Kako zamijeniti regulator praznog hoda s VAZ 2108, 2109, 2114

Koji su zavode motoristi su domaće strojeve? Jedan od razloga popularnosti domaće autoindustrije je mogućnost neovisnog popravljanja mnogih komponenti i sklopova. Za neke je ovo zanimljiva potraga, za druge je mogućnost uštede prilično velikog iznosa od obiteljskog proračuna. U ovom ćemo članku dati neke preporuke i savjete kako brzo i jednostavno promijeniti prazni senzor na nekim modelima VAZ -a, kao što su 2108, 2109, 2114.

XX senzor na VAZ 2114

Fotografski izvještaj o zamjeni RXX -a vlastitim rukama

Senzor u praznom hodu ̶ važan je detalj modernog motora i važan je za stabilan rad motora i uštede goriva. Dakle, idemo srušiti.

Prvo što treba učiniti je isključiti bateriju, t. e. de -energizirati automobil.

Odspojite bateriju

To je mnogo lakše učiniti ako za automobil kupite brzo bez slobodne baterije. Oni će vam biti korisni više puta, posebno zimi.
Odspojite bateriju, nalazimo regulator XX -a, koji ćemo promijeniti. Nalazi se na motoru, sa strane salona, ​​ispod gasa.

Položaj senzora xx

Kad isključite čip sa senzora (fotografija 3), odvijte dva vijka koji su na stranama senzora.

Odvojite regulator xx

Prikladnije je "dodati" vijcima tankim odvijačem i po mogućnosti magnetski, jer vijak može pasti pod motor ili na zemlju.

Odvrnimo vijke

Bolje odložite spremnik. Tada se nećete morati odvratiti u potrazi za "gubitkom". Pa ipak, nakon što ste iskrivili i ispružili prvi vijak, ne žurite s drugom. Bolje je alternativne radnje, malo odvrnuti – malo je povukao senzor, i tako do kraja. Tada je vjerojatnost pada vijaka.
Odvijanjem regulatora povucite ga "na bijelo svjetlo".

Izvlačimo regulator

U usporedbi s novim senzorom u praznom hodu, na starom su čađa, povratak i t. D. Ako nema načina za kupnju novog senzora u praznom hodu, vratite star.
Ali bolje je kupiti novi senzor u praznom hodu od pouzdanog proizvođača. To jamči vlasnika automobila da je učinkovit i visoka kvaliteta.

Promjena senzora u praznom hodu

Novi senzor, u usporedbi sa starim, "ostavlja dojam". Na njemu nema povratnog napada, čist je, sjajno, puno je bolji od obnovljenog starog.
Instalacija novog senzora u praznom hodu događa se obrnutim redoslijedom iz stare. Jedan savjet! Da biste instalirali novi senzor s desne strane prije ugradnje i pričvršćivanja, stavite na njega "čip". Zatim, kada pokušavate instalirati senzor u praznom hodu, ne ona strana žice "čip" neće to dopustiti da to učini.

Prvi koji je uvrnuo gornji vijak, jer je teže doći do dna. Da biste olakšali donji vijak iz niti, preporučuje se umetnuti vijak prije ugradnje senzora u donju rupu i umetnite uređaj na mjesto s njim.
Ako donji vijak nije umetnut unaprijed u rupu i zategnite gornji vijak, čak ni magnetizirani odvijač neće pomoći, nemoguće je dobiti donji vijak na niti.

Uvijamo vijke

Dakle, novi senzor u praznom hodu je instaliran na svoje mjesto. Prilikom instaliranja primjećujemo je li čvrsto ušao. Budući da je senzor izuzetno nezgodan, ponekad je potrebno dugo, pogotovo ako osoba prvi put izvrši zamjenu.
Ponekad vijak "ne ide", posebno među neiskusnim vozačima. U tome nema ništa loše, morat ćete provesti više vremena i ukloniti gas. Nema ništa komplicirano, pričvršćen je na dva vijka.

Kako zamijeniti regulator praznog hoda s VAZ 2108, 2109, 2114

Sljedeći će korak biti pričvršćivanje terminala baterije, koji će uslijediti testno pokretanje motora. Bez ovoga, nećemo shvatiti je li bilo učinkovito zamijeniti senzor u praznom hodu i koliko stabilno motor radi pri brzini u praznom hodu.

Još nešto korisno za vas:

  • Glavni znakovi neispravnosti senzora u praznom hodu za VAZ-2110
  • Stroj se trza prilikom ubrzavanja i premještanja automobila. Što uraditi?
  • Zašto se stroj ne povlači i što treba provjeriti u ovom slučaju?

Kad se motor pokrenuo, analiziramo njegov rad za "hladnoću" i nakon zagrijavanja. Ako su zaokreti stabilni i u pravim su parametrima, naš je rad dao pozitivan rezultat. Neovisno smo uspješno obavili posao za koji bi od nas u postaji za održavanje uzelo puno novca.