Svjetlo ili svijetlo

I svjetlo i svijetlo dobri su oblici, ali ne znače isto. Svjetlo je imenica srednjeg roda − „ono što omogućuje. Kako je pravilno pisati: svjetlo ili svijetlo? Ovdje je riječ o slučaju kad su oba načina pisanja ispravna, no ne znače isto.

Primjer: Ugasi svjetlo i dođi u krevet.

Svijetlo u hladnjaku ne radi

Svjetlo ili svijetlo

Da uzmem svijetlo ili tamno odijelo? Kako se piše pravilno: svijetlo ili svjetlo? Pravilno je i piše se i svijetlo i svjetlo. Ako je svijetlo pridjev, slog je dug.

Jezicnica › posts › pridjev-svijetaos. Pridjev svijetlo srednji je rod pridjeva svijetao i znači. Više rezultata i sinonimi na kontekst.

Svijetla led rasvjeta odlične kvalitete svjetla

Svjetlo ili svijetlo

U Hrvatskome pravopisu jasno stoji da se imenica ( svjetlo ) piše s je, a pridjev ( svijetlo ) s ije. Glosbe, online rječnik, besplatno. Franjevački mjesečnik Svjetlo riječi – list za vjeru. Time što dopuštamo da naše svjetlo svijetli, donosimo hvalu našem. Nudimo izdužene proizvode (šipkasti čelik, kvalitetni čelik, svijetlo vučeni čelik) u različitim kvalitetama. Hessdalenska vatra je najčešće blještavo, bijelo ili žuto svijetlo koje pluta iznad tla. Ponekad su se svjetla mogla vidjeti i više od sat vremena. Licht einschalten, upaliti svijetlo. Nije nepoznata činjenica da svijetlo, osnova našeg savremenog načina življenja, mjenja sunčevu svjetlost. Možete birati između različitih brzina.

U aplikaciji Foto na Macu možete prilagoditi ekspoziciju, kontrast, svijetla područja i još mnogo toga kako biste poboljšali izgled fotografije. Svijetla LED rasvjeta odlične kvalitete svjetla. Cytec 1HP LED, svijetlo za bicikl, crna.

LED žarulje tvrtke Philips pružaju predivno, toplo bijelo svjetlo, izuzetno dug vijek trajanja i. Nakon što je jučer diljem Dalmacije snimljeno neobično svijetlo na nebu.

Zeleno svijetlo: slične riječi i sinonimi

Svjetlo ili svijetlo

Sinoć je diljem Dalmacije na nebu snimljeno misteriozno svjetlo. Svjetlost u Vaše oči ulazi kroz zjenicu, prolazi kroz rožnicu i kristalnu leću te se fokusira na mrežnici gdje splet fotoreceptora skuplja vizualne. LED noćna rasvjeta-Noćno svijetlo LED noćno svjetlo USB Svjetla -0. Svijetlo danas predstavlja nešto moderno, nešto što pristaje atmosferi velegrada. Trend samo-predstavljanja posredstvom svijetla poznato je.

Biljkama je svijetlo potrebno tijekom cijelog života. Zeleno svjetlo, iako nije značajno za fotosintezu, utječe na reakcije biljke. Susreti – 1 nedjelja u mjesecu. Zajednica Vjera i svjetlo „Betlehem“ Belišće djeluje od 8.