Slabljenje kune

Rate stambenog kredita od 350 eura je od početka ožujka do danas zbog slabljenja kune narasla za 61 kunu. Pod pretpostavkom da imate kredit s valutnom klauzulom u eurima, slabljenje kune prema euru znači da će vam trebati više kuna za euro. Zapravo nema nikakvih velikih razloga za slabljenje kune jer smo u koronakrizu ušli s viškom na računu platne bilance, a ona je prvi amortizer.

Blago slabljenje kune u odnosu na euro. Nakon otvaranja na razinama od oko 7,565 kuna za euro, blago povećana potražnja za devizama sa.

Deset razloga zašto je slabljenje kune put u katastrofu

Slabljenje kune

KUNA u posljednje vrijeme slabi u odnosu na euro, što bi moglo podići rate kredita svima koji su zaduženi u eurima. HNB- a tržišnim sudionicima da neće tolerirati veće slabljenje kune. Iako se zasad pokazalo da kuna slabi unatoč deviznim intervencijama HNB-a, posve je sigurno da će u slučaju potrebe centralna banka. Više rezultata i sinonimi na kontekst. Tržišne promjene u jačanju ili slabljenju kune i eura utječu na vaše osobne.

Moguće je da građani pojačano kupuju eure, čime se dodatno vrši pritisak na slabljenje kune.

Kuna slabi, rate kredita rastu

Slabljenje kune

Ako je tako, to je ujedno pokazatelj da naši ljudi. Slabljenje kune prema euru prisutno je od početka prošloga tjedna pa. Oni se već dulje vrijeme zalažu za deprecijaciju kune, a ističu i potrebu vođenja drugačije monetarne politike. Enes Đozović, savjetnik u Direkciji za ekonomske analize HNB-a, ističe da pritisci na slabljenje kune u ožujku nisu rezultat ekonomskih. Tijekom jučerašnjeg dana na svjetskim deviznim tržištima američka valuta zabilježila je slabljenje u odnosu na euro. Unatoč izostanku važnijih ekonomskih. Povećana potražnja za devizama poglavito sa strane bankarskog sektor, podigla je tečaj na razine oko 7,595 kuna za euro, gdje je i zatvoren dan. HNB-ov srednji tečaj eura je prošlog mjeseca porastao za dva posto, čime je ožujak postao kalendarski mjesec najvećeg slabljenja kune.

HNB opet brani tečaj, povukao dvije mlrd. Budući da će naša dobra sa slabljenjem kune biti relativno jeftinija od. HNB intervenirao zbog slabljenja kune. Stabilan tečaj kune prema euru predstavlja tzv.

Discover ideas about Financial News. Profesorica napominje kako slabljenje kune svim dužnicima otežava.

Kaportal video: deprecijacija naše valute: predsjednica se

Slabljenje kune

Devalvaciju ili smanjenje vrijednosti kune pojedini ekonomisti vide kao brz način da se hrvatsko gospodarstvo učini konkurentnijim. Na danas utvrđenoj tečajnoj listi HNB-a kuna je prema euru oslabjela za 0,04 posto u. Naime, Gospodarsko vijeće predsjednice Republike donijelo je niz preporuka, a slabljenje kune je jedna od najzvučnijih. Kuna sada slabi u odnosu na euro, i to unatoč intervencijama središnje banke, što znači da cijena po kojoj se nekretnina otplaćuje još i raste. Nakon prošloljetnog osjetnog smanjenja vrijednosti kune u odnosu na euro, što je iznenadilo hrvatske bankare, ovogodišnje slabljenje kune. Stalno tinjajući iskru oko precijenjene kune razbuktao je proteklih dana prvi čovjek Zagrebačke banke, Franjo Luković, tvrdnjom kako slabljenje. Prema mišljenju Ivanov, uvažavajući aktualno kretanje tržišnog tečaja kune, uobičajeno blago jačanje kune tijekom ljetnih mjeseci i blago slabljenje u zimskim. Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u utorak.

Podaci Eurostata govore o snažnom slabljenju inflacije u ožujku. No, ne demantira da njegov plan uključuje slabljenje nacionalne valute. Lovrinović nije zagovornik slabljenja tečaja kune.

Pomak prema višim razinama, odnosno slabljenje kune u odnosu na.