Neravnomjerno trošenje disk pločica

Kočione pločice se moraju mijenjati i ako se ustanovi neravnomjerno trošenje, što može. Brzina automobila se smanjuje pritiskom pločice na disk kočnice. Izmjena disk pločica jedan je od češćih zahvata na autu, jer je njihovo trošenje nužnost.

Trenjem između disk pločica i diska nastaje kočna sila. Evo na što trebate pripaziti kako bi.

Problemi sa kočionim diskovima

Neravnomjerno trošenje disk pločica

Slobodna Dalmacija slobodnadalmacija. Obloge se najčešće troše neravnomjerno, pa jedan kotač koči oblogom po. Kako je disk izrađen od sivog lijeva, a pločica od čelika, počinje. Trošenje prvenstveno zavisi od stila vožnje i tvrdoće diska i disk-pločice te usklađenosti. I takve diskove treba zamijeniti, jer neravnomjerno troše disk – pločice. Međutim, kod disk pločica, za razliku od pakni, usporavanje.

Diskovi i disk plocice ubaceni novi.

Neravnomerno trosenje diskova

Neravnomjerno trošenje disk pločica

Video ugradnje disk kočnice: Postoje mnogi. Resih da obradim diskove i posle obrade sam primetio da mi levi disk neravnomerno istrosen. Zanima me koji su moguci razlozi da se disk neravnomjerno trosi?

Kvalitetne pločice poput originalnih mogu dobiti za 220 kuna. Ako zapinju i ne klize nesmetano, može dovesti do neravnomjernog trošenja disk počica, cviljenja pločica, smanjene efikasnoti kočenja, trešnje. UZROK: Neredovito održavanje ili blokada dijelova, neravnomjerno ili pretjerano trošenje tarnog materijala. Automobil koči na način da se između disk pločica ili obloga kočnica i kočionih. Jači kontakt između diska i disk pločica uzrokuje brže trošenje disk pločica ali i. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 15. Isto važi i za razliku u brzini trošenja zadnjih pločica. Problem bi mogao biti u neravnomjerno potrošenim diskovima. No, disk pločice su uvijek priljubljene uz disk, i za vrijeme nekočenja.

Neravnomjerno trošenje lijeve i desne strane izazvalo bi zanošenje. UZROK: Ravnomjerno trošenje, kočnice ispravno funkcioniraju. To će uzrokovati neravnomerno trošenje kočionih pločica.

Zato su redovni pregledi kočnica toliko.

Kontrolirajte i servisirajte najvažniji sustav na vozilu

Neravnomjerno trošenje disk pločica

Plocice kao da su neravnomerno pojedene, jedna strana je skoro. Tvoje pločice deluju kao da se troše "ukoso", mislim da tako ne treba. Kočne obloge se nazivaju trenja obloge, koje su pritisnute na bubanj ili disk kočnice i. Kako biste provjerili stupanj trošenja kočionih pločica i prednjih kočnica. Standarde trošenja disk kočnica propisao je svaki proizvođač. Među uzrocima neravnomjernog trošenja na prvom mjestu su kočione pločice.

Ali sam primetio da su plocice neravnomerno istrosene. Neravnomerno trošenje pločica na istom točku je zbog klješta tj klizača. Pri kočenju automobil veče u stranu – razlog za ovo je ili iskrivljen kočioni disk ili, što je dosta češći slučaj, neravnomerno trošenje kočnica jer.