Razlozi zbog kojih benzinska pumpa ne pumpa benzin kada je paljenje uključeno

Sadržaj

 1. Simptomi neispravnosti i metode za njihovu dijagnozu na motoru za ubrizgavanje
 2. Kako provjeriti pumpu za gorivo?
 3. Shema veze
 4. VIDEO: Benzinska pumpa ne radi. Kako pronaći i ukloniti uzrok.
 5. Provjera predmeta
 6. Sustav napajanja

Pumpa za gorivo koristi se za opskrbu gorivom iz spremnika i održavanje na autocesti tlačne mlaznice potrebne za rad. Prekid u opskrbi benzinom dovode do kršenja sastava smjese goriva, što dovodi do prolaza niskog izgaranja i paljenja, motor se počinje dodirivati, sporo reagira na papučicu plina ili zastoj. Ako pumpa za gorivo (TN) ne pumpa, motor uopće neće započeti.

Električna pumpa za gorivo

Simptomi neispravnosti i metode za njihovu dijagnozu na motoru za ubrizgavanje

U elektroenergetskim sustavima modernog leda za ubrizgavanje koristi se električna benzinska pumpa. Ovisno o mjestu instalacije, podijeljeni su potopni (instalirani u spremniku) i pokretanje TNS -a (srušeni u liniju za dovod goriva).

Glavne komponente električne benzinske pumpe:

 • Dvije zgrade;
 • DC električni motor;
 • presjek pumpe.

U svom uređaju odjeljak može biti rotacijski, lobed, zupčanik ili turbina. Posljednja opcija, zbog jednostavnosti dizajna, zaslužila je najčešće rasprostranjenu. Rotacija rotora, pričvršćenog na osovinu električnog motora, stvara zone visokog i niskog tlaka, zbog kojih u spremnika postoji gorivo gorivo u cjevovode.

Pored potopne benzinske pumpe, modul za gorivo smješten u spremniku uključuje:

 • Senzor razine goriva tipa plovka;
 • kritična razina benzina;
 • Rude filter za čišćenje;
 • Izgrađeni -U regulatora tlaka goriva (RDT). RDT ove vrste nalazi se na ružnim elektroenergetskim sustavima. Druga vrsta dizajna uključuje prisutnost linije povratnog goriva i regulatora montiranog u rampu za gorivo;
 • autoceste ulaznih i izlaznih goriva;
 • Električni priključci.

Simptomi istrošenog električnog motora pumpe za gorivo:

 • nesigurni pokretanje motora;
 • Neuspjesi s oštrim pritiskom na papučici gasa;
 • nedovoljna snaga pri velikim brzinama;
 • Motor se povremeno zaustavlja i odbija početi neko vrijeme. Često u takvim slučajevima nekoliko udaraca Baku pomaže da vrati benzinsku pumpu u život.

Uzrok opisanih simptoma u istrošenim četkicama, električni kolektor. Četkice s velikim trošenjem slabo su pritisnute na kolekcionarsku lamelu, zbog čega se struja padne, što dovodi do smanjenja produktivnosti pumpe za gorivo.

Nošenje jedinica električnog motora -Najčešći razlog zbog kojeg benzinska pumpa ne pumpa benzin loše.

Ako snaga dođe do priključka, ali gorivo ne dolazi iz crpke, razlog može biti topilo plastičnu futrolu zbog pregrijavanja ili u kritičnom trošenju četkica/sakupljača. U ovom slučaju, kada je paljenje uključeno, nećete čuti karakterističnu zujanje sa strane modula za gorivo. Ponekad se situacija u kojoj se benzinska pumpa trese, a benzin ne idu zbog lošeg fiksacije valovitosti, koja od crpke prelazi na izlazne opreme u odjeljku za gorivo. Zbog tlaka stvorenog tlačnom pumpom, valovanje skače s uklapanja.

Ako pumpa za gorivo radi, ali ne pumpa dovoljnu količinu benzina, prije svega, obratite pažnju na filtre grubog i tankog čišćenja. Začepljeni filtri mogu se odrediti činjenicom da se benzinska pumpa glasnija nego inače. Imajte na umu da rad pod opterećenjem smanjuje radni vijek TN -a. Uzrok nedovoljnog tlaka može biti u neispravnom regulatoru tlaka goriva, koji odbacuje previše goriva u povratak.

Raščlanjivanje pumpe za gorivo zbog trošenja elemenata presjeka crpke nalazi se samo u slučaju komponenti niske kvalitete. Radije zamijenite benzinsku pumpu zbog izbrisanih četkica nego što naiđete na mehaničko trošenje čvorova presjeka crpke.

Kako provjeriti pumpu za gorivo?

Sustav benzinske pumpe
Najpouzdanija dijagnostička metoda je provjeriti tlak benzina u liniji goriva. U prodaji ćete pronaći spremne setove s adapterima za povezivanje s najčešćim sustavima za napajanje. Možete sagraditi uređaj vlastitim rukama s manometra s skalom do 6 kg/cm2, crijeva, adaptera i okova.

Morate provjeriti crpku:

 1. Resetirajte zaostali tlak benzina na autocesti.
 2. Spojite mjerač tlaka s elektroenergetskim sustavom motora. Za neke automobile postoji standardno uklapanje za provjeru performansi crpke.
 3. Uključite paljenje. Vrijednost od 3-4 kg/cm² smatra se normalnom. Postoje točni parametri za određeni motor u priručniku za popravak i rad.
 4. Pokrenuti motor. Pravilna pumpa za gorivo stvara višak tlaka (oko 7 kg/cm²), koji regulator uvlači u spremnik. Stoga, u svim načinima rada motora, tlak u rampi ne bi trebao značajno odstupiti od standardnih vrijednosti. U dijagnozi pokušajte simulirati stanja pod kojima se simptomi neispravne benzinske pumpe najčešće očituju (temperatura motora, opterećenje itd.P.)

Ako su izmjerene vrijednosti ispod dopuštenih, pumpa za gorivo je neispravna na vašem automobilu ili je začepljen filter tankog/grubog čišćenja. U ovom slučaju, pumpa za gorivo se zagrijava, što može dovesti do topljenja kućišta i spaljivanja električnog motora.

Shema veze

Navedeno je standardni dijagram povezivanja motora za ubrizgavanje. ECM (kontroler), nakon uspješnog istraživanja, imobilizator obuhvaća namotavanje zavojnice releja Tanososa (zaključci 85, 86). Pod djelovanjem elektromagnetske indukcije, kontakt za napajanje 30 (trajni "+" iz baterije, zaštićen osiguračem X) i kontakt 87 su zatvoreni, što dovodi do uključivanja pumpe za gorivo. Glavni kvarovi:

 • spaljivanje osigurača; Pažnja! Zauzvrat za spaljenu fuziju, ugradite standardni osigurač valina. Instalacija umetka dizajniranog za veliku struju može dovesti do vatre automobila.
 • Stvaranje oksida unutar priključaka, gorući kontakti snage Tanososa releja. Parazitski otpor dovodi do pada strujne čvrstoće u krugu i smanjenja performansi nososa;
 • mljevenje, preklapanje žica;
 • Rezanje zaključavanja priključka za napajanje ide do modula za gorivo. Često se u ovom slučaju kontakt krši kada nepravilnosti prolaze.

VIDEO: Benzinska pumpa ne radi. Kako pronaći i ukloniti uzrok.

Provjera predmeta

Možete utvrditi činjenicu prisutnosti napona na TN priključkom koristeći najjednostavniju kontrolu za provjeru električnih krugova. Da biste provjerili benzinsku pumpu, u električnim krugovima za svoj model automobila, pronađite valjanje električnog priključka modula za gorivo. Za rad električnog motora pumpe, " -" i "+" je neophodno. Ako je nakon uključivanja paljenja i spojite kontrolu nad upravljanjem na odgovarajuće igle, žarulja zapaljena, to znači da je sve u redu s naponom napajanja. Pomoću ove metode možete provjeriti prisutnost +12V i mase u konektoru releja TIN -Pump, uspostaviti prisutnost napona napajanja od ECM -a u relej. Ako se benzinska pumpa ne uključi, ali nema problema s komponentama električnog kruga, razlog je sam u TT -u.

Najprikladnije je utvrditi zašto nema napajanja za benzinsku pumpu, koristeći multimetar. Pretpostavimo da +12 V po pumpi napušta relej, ali ne dolazite do priključka modula za gorivo. U ovom je slučaju potrebno nazvati žice iz releja u odjeljak za gorivo. U načinu ohmmmemetra ne samo da ćete pronaći pauzu, već možete vidjeti i otpor parazita u krugu. S obzirom na moguće razloge zbog kojih benzinska pumpa ne pumpa, ne zaboravite na raspad imobilizatora. Često u takvim slučajevima motor započinje, ali nakon nekoliko sekundi zaustavljanja.

Sustav napajanja

Rasplinjač
Mogući razlozi zbog kojeg benzin ne ulazi u rasplinjač:

 • Začepljenje linije goriva od spremnika do mehaničkog TN -a;
 • Proboj dijafragme;
 • začepljenje elementa filtra;
 • nošenje ekscentričnog, gurača i/ili uravnoteženja;
 • Proizvodnja ventila i njihova sjedala;
 • Oštećenje proljetne dijafragme.