Karakteristike i primjena ulja ZIC 5W40

Sadržaj

 1. Opis ulja
 2. Kakvo je dekodiranje oznake ZIC 5W40?
 3. Indikator performansi
 4. Tolerancije i usklađenosti
 5. Domet
 6. Opseg ulja
 7. Prednosti i nedostatci
 8. Otkrivanje krivotvorina
 9. Video: ZIC (kako razlikovati lažnjak)

ZIC 5W40 se proizvodi u Koreji i prodaje se na domaćem tržištu od 1998. godine.

kanister za ulje ZIC 5W40

Opis ulja

Glavne značajke ulja ZIC 5W40 su stabilni pokazatelji viskoznosti i izvrsna fluidnost, što olakšava pokretanje automobila čak i u teškim klimatskim uvjetima. Mast ima izvrsne performanse čišćenja, jer ima učinkovite aditive.

Sastav motornog ulja ZIK 5W40 omogućava vam kvalitativno podijeliti i ukloniti iskrivljene i čađe koje je motor proizveo s intenzivnom uporabom. U isto vrijeme, ulje se ne zgusne, koeficijent viskoznosti ne smanjuje se tijekom cijelog radnog vijeka. Stoga se sprečava začepljenje motora, osigurana je njegova zaštita od trošenja.

ZIC X9 5W 40 odnosi se na sintetiku i koristi se u bilo kojim automobilima i u različitim klimatskim uvjetima.

Što je dekodiranje oznaka ZIC 5W40?

Dijagram viskoznosti ulja
Ako je sve jasno (proizvođač) s nazivom "ZIK", tada brojevi mogu uzrokovati pitanja. Slovo "w" u središtu oznake ukazuje da se sintetičko ulje ZIC 5W40 može koristiti u bilo koje doba godine.

Brojevi koji su prije i nakon pisma pokazuju granice temperatura na kojima proizvođač jamči normalan rad motora. "5" znači da se mast može koristiti na temperaturama do -35 stupnjeva. Broj "40" označava da ulje zadržava svojstva na temperaturama do +40.

Indikator performansi

Glavni parametri koje treba uzeti u obzir pri odabiru motornog ulja – performanse.

Tehnički podaci:

 • Kinematički indeks viskoznosti na +40 stupnjeva – 82.5 sq. mm/s;
 • indeks kinematičke viskoznosti na +100 stupnjeva – 14 kv. mm/s;
 • indeks viskoznosti – 170;
 • gustoća – 850 kg / cu. m;
 • temperatura paljenja – +230 stupnjeva;
 • temperatura smrzavanja – -40 stupnjeva;
 • indeks alkalnosti – 10.5.
  Ovi parametri potvrđuju da je ulje visoke kvalitete, da se može koristiti na različitim temperaturama bez gubitka svojstava.

ZIC XQ 5W-40

Tolerancije i usklađenosti

Proizvođač ZIK-a proizvodi ga uzimajući u obzir zahtjeve za indeks viskoznosti. Auto ulje je u skladu sa standardima API SL / CF, ACEA A3 / B3-08, A3 / B4-08, stoga se ZIC 5W40 polusintetički / sintetički tip može sipati u Porsche, Opel, BMW, Volkswagen motore. Ulje se također koristi za punjenje vozila koja pripadaju američkoj vojsci.

Članak OCC 5W40 je sljedeći:

 • 1 L – 312613;
 • 4 L – 162613;
 • 20 L – 192613;
 • 200 L – 202613.

Raspon

Polizintska zik

ZIC 5W40 podijeljen je u 3 vrste:

 1. ZIC X7 5W. Podmazivanje je rangirano na srednju kategoriju i ima tolerancije svih proizvođača automobila, na primjer, Mercedes-Benz 229.5 ". Može se koristiti u motorima na benzinu/dizelu, a ne opremljenom filterom čađe.
 2. ZIC XQ 5W 40. Odnosi se na nadzemni segment maziva, ima poboljšanu bazu i aditive (to je razlika između motornog ulja ZIK X7 iz X9). Zadovoljava standardni VW 503.01.
 3. ZIC XQ LS 5W 40 SM CF. Najmodernije ulje u liniji maziva ZIC. Sipali u motore nedavnih generacija s multi -stupnjem katalizatorima i filtrima čađe. Koncentracija pepela – prosjek. ZIC 5W40 za dizel može se koristiti u motorima BMW, Chrysler, Hyundai, KIA.

Karakteristike i primjena ulja ZIC 5W40
Opseg ulja

Auto ulje ZIK 5W40 svrstava se u skupinu univerzalnih maziva, što ga omogućuje korištenje u različitim uvjetima rada, u različitim tipovima motora. Proizvođač u priručniku proizvoda navodi da se može uliti u motore:

 • na benzinskim i dizelskim automobilima;
 • na crossoverima i SUV-ovima;
 • na automobilima opremljenim adapterima s benzina na plin ili koji rade samo na plin.

Proizvođač ne preporučuje ulijevanje ulja u motore mopeda i motocikala dvotaktnog / četverotaktnog tipa. Nepoželjno je koristiti ZIK 5W40 u pogonskim jedinicama s filterima za čestice.

Prednosti i nedostatci

Maziva za ZIC motore postala su popularna zbog optimalnog omjera cijene i performansi. Prednosti ZIC 5W40 uključuju sljedeće:

 1. Smanjenje buke motora tijekom intenzivne uporabe;
 2. Rad motora postaje elastičniji i mekši, dok se poboljšava dinamika i upravljivost automobila;
 3. Dugoročno operativno razdoblje, pa se podmazivanje nije potrebno često zamijeniti.
 4. Automatski ima malo isparavanja, broj potrebnih dolina smanjuje se kada ga koristite. Motoristi napominju da motor, koji je preplavljen ZIC 5W40, djeluje na bilo kojim temperaturama, istroše se sporije;
 5. Parametri rada motora poboljšavaju se. To je zbog smanjenja indeksa trenja, uklanjanja čađe i čađe. ZIC 5W40 ne sadrži agresivne elemente, što pomaže u sprječavanju deformacije dijelova izrađenih od gume;
 6. Smanjenje troškova goriva.

Po minusima maziva, vozači razmatraju sljedeće:

 1. Poteškoće se mogu pojaviti pri pokretanju motora ako je temperatura manja od -35 stupnjeva (ova temperatura u veljači nije neuobičajena za sjeverne regije Ruske Federacije i Sibira);
 2. Uz dugotrajnu upotrebu mogu se pojaviti čestice metala i ulje može potamniti;
 3. U rijetkim slučajevima morate dodati ulje nakon nekoliko tisuća kilometara.

Protiv ZIC 5W40 je prilično kontroverzan. Svi nedostaci mogu se objasniti kupnjom lažnog ili pogrešnim punjenjem automobilskog ulja.

Otkrivanje krivotvorina

metalna limenka sintetičkog ulja ZIC 5W40
Lažno ulje ZIC 5W40 možete razlikovati ako se sjećate sljedećeg:

 • original se prodaje u limenkama, na čijem je dnu ugravirano ime proizvođača. Poklopac s logom SK Lubrikans;
 • na prednjoj strani spremnika, na naljepnici, mora biti hologram proizvođača;
 • natpisi na naljepnici sa stražnje strane, koji sadrže podatke o proizvođaču, datumu isteka, datumu proizvodnje, moraju imati reljefnu strukturu;
 • mjerno ravnalo na posudi treba biti dobro prozirno;
 • vrat kanistera i donji dio pluta moraju biti zaštićeni od neovlaštenog otvaranja u obliku filma otpornog na toplinu s oznakom proizvođača;
 • Spremnik ne bi trebao uključivati ​​kožene, grube šavove i tragove lemljenja.

Znakovi lažnog ZIC 5W40
Kupite automatski od službenog dobavljača koji ima certifikat. Takve su trgovine odgovorne za provedbu lažira, pa kupac dobiva jamstvo za stjecanje originala.

VIDEO: ZIC (kako razlikovati lažnu)