Kako zamijeniti filter za ulje i ulje u motoru Nissan Qashqai

Sadržaj

 1. Postupak zamjene motornog ulja i Nissan Qashqai filter i filter filtra
 2. Video: Nissan Qashqai 1 6 .Zamjena ulja i filtra
 3. Sigurnosne mjere opreza tijekom rada

Zamjena motornog ulja u ledu Nissan Qashqai ne razlikuje se mnogo od procesa promjene nafte u drugim automobilima, već ima svoje karakteristike, od kojih je jedna nemogućnost uklanjanja filtra za ulje ispod haube. Pristup filter elementu moguć je samo s dna automobila.

Punjenje motornog ulja Nissan Kashkai u vratu

Zamjenu filtra za ulje i ulje u Nissan Qashqai treba provesti otprilike svakih 10 000 km trčanja. Ulje koje se koristi mora odgovarati SAE 5W30 ili 5W40 u volumenu od oko 4,5 litara. Bolje je instalirati originalni filter za ulje.

Proizvođač automobila u zaštiti radilice motora pruža posebne rupe (hatche) za pristup čepu za odvod i filter za ulje. Međutim, pristup filtru kroz njega nije vrlo prikladan, stoga se prije zamjene ulja uklanja zaštita odvijanjem odgovarajućih vijaka.

Posebne rupe (Hatches) za pristup odvodnim utikačima Nissan Kashkai

Budući da se radovi na zamjeni nafte u motoru na Nissan Qashqai djelomično proizvode s dna automobila, stroj je ugrađen na lift, jamu ili nadvožnjak. Ako nema mogućnosti instalirati automobil na organiziran način, tada možete napraviti privid rupe. Da bismo to učinili, kopamo rupu do dubine od 30 cm širinom od 80 cm. Zatim instaliramo automobil iznad jame tako da je u sredini između lijevog i desnog kotača, a motor neposredno iznad njega.

Postupak zamjene motornog ulja i Nissan Qashqai filter i filter filtra

 1. Prije svega, zagrijte motor na radnu temperaturu (60-90 stupnjeva). To je neophodno da bi se ispraznili proizvodi za nošenje smješteni u radilici motora. Tijekom rada radilice, oni se dižu s dna i miješaju s uljem.

Potvrđeno je da ako ulijevate novo ulje u prljavi motor, tada se resurs nafte smanjuje za 20%, što znači da ga treba češće mijenjati.

2. Ugradite stroj na lift (jama ili nadvožnjaka).

3. Izvadite plutu s uljnog kvrgavog vrata (u prednjem dijelu motora s lijeve strane).

Nissan Qashqai nafta pahuljica

4. Odvijte sigurnosne vijke radilice i uklonite u stranu.

5. Ispod čepa za odvod ugradite kapacitet od 5 litara ili više i više i više s tipkom za 14 Odvijte čep za odvod.

Utikač

Prije početka rada motor se zagrijavao, temperatura ulja je oko 90 stupnjeva, pa možete dobiti opekline. Stoga, kad odđete od plute, pripremite se za činjenicu da će u posljednjoj fazi biti potrebno oštro ukloniti ruke ispod struje nafte.

6. KOGDA MASLOE MASLOSLO ILITO Iз DVIGATELA, PRISTUPAPAPAPAPAPAPA. Nalazi se ispred radijatora na lijevoj strani motora. Da biste uklonili filter, potreban vam je izvlačenje za uklanjanje filtra za ulje. U filtrirnom elementu uvijek ostaje ulje, tako da se spriječi izlijevanje ulja, prije uklanjanja filtra, nagnite ga malo dolje.

Filter za ulje

Ponekad na području filtra postoje ulja za ulja. Međutim, to nije uvijek povezano s filterom ulja i kvalitetom njegove instalacije. Dizajn nosača filtra na Nissan Kashkai pruža dodatni dio kroz koji rashladno sredstvo prolazi za dodatno grijanje ulja tijekom početka. Dizajn izgleda kako slijedi: motor, brtva, grijaći element ulja iz rashladne tekućine, filter. Na spajanju elementa s motorom, ulje gura naftu kroz brtvu, formirajući naftu. Adapter je pričvršćen na motor s vijkom na kojem je filter za ulje ranjen.

Adapter

7. Pripremite i instalirajte novi filter za ulje. Za ovo:

 • Očistite sjedenje filtra na motoru iz ostataka starog podteksta brtve i ulja;
 • Da biste zasitili element filtra, izlijte malo ulja u filter;
 • tako da je gumena brtva na filtru točno sjela, podmazati je uljem;
 • Uvrnite filter na mjesto ručno što je moguće čvršće.

Podmazivanje gumene brtve filtra za ulje

osam. Obrišite preostalo ulje oko rupe za odvod i zategnite čep za odvod.

devet. Postavite radilicu motora.

deset. Ugradite automobil tako da je pristup motornom odjeljku prikladan (spustite automobil s dizala) i bio je na ravnoj površini.

jedanaest. Nakon što ste ugradili lijevak u poplavnom vratu, izlijte 4 litre motornog ulja, a zatim ga dodajte, provjeravajući sondu za ulje u sredinu između min i maksimum Marka.

Motorovo ulje se izliva u vrat

Gdje se nalazi naftna sonda Nissan Qashqai

Još nešto korisno za vas:

 • Kako odvrnuti filter za ulje, ako se ne održi?
 • Je li moguće miješati motorna ulja različitih vrsta i marki?
 • Kako zamijeniti filter ulja i ulja Renault logan 1.6

12. Nakon čekanja 5 minuta, uzmite motor i pustite da radi. Čim se senzor tlaka ulja ugasi, ugušite motor.

trinaest. Pričekajte 10-15 minuta do staklenog ulja u kućištu radilice i provjerite njegovu razinu, ako je potrebno, podijelite ulje na sredini između oznaka na sondi.

četrnaest. Upotrijebite zamijenjeni filter i ulje na posebno određenom mjestu.

Video: Nissan Qashqai 1 6 .Zamjena ulja i filtra

Sigurnosne mjere opreza tijekom rada

Prilikom obavljanja popravka automobila obratite pažnju na poštivanje sigurnosnih mjera opreza. S obzirom na taj dio rada na zamjeni motornog ulja Nissan Kashkai motora
Može se izvesti ispod dna automobila, a klirens na cesti, ovisno o konfiguraciji automobila, je 185-200 mm, vjerovatno je da ćete vas srušiti automobilom. Stoga, kako biste spriječili spontano kotrljanje stroja, svakako instalirajte zaustavljanje protiv prelaska. Ako se automobil podigne pomoću priključka, obavezno stavite stajališta ispod automobila koji spriječe da automobil padne.

Motorno ulje negativno utječe na okolnu prirodu, pa odložite drugi otpad za popravak na posebno određena mjesta.