimo je ukloniti kardan osovinu.

1 Mjesto montiranja kardana na sjenila

Drugo, uklanjamo neke elemente ispušnog sustava (prigušivač, "hlače", itd.

Elementi ispušnog sustava

Možete, naravno, isključiti samo "hlače" od rezonatora, ali ako se posao obavlja bez pomoćnika, neće biti vrlo prikladno.

Sljedeći je korak uklanjanje radnog cilindra kontrolne točke (također je prikladno ukloniti ga iz jame).

radni cilindar

Cilindar je lako odvršen od 13 -up ključa od 13, uvijena dva vijka. Prilagođavanje klirensa nije prekršeno. Sljedeći "ide" postupak odbacivanja vijaka pričvršćivanja žice žice.

vijak učvršćivanja žica

Radni cilindar kvačila i žice mase, uklanjamo ih na stranu tako da nas ne ometaju. Ne trebate ih u potpunosti ukloniti, samo to popravite na stranu. Zatim uklanjamo terminale "čips" stražnje strane stražnje strane.

Clem čips

Ostaje isključiti kabel brzinomjera, koji je fiksiran na kontrolnu točku.

Kabel brzinomjera

Ne zaboravite na radilicu kvačila, pričvršćena je s četiri vijka (neki ih imaju samo dva).

štit

Dok se posao obavljen iz jame može smatrati završenim, idemo gore. Nastavljamo do rastavljanja ručice mjenjača, to se radi iz kabine. Uklonite ukrasni poklopac i gumenu brtvu.

ručica mjenjača

Nakon toga, poluga iz Cululisa je "povučena". Da bismo to učinili, stavili ćemo najlonski prsten s bilo kojim oštrim objektom.

Zavjese ručice zupčanika

Nakon uklanjanja poluge, gumene brtve i najlonske stezaljke ostat će na zakulisju, bolje ih je zamijeniti novim, nakon što je prethodno kupio pozadinu zakulisnog.

Promijenite fiksatore

Nakon završetka "gornjeg" pripremnog rada, opet se spuštamo do jame, moramo izvršiti većinu posla – da bismo oslobodili kutiju s glavnih nosača – to su četiri vijka koji pričvršćuju "zvono" od kontrolna točka do motora (prva točka ugradnje).

vijci za prijenos

Donji vijci lako su odvrnuti, mi ih otkidamo jednoličnim ključem. Ali gornji vijci su više "problematični". Da biste ih odvrnuli, bolje je koristiti vodstvo s glavom dobro ili mučilo uobičajeno sveučilište, ali to treba započeti na vrhu.

Važno! Prije uklanjanja kontrolne točke, instalirat ćemo kululis za 5. brzinu. Ako je okvir 4 koraka, onda na 3. Inače će biti neugodno ukloniti kontrolnu točku.

Sada oslobađamo kontrolnu točku iz druge točke nosača, to je njegova stražnja nosač, tako -prikupljeni "lastavica".

Uklanjanje prednjeg dijela kutije

Drže se na 13 orašastih plodova, koje unaprijed podrazumijevamo WD-40, jer se često kiseli, i mogu ih poremetiti.

Nakon svih ovih postupaka pažljivo ispitujemo "zvono" kutije. To je potrebno da bismo bili sigurni da smo isključili sve žice i odvrnuli vijke i pogone.

Savjet! Ako je motor zaštićen, onda je preporučljivo položiti drveni blok između njega i palete radilice. Ovo će pomoći da motor bude u početnom položaju, što će u budućnosti pojednostaviti spajanje okvira na motor.

Sada nastavite izravno do uklanjanja okvira. Pouzdano držeći kontrolnu točku kontrolne točke rukama i malo smanjujući leđa kako bismo uklonili cululis, pomičemo okvir natrag, uklanjajući je iz utora.

Uklonjeni mjenjač VAZ

Ne zaboravite da okvir, jedinica nije jednostavna, i bolje je pozvati da uklonite pomoćnika. Instalacija je obrnuto. Savjet! Prije ugradnje kontrolne točke očistite navojne spojeve i podmažite utora za osovinu, to će olakšati instalaciju i pričvršćivače kontrolne točke.

Još nešto korisno za vas:

  • Kako zamijeniti ulje u automatskom mjenjaču: Dostupne metode zamjene ATF -a u kutiji
  • Kako zamijeniti ulje u mehaničkom mjenjaču Renault Logan, Sando, Largus
  • Kako zamijeniti rashladno sredstvo s Renault Loganom

VIDEO: Kako ukloniti okvir (kontrolna točka) VAZ-CLASSIC.