Porez na auto kod kupnje

Prilikom registracije vozila na ime stjecatelja vozila propisano je plaćanje upravne pristojbe. U slučaju kupoprodaje rabljenog motornog vozila nije potrebno. Preskoči na odjeljak Je li automobil nov ili rabljen? Direktiva EU-a o EU-ovu zajedničkom sustavu poreza na dodanu vrijednost ( Direktiva o PDV-u). Izračunaj troškove prijepisa rabljenog auta.

Prije nekoliko godina, naime, prilikom kupnje rabljenih vozila najprije se plaćao posebni porez na motorna vozila, a kupnja automobila morala.

Porez na automobil kod kupnje od pravne osobe

Porez na auto kod kupnje

Zanimljivost je pritom da se pri kupnji automobila starijih od 30. Znate i sami prilikom stjecanja, kupnje rabljenog vozila, a takva se u glavnom i. Porezna uprava čim kupac plati izdaje klauzulu da je porez plaćen. Ako auto darujete određenom krugu gore navedenih srodnika u pravoj.

Kupnja u inozemstvu te doprema vozila u Republiku Hrvatsku, slijedi homologacija, zatim. Plaća se zato posebni porez na motorna vozila. Koji je postupak u RH, nakon kupnje rabljenog motornog vozila u državi članici.

Zakonom o posebnom porezu na motorna vozila i Pravilnikom o posebnom.

Kako uštedjeti nekoliko tisuća kuna na kupnji auta? kupite ga

Porez na auto kod kupnje

Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila. Iskazuje se u: Obrascu PDV-S Obrascu PDV, – rješenje Carinske uprave. Kao vlasnik osobnog automobila, motocikla ili četverocikla plaćate jednom godišnje porez na cestovna motorna vozila, i to na dan registracije. Vrijedi za M1 – osobne automobile. Novom dopunom Zakona o posebnom porezu na motorna vozila koji je stupio na. Do sada se, naime, prilikom kupnje rabljenog vozila plaćao posebni porez ovisno o vrijednosti auta (pet posto tržišne cijene), dok će se od 1. Auto na dar: tata kćeri, kćer djedu, djed supruzi. NOVI ZAKON O POSEBNOM POREZU NA MOTORNA VOZILA. Obračun i kontrolu naplate upravnih pristojbi obavljat će tijelo nadležno za registraciju motornih vozila. Kod privatne kupnje porez na dodanu vrijednost uvijek će se plaćati u Njemačkoj. Kod kupnje vozila nudimo vam dvije mogućnosti: Dođite kod. Ovim se Zakonom uređuje plaćanje posebnog poreza na motorna vozila (u daljnjem tekstu: posebni porez ) namijenjena za uporabu na cestama u Republici.

Prvi dio je porez na vrijednost vozila, a drugi na emisiju CO2 koji se dijeli na dizelske i benzinske motore. Tablica kategorija može se pronaći u zakonu o. Država je stala na kraj masovnoj pojavi izbjegavanja plaćanja poreza na rabljene automobile pod. Naime, brat mi ima automobil na firmu koji bih ja kupio povoljno, ali ispada da moram platiti porez. Obveza obračunavanja i plaćanja posebnog poreza nastaje na dan izdavanja.

KUPNJA RABLJENOG Kakav auto možete kupiti za 50.

Lukavi hrvati: svaki četvrti automobil ove godine je darovan

Porez na auto kod kupnje

EU u kojoj je vozilo registrirano. Posebna pažnja će se primjeniti posebnom porezu na motorna vozila i njegovom utjecaju na prodaju automobila. Porezni obveznik mora u roku 15 dana od dana kupnje ili stjecanja prijaviti. Kod unosa se obračunava Posebni porez na motorna vozila. Potvrdu o statusu korisnika carinske i poreznih olakšica pri uvozu ili kupnji. Sve detalje o kupnji možete pronaći u rubrici: Kako kupiti polovno vozilo iz. Ako vozilo kupuje distributer rabljenih vozila PDV i poseban porez (trošarina) plaća. Kao inozemni kupac, vozilo kupujete bez plaćanja BPM-a (a, ako je primjenjivo, ne plaćate ni PDV). Glavni kriteriji za povrat poreza su: Automobil, motocikl ili.

Ovaj porez se plaća samo ako kupujete automobil bez računa na kojem je. Koliko puta treba platit porez na isti proizvod?