Propisani tlak u gumama

Pod kojim tlakom napuhavati svoje gume? Svi oni koji voze cestom su barem nekad sebi postavili ovo pitanje. Odgovor se nalazi u vodiču za gume. Na internetu taj podatak nije lako pronaći tako da.

Guma napuhana pogrešnim tlakom istrošit će se brže i. Upute za propisani tlak guma često se nalaze na poklopcu spremnika goriva.

Continental objavio propisani pritisak za preko 700 modela

Propisani tlak u gumama

Tlak u gumama podešava se prema propisanim uputama proizvođača vozila. Ovdje prikazani podaci o tlaku u gumama odnose se na gume proizvođača YOKOHAMA. Ukoliko na prikazanom popisu ne možete naći informaciju vezanu uz. LS, koliki tlak u gumama mora biti pri praznom vozilu, i koliki tlak mora. Imam dva benzinca i na oba je propisano da se zadnje pumpaju na. Važno je da tlak zraka u gumama bude pravilan, jer ukoliko je tlak zraka manji od propisanog, povećat će se otpor kotrljanja, što dovodi do povećane potrošnje.

Ljudi ne obraćaju pažnju na tlak u gumama iako se on vrlo brzo, gotovo iz dana.

Preporučeni tlak u gumama?

Propisani tlak u gumama

Tlak propisan od proizvođača odabran je nakon dugotrajnih. Obzirom da tlak pada sa udaljenoscu mislim je 3 bara u gumama u redu. Nisi pogrijesio, ali bolje je imati visi tlak u gumama nego nizi. Pneumatik prirodno ispušta nešto zraka i tlak pada (obično oko 0,076 bara mjesečno). Trebao bih savjet što se tiče tlaka u gumama na kamperu. Kada je vozilo njim opremljeno, sustav nadzire tlak u gumama. Ponovno početno podešavanje propisane vrijednosti tlaka u gumama. Redovita kontrola tlaka u gumama se, nažalost, često zanemaruje. Propisan tlak u gumi je ključni faktor za sigurnu vožnju i duži vijek trajanja guma. Stalni gubitak tlaka u gumama je indikator mogućeg problema u montaži na. Također je potrebno provjeriti tlak u gumama uz značajno smanjenje ili.

Tamo proizvođač propisuje sve parametre tlaka specifične za ovaj. Koliki pritisak treba da bude u automobilskim gumama Gume su. Svaki automobil ima propisan pritisak koji je potreban da se napumpa. Pritisak u gumama može uticati na upravljanje vozilom, skretanje, kočenje i. Smanjiti tlak u gumama zimi – to je možda i funkcioniralo s. Primjerice u Šangaju su propisani tlakovi bili 1.

Koliki pritisak treba da bude u automobilskim gumama

Propisani tlak u gumama

Novost je što će odsad Pirelli tlak u gumama kontrolirati prije. Direktni sustavi kontrole tlaka u gumama su skuplji, ali i učinkovitiji. Pravilan tlak zraka u gumama važan je čimbenik koji ljeti doprinosi.

Zakonski propisana minimalna dubina u Hrvatskoj i većini europskih. Samo jedan bar manji pritisak od propisanog može povećati potrošnju goriva do jedne litre na 100 kilometara. Od svih dijelova automobila koje.

Naveo sam ti gore konkretni primjer – dakle Polo 1. Održavanje ispravnog tlaka u gumama ključno je za vijek trajanja gume i sigurnost u vožnji.