Neovisno dešifriramo vin renault code

Sadržaj

 1. Gdje je VIN kod?
 2. Kakve informacije vina su sama po sebi?
 3. Dekodiranje VIN koda
 4. Dekodiranje koda pobjede na određenom automobilu
 5. Zaključak

Renault automobili popularni su kod domaćih vozača. Kada kupujete takve automobile, važno je dobiti maksimalne podatke, od kojih je većina šifrirana kod koji se primjenjuje na tijelo automobila. Dešifriranje vina Renault koda omogućit će vam da dobijete potpunije informacije o automobilu kako biste izbjegli pogreške prilikom kupnje, kao i dobiti maksimalno korisne podatke o njegovoj konfiguraciji.

Do 2012. godine, na Renault Cars korišteni su posebni ovalni znakovi koji se nalaze na središnjoj desnoj desnoj desnoj strani. Od njih je bilo moguće saznati informacije potrebne za odabir rezervnih dijelova za popravke automobila. Nakon 2012. godine, proizvođač je ove znakove zamijenio VIN kodom, koji se može dešifrirati potrebnim informacijama.

Dešifriranje VIN koda

Gdje je VIN kod?

Sedamnaesto -digit vina Renault Code označen je u tehničkoj putovnici automobila i TCP -a. Ovaj se kôd primjenjuje i na tijelo samog automobila, ali najčešće se može naći na lijevoj strani nadzorne ploče ako pogledate vani kroz vjetrobransko staklo. U nekim se modelima primjenjuje na prednji dio lijevog stalka, rjeđe na pregradi između motornog odjeljka i salona ili prostora. Šifra vina može se primijeniti na prednji desni stalak automobila na dnu luka, blizu desnog sjedala, na stalak u blizini suvozačkog sjedala. Sve moguće opcije prikazane su na slici.

Mjesta mjesta znakova s ​​vinima By Renault

Kakve informacije vina su sama po sebi?

Unatoč određenim poteškoćama, komponente VIN koda omogućuju vam da pronađete dovoljno informacija za traženje rezervnih dijelova ili dobivate druge podatke o podrijetlu automobila. Dešifriranjem koda navedenog u dokumentaciji ili kodu primijenjenom na tijelo vina, možete saznati:

 • zemlja u kojoj je automobil proizveden;
 • tip tijela;
 • Automobilski model;
 • označavanje instaliranog motora;
 • gdje se nalazi proizvođač;
 • instalirani mjenjač;
 • Tvornički serijski broj automobila..

Dekodiranje VIN koda

Struktura VIN koda bilo kojeg Renault automobila uvjetno je podijeljena u nekoliko skupina znakova, u kojima su potrebne informacije šifrirane.

U simbolima od 1 do 3, podaci o proizvođaču se šifriraju, prema Međunarodnom kodeksu proizvođača WMI.

Dekodiranje Renault Vin koda C 3 znaka

Neke zemlje, na primjer, Francuska i Turska mogu se kodirati istim nizom simbola – VF1, međutim, dešifriranje dalje možete napraviti dojam automobila.

Znak 4 kodira informacije o vrsti karoserije, kao i o njegovim značajkama, na primjer, limuzina s dvoja vrata ili minibus s pogonom na stražnje kotače itd.D.

Dekodiranje četvrtog simbola

Informacije, šifrirane u 5. simbolu vinskog koda, označavaju liniju, kojoj automobil pripada. Budući da ga francuski proizvođač neprestano ažurira, u budućnosti se mogu pojaviti nove oznake na ovom položaju. Trenutno se ovako upotrijebljeni skup znakova izgleda.

Dekodiranje 5. simbola koda

Simbol S je odgovoran za nekoliko modela, a ovaj će se red nastaviti, na primjer, model Kaptur već je dodijeljen ovdje.

Šesti i sedmi položaj grijeha odgovoran je za kod motora, koji se razlikuje u svakom retku modela. Stoga će se za svaki određeni model morati potražiti podaci, privlačeći dodatne izvore podataka.

U 9 ​​simbola, informacije o vrsti mjenjača instalirane na automobilu su šifrirane. Iz njega možete saznati broj koraka, ručni ili automatski mjenjač se koristi na određenom stroju, što olakšava izbor spojke i drugih rezervnih dijelova.

9. simbol vinskog koda

U simbolima od 11 do 17, serijski broj ovog automobila je šifrirani, potreban je za njegovu točnu identifikaciju prilikom obračuna u relevantnim vlastima.

Dekodiranje koda pobjede na određenom automobilu

Sada ćemo moći pročitati vinski kod kako bismo shvatili koji je model i oprema Renault pred nama. Da biste to učinili, na primjer, uzmite određeni primjer koda automobila od sedamnaest -digit, x7lhsrdjn51304571. Razbijamo ga u skupine znakova prema algoritmu: x7l-h-s-rrd-j-n-4130457. Simbol j označava proizvođača u 8 pozicija i ne nosi nikakve praktične informacije. Skup brojeva 51304571 je serijski broj automobila u istoj tvornici. U ovom slučaju, dešifriranje VIN koda, dobivamo takvu sliku.

Kompletan primjer vina Renault Logan Code

Podaci o karoseriji i modelu pojedinog automobila su očigledni, samo pogledajte sam automobil, ali podaci o vrsti motora i mjenjača pomoći će, ako je potrebno, brzo odabrati prave Renault dijelove, bez prethodnog rastavljanja i rastavljanja komponenti koje treba zamijeniti. Na primjer, informacije o vrsti okvira omogućuju vam brzo određivanje njegovog modela, jer je ovaj čvor u Renaultu objedinjen za različite modele.

Zaključak

Ispravno raspadanje vinescode omogućuje vam da odete u katalog rezervnih dijelova, gdje su svi modeli naznačeni i pronalaze potrebne informacije. Istodobno je važno odabrati automobil na motoru i instalirani mjenjač. Sljedeće će slijediti popis rezervnih dijelova instaliranih na automobilu.

Dakle, informacije šifrirane u vinskom kodu omogućuju vam brzo i precizno odabir rezervnih dijelova i naručivanje u bilo kojoj internetskoj trgovini. Prilikom popravljanja automobila za stotinu rezervnih dijelova možete naručiti unaprijed, što će smanjiti razdoblje zastoja.