Tko smije voziti auto na firmu

Ukoliko želite nabaciti što više troškova na firmu onda će auto svakako dobro doći. Kako bi mogao dulje od šest mjeseci voziti automobil s finskim registarskim pločicama u. Troškovi službenog automobila (amortizacija, gorivo, servis) se priznaju samo 70 % (uključen PDV). Nesmiju ga voziti osobe koje nisu zaposlene u tvrtci.

Dakle, ukoliko službeni automobil koristi osoba koja je zaposlena u firmi, obvezna je voditi evidnciju o. Vožnja službenim automobilom Automobili.

Što sve trebate znati ako kupujete ili koristite službeno vozilo

Tko smije voziti auto na firmu

NIKAD me policajac nije pitao ništa vezano za to. Novi zakon o kupnji auta na firmu 20 postova 29. Koliko se zbilja isplati voziti službeni auto? Jdoo – kupnja auta na firmu 20 postova 2. Kada kupite osobni automobil na firmu, imamo tri. Namjeravate li nabaviti automobil na ime tvrtke ili često vozite službeni. Punomoć nema veze s time hoćete li automobil voziti u privatne ili.

Vjerojatno informacija koja zanima mnoge jest smije li se službeno vozilo.

Odlučili ste se za kupnju rabljenog

Tko smije voziti auto na firmu

DETALJNO OBJAŠNJENJE: Tko smije voziti automobile stranih. Isplati li se kupiti auto na firmu? Razlikujemo dvije vrste motornih vozila s aspekta poreznog tretmana njihovih troškova. Motorna vozila kategorije N1 koja su. Pravni savjeti › Porezno i financijsko pravo legalis. Kad se kupi auto na firmu, onda ga se tek nakon 5 godina moze knjigovodstveno otpisati i. Učitao korisnik Damir Lenart Pa nitko taj auto ne vozi doma! Navedeno je pogotovo slučaj kada se za automobile ne obračunava primitak u naravi (detaljnije objašnjeno u poglavlju dohotka), što je. Budući da sam osobno i kupio auto novcem, i imao auto na leasing, i imao. Umirovljenik sam i vozim jako malo, postižemo dogovor da će auto na. Imam posao za stalno u istoj firmi svo vrijeme od kada sam u Njemačkoj. Ukoliko je putnicko vozilo registrovano na firmu kao sredstvo rada.

Središnji ured Porezne uprave izdao je novu Uputu o poreznom tretmanu službenih osobnih automobila i drugih. Pažljivo odaberite automobil, te po mogućnosti birajte kod provjerenih autokuća ili licenciranih zastupnika. Pokušajte provjeriti tvrtku od koje.

Vaš novac, i istovremeno voziti sigurna i kvalitetna vozila, tada su Opel i Autowill Vaši idealni partneri. AutoWill automobil pruža sve: od kupnje.

Portal za osobne financije

Tko smije voziti auto na firmu

Koje vozilo trebaš da bi mogao voziti u Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj. Osnivač može odlučiti da automobil u svom vlasništu unese u firmu. Firma može obezbediti automobil i ugovaranjem lizinga sa lizing kućom. U tom slučaju na vaš se automobil primjenjuje fiksna deprecijacijska tabela pa ga nije potrebno voziti u carinski ured na pregled i procjenu. Odlazak po automobil i plaćanje – Koraci pri uvozu automobila iz.

Prvo ćete auto voziti na homologacija s potrebnom papirologijom. Vlada nizom mjera u novoj godini smanjuje porezno opterećenje na automobile i pojednostavnjuje proceduru registracije i promjene vlasništva. Osobni automobil kategorije M1 namijenjen za autotaksi prijevoz mora ispunjavati sljedeće posebne uvjete: – ne smije biti stariji od sedam godina.

U tom slučaju, na vaš automobil primjenjuje se fiksna deprecijacijska tablica pa ga nije potrebno voziti u carinski ured na pregled i procjenu.