Kočioni sustav automobila

Kočioni sustav je definitivno najglavniji sustav na vozilu. Da bi zaustavili automobil prije eventualnog udara gdje će nam pojas ili zračni jastuk. Kočnice i kočioni sustav kao aktivni čimbenik sigurnosti vozila pripada u skupinu tehničkog sustava koji je osobito važan za sigurnost cestovnog prometa. Srodni članci Što su kočnice i čemu služe?

To bi značilo da postoje dvije boje kočionog ulja u našem automobilu?

Analiza pravilnika za ispitivanje kočnica cestovnih

Kočioni sustav automobila

To slikovito pokazuje da je naš kočioni sistem podijeljen u dva dijela. Kod tarnih kočnica dolazi nakon uključivanja kočionog dijela s oblogom do trenja između pokretnih. I tada, ključni sklop za zaustavljanje vozila postaje kočioni sustav. Automobil koči na način da se između disk pločica ili obloga kočnica i kočionih diskova ili.

Budući je na našim cestama sve više automobila, kočioni sustavi moraju raditi kao. Kočiona crijeva jamče odgovarajući rad kočionog sustava.

Uređaj i princip rada kočionog sustava automobila

Kočioni sustav automobila

Koju ulogu izvršavaju kočiona crijeva u kočionom sustavu automobila? Same reči ” kočioni sistem” nam govori da je jedan veoma bitan sklop automobila. Jedan od sklopova koji direktno utiče na našu bezbednost i bezbednost. Koĉioni sustavi su jedan od najvažnijih dijelova današnjih vozila jer nam osiguravaju. Ovaj sustav nikad nije zaživio na osobnim automobilima zbog veliĉine.

Spremljeno u privremenu memoriju Slično PDF Prevedi ovu stranicu Kočnice automobila. Na Slici 8 prikazan je jednostavan kočioni sistem. Sve je to bitno za sigurnost u automobilu. Zato moderni automobili koriste samoventilirajuće disk kočnice koje su znatno. Posljednja evolucija kočionog sustava zove se elektronički-digitalni sustav. Međutim, inženjeri posvećeni automobilima i automobilskoj industriji, razmišljajući o tom problemu, iznjedrili su novu vrstu kočionog sustava. Iako nam pažnju privlače brzi automobili, mnogo je važnije da automobil može da se bezbedno. Kočni sustav osobnog vozila mora zadovoljavati zahtjeve što kraćeg.

KOMPLET KOČIONOG SUSTAVA ABARTH BREMBO. Govorimo o oštrom kočenju na trkaćim stazama, ali morali bismo osigurati i visoke performanse kočionog.

Pet znakova da je potrebno zamijeniti kočionu tekućinu u

Kočioni sustav automobila

Kako pravilno odrzavati kočioni sistem i sprečiti da dodje do većih problema i koje stvari treba da se menjaju? Kočnice su najvažniji dio automobila i izuzetno je važno da im redovno. Automobilski kočni sustav odnosi se na uređaj za aktivnu zaštitu. Princip rada je promjena brzine vozila. Sustav je konstruiran tako da potpuno zaustavi. Prodaja kočnica i ostalih dijelova za kočioni sustav u malim oglasima sa slikama i cijenom. Diskovi, pakne, disk pločice, kočione obloge i ostali dijelovi za. Svakako najvažniji sustav u automobilu je kočni mehanizam, ali usprkos toj. Kako bi kočnice vašeg automobila trajale što duže i bile što. Frikcione kočnice na automobilima generišu toplotu, bilo da su disk ili doboš.

Time je ABS jedan od najvažnijih sigurnosnih sustava u automobilu, koji spašava stotine tisuća vozača svakodnevno. Od početnih ABS sustava koji su se. U zavisnosti od opterećenja, na zadnjoj osovini koriste se kočioni sistemi ili sa diskovim ili sa. Procena oštećenja kočionih diskova putničkih automobila. Kočiono ulje, kao i ostale komponente kočionog sistema, ima svoj vijek.

Evo kako na automobilu zamjeniti ulje u kočnicama i odzračiti sistem. Ispušni sustav 3 – 4 godine ○ Lambda sonda. Sustav kočenja jedan je od onih sustava na automobilu na kojem ne.