Kako zategnuti letvu upravljača Renault Logan

Sadržaj

  1. Dijagnosticiranje problema s letvom upravljača
  2. Značajke podešavanja tračnica Renault Logan
  3. Završetak radova

Letva upravljača – čvor dizajniran za prijenos mehaničke sile s upravljača na kotače, prisiljavajući ih da se okrenu pod željenim kutom. Ovo je prilično pouzdan čvor, ali povremeno postoje problemi s njim. Letva upravljača Renault Logan dizajnirana je za 200 tisuća kilometara. km, ali zahtijeva periodične preglede. Ponekad se u prednjem dijelu automobila čuje karakterističan udarac, signalizirajući da se mehanizam olabavio, u ovom slučaju dovoljno je samo zategnuti letvu upravljača bez pribjegavanja većim popravcima. Raniji kvar ovog mehanizma dovodi do:

  1. Teška vožnja na lošim cestama.
  2. Nakupljanje abrazivne prašine u brtvama.
  3. Bezobzirna vožnja, nagli ulazak u zavoj.

matica za podešavanje na letvi upravljača

Dijagnosticiranje problema s letvom upravljača

Prvi znak da su potrebni popravci je udarac letve upravljača Renault Logan u prednjem dijelu automobila. Imaju karakterističan zvuk koji je teško zamijeniti s drugim zvukovima koje stvara neispravan ovjes automobila.

Da biste konačno odlučili isplati li se zategnuti letvu upravljača, trebate podići automobil na lift i provjeriti hod prednjih kotača. Jedan od znakova kvara je ako se kotači poigravaju kada uzastopno pritisnete desni i lijevi dio kotača. U tom slučaju, zazor će se prenositi izravno na tračnicu i bit će vidljiv kada se prašnik ukloni.

tračnica sa uklonjenim prtljažnikom

Nakon toga, morate uhvatiti šipku upravljača, zamahnuti je gore-dolje, tresući osovinu upravljača. U tom slučaju, u području letve upravljača može se čuti udarac, signalizirajući zazor u ovom mehanizmu. Ovaj postupak će pomoći da se utvrdi da kucanje ne dolazi iz čahure stabilizatora, budući da su dva zvuka vrlo slična i ovaj problem je također vrlo čest.

Uz određenu vještinu, možete zategnuti letvu upravljača bez da je sami uklonite, čime ćete izbjeći skupe popravke. Istodobno, nema potrebe čekati dok se ne pojavi pogoršanje kvalitete kontrole zbog igre na volanu, u ovom slučaju bit će prekasno za zatezanje letve upravljača.

Značajke podešavanja tračnica Renault Logan

Uklonimo stezaljku za prašnicu koja štiti letvu upravljača od prljavštine i prašine, za što je jednostavno odrežemo rezačima žice. Mjesto zatezanja letve upravljača na Renault Loganu sa servo upravljačem nalazi se s njegove lijeve strane. Postoji poseban vijak za pritezanje do kojeg trebate doći. Nalazi se neposredno ispod osovine upravljača, dok se popravak letve sastoji od malog zatezanja vijka za podešavanje kako bi se povećao pritisak opruge koja pritišće zupčanik osovine na letvu.

Vijak za podešavanje, koji se nalazi na lijevoj strani letve, uvučen je u karoseriju, ako je u ravnini s tijelom, to znači da nije uvrnut i moguće je ukloniti zazor u letvi upravljača zatezanjem do određenog kuta. Ako se zazor ne eliminira kada je vijak potpuno zategnut, bit će potreban skuplji popravak letve upravljača, do potpune zamjene. Na desnoj strani tračnice nalazi se posebna čahura koja je brtvi u sredini karoserije, a prilikom pregleda automobila poželjno je provjeriti njegovu cjelovitost kako prašina ili prljavština ne bi dospjela u sredinu mehanizma.

letva s osovinom upravljača i vijkom za podešavanje

Završetak radova

Pristup vijku za podešavanje letve upravljača na Renault Loganu nije težak. Da biste to učinili, trebate podići automobil na dizalo ili ga odvesti u jamu. Tračnica je zategnuta šesterokutnikom od 10 i običnim ključem koji će služiti kao poluga pri zatezanju vijka unutar kućišta.

Mjesto gdje se nalazi vijak za podešavanje se čisti i ispuhuje tako da nema problema s umetanjem alata u utore. Šesterokut se umetne u konektor, nakon čega se preko njega nabaci ključ, a vijak se pažljivo zategne pod kutom od 30 do 60 stupnjeva, ali ne dok se potpuno ne zategne.

vijak za podešavanje 2

Postupak se radi u nekoliko faza, pri čemu je potrebno stalno pratiti grize li zupčanik osovine za letvu. Da biste to učinili, samo okrenite prednje kotače rukama ili okrenite volan. Ako mehanizam zagrize, odmah će se osjetiti njegov rad. Još jedan znak tijesnog nosača: pri okretanju prednjih kotača na dizalu, oni se ne vraćaju u ravan položaj, ostaju okrenuti pod ručno postavljenim kutom.

Podešavanje je potrebno dok se vijak ne zategne ili dok se otvor potpuno ne ukloni. Da bismo utvrdili kvalitetu zatezanja, nastavljamo zamahnuti vrhom letve upravljača, ali zračnost se ne smije prenositi na njega. Osim toga, zračnost bi trebala nestati kada se kotač pritisne lijevo i desno i na volanu.

Dopušten je mali hod osovine, jer vijak za podešavanje pritišće elastičnu oprugu, koja pritišće dijelove mehanizma jedan na drugi. U tom slučaju, kucanje bi trebalo potpuno nestati, a upravljivost automobila bi se trebala poboljšati.

Budući da je kućište tračnice na automobilima Renault Logan aluminijsko, kako bi se izbjeglo samoodmotavanje vijka, mora se nagnuti. Pristup ovom mjestu je ograničen, ali ga je dugim odvijačem dovoljno ubosti u dvije točke, što će biti dovoljno da se vijak više ne odmotava, slabeći kvačilo u sredini mehanizma.

mjesto za probijanje

Na kraju rada potrebno je napraviti probnu vožnju kako bi se utvrdilo kuca li letva upravljača ili je ovaj problem uspješno riješen. Tijekom putovanja morate obratiti pozornost na to vraća li se volan u prvobitni položaj nakon što se sam okrenuo i grize li mehanizam upravljača. U tom slučaju morate se ponovno vratiti u radionicu i malo popustiti vijak za podešavanje kako se tračnica ne bi previše istrošila.

Važno je napomenuti da podešavanje letve upravljača ne rješava problem radikalno, s vremenom će se otvor ponovno pojaviti i ovaj sklop će se morati zamijeniti. Ali s obzirom na to da košta nekoliko desetaka tisuća rubalja, ne biste trebali zanemariti mogućnost jeftinih popravaka koji će dugo produžiti udoban i siguran rad automobila.