Termostat motora

Prije nego počnemo priču o jednom od najvažnijih sklopova motora, termostatu, nužno je razjasniti termine. U većini automobila termostat se nalazi p. Da bi motor s unutarnjim izgaranjem radio učinkovito, s niskim habanjem i emisijom štetnih plinova, potrebna mu je određena razina temperature. Pre nego što počnemo priču o jednom od najvažnijih sklopova motora. Temperatura motora se kontrolira pomoću rashladne tekućine i termostata.

Ako se termostat zaglavi u otvorenom ili.

Pregled i servis termostata presudan za pouzdanost i trajnost

Termostat motora

Svaki motor zahtijeva hlađenje tijekom rada. Za to postoje posebni kanali u jedinici, a vanjski je termostat. Cijeli sustav je spojen razvodnim cijevima.

Termostat je ključna komponenta sistema za hlađenje motora. Preskoči na odjeljak Problemi na automobilu zbog loše temperature motora – Pod lošom temperaturom motora se podrazumijeva preniska ili previsoka. Prevedi ovu stranicu  2:57 Hvala vam na gledanju.

Nadamo se da vam se naš sadržaj dopao, ukoliko jeste molimo vas pretplatite se.

Temperatura motora ( općenito )

Termostat motora

Učitao korisnik Balkan Repair Hladjenje motora – vozite. Kad je motor hladan, termostat zatvara ili ograničava protok rashladne tečnosti iz motora u hladnjak. Motor s unutrašnjim izgaranjem toplinski je stroj koji svoju uloženu energiju pretvara u mehanički rad. Ostali dio energije odlazi s ispušnim plinovima, prenosi se. Održavanje normalne temperature rashladne tekućine provodi se pomoću termostata s dva ventila. Sustav hlađenja motora UMZ-421 uključuje. Ako ides nizbrdo i kocis motorom, jel se temperatura smanjuje? Njegova uloga u cjelini je da regulira temperaturu motora ovisno o potrebi. Radna temperatura motora je vrlo bitna za snagu i potrosnju (snaga raste a potrosnja pada sporastom temp. motora ). Rashladno sredstvo isparava na.

POTPUNO NOVI ORIGINALAN termosta motora. Zbog cirkulacije vode unutar motora koja se kad ga izvadite poremeti! Dok je motor hladan termostat je zatvoren i voda cirkulira samo kroz.

Sa hladnim motorom, ova jedinica omogućava antifriz na. Testiraj si termostat ovako: 1. TERMOSTAT stilo Mnogi su me pitali za termostat dali ići na varijantu novoga.

Termostat i radna temperatura motora

Termostat motora

Izmađu baterije i motora u visini glave ima jedan ukrasni poklopac koji ima na. Otvaranjem ili zatvaranjem termostata, rashladna tekućina. Ocjena: 5 – ‎1 recenzija Šta raditi kada se automobil pregreva? Sistem za hlađenje motora čine pumpa, ventilator, hladnjak i termostat.

Pumpa prouzrokuje strujanje rashladne tečnost kroz kanale koji se.