Kupovina polovnog automobila dokumentacija

Iako kupovinom polovnog automobila možete znatno uštediti, ovaj proces je dosta. Sve o kupovini (prodaji) automobila: procedure, potrebni koraci i propratna dokumentacija. Ukoliko ste rešili da kupite ili prodate svoj automobil. Za novo vozilo dovoljno je s njegovom dokumentacijom doći u stanicu za tehnički pregled i za 20-ak minuta procedura je obavljena.

Kada kupac i prodavac postignu dogovor o kupovini odnosno prodaji vozila. Kada se priloži dokumentacija na graničnom prelazu, granična.

Što morate znati kako biste uspješno prodali automobil

Kupovina polovnog automobila dokumentacija

Saznajte sve o proveri polovnih vozila pre kupovine i koja je dokumentacija i procedura? Kako otkriti koliko je automobil prešao kilometara. Bez sumnje, prodaja besprijekornog vozila jednostavna je i obrnuto. Izbjegavajte prijevare kao što su uređivanje servisne dokumentacije i. Dokumentacija koju treba da dobijete prilikom kupovine sa placa: – Račun sa fiskalnim računom.

Kod kupovine polovnog, već registrovanog vozila, prenos se vrši isključivo sa. Za većinu građana kupovina polovnog automobila predstavlja noćnu moru. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati prodaju rabljenog automobila, od samog procesa pregovaranja do papirologije koja je za.

Unos rabljenog vozila: sve što morate znati, koje dokumente

Kupovina polovnog automobila dokumentacija

Jedan od većih rizika je kupovina polovnog automobila na ime kupca kako to često formulišu. Registracija kupljenog rabljenog auta jeftinija i jednostavnija, ali povećane. Da bi izračunali troškove uvoza, carinu i PDV na uvoz polovnog auta, u kalkulator unesite: vrijednost automobila, prateću dokumentaciju, i druge parametre. Odgovor b): Mnogi kupci neadekvatno pregledaju dokumentaciju vozila. Budite oprezni prilikom kupovine polovnog automobila. Ako je uvoz ilegalan, odnosno sa lažnom dokumentacijom, radi se o carinskom prekršaju i ne postoji. Kupnja rabljenog automobila u mnogim će se slučajevima pokazati isplativijom. Baš kao i opće stanje automobila, i njegova dokumentacija mora biti ispravna.

Pre nego što mu odgovorite i odlučite se da kupite novi automobil, dajte sebi. Autoexclusive je web portal koji se bavi novim, polovnim i luksuznim automobilima. Za temu dobijamo mnogo pitanja jer je uvoz polovnjaka. Kupovina novih ili polovnih vozila – automobila, lakih komercijalnih vozila. Polovni automobili znatno su povoljniji od novih, ali kupovina može nositi velike rizike. Procedura kod kupovine ( polovnog ) vozila.

Bitno je tražiti i dokumentaciju kupca i vozila na uvid. Kupnja automobila nije uvijek jednostavan posao, pogotovo ako ste se odlučili auto kupiti od privatne osobe. Nakon odabira i kupovine vozila vrijeme je za povratak u Hrvatsku.

Najprije da napomenemo da se kupnja rabljenog vozila.

Dokumenti i postupci za registriranje automobila u eu-u

Kupovina polovnog automobila dokumentacija

Kupci polovnih automobila već godinama u Srbiji gube vreme i nerve zbog nepotrebne i opterećujuće birokratije, a sve zbog načina na koji se. Hoćete li kupiti “mačka“ u vreći ili siguran automobil koji će vam poslužiti još godinama. Neki od nas pamte dane kada bi se kupovina polovnog automobila.

Zatražite i dokumentaciju o pregledu automobila, kako biste saznali kako. Pogodnosti Banca Intesa kredita za kupovinu automobila: Bez obaveze kasko osiguranja i bez uspostavljanja zaloge na vozilu, zakreditu do 10. Potreban vam je automobil i pitate se koji je najoptimalniji model finansiranja.

Potrebno je da priložite svu dokumentaciju na osnovu koje će se na nesumnjiv. Kao dokaz da se radi o takvoj vrsti vozila potvrdu izdaje Muzej automobila u. Ukoliko kupujete automobil iz inostranstva, pored ostale neophodne dokumentacije. Kupovina polovnog automobila je prilično složen proces koji zahteva da.

Odlučili ste se na kupovinu automobila iz Njemačke jer smatrate da.