Trzanje pri pustanju kvacila

Uvijek lagano puštam kvačilo tako da mislim da to nije problem. Zamenio sam je i više ne treska pri kretanju. I da napomenem da sam promjenio set kvacila sa zamajcem prije 5. NENORMALNO SKACE AUTO PRI KRETANJU – BHTuning.

Prilikom kretanja u prvoj brzini, laganog otpuštanja kvačila i dodavanja gasa auto počinje blago da se trese, najviše na maski osjetim.

Auto trza prilikom kretanja

Trzanje pri pustanju kvacila

Trzanje kod kretanja hladnog motora, Polo 9N TDI. Trese prilikom kretanja – Forum. Dali trese karoserija, motor, ili osjetiš da kad puštaš kvačilo i krećeš. Način kretanja i trajanje kuplunga 20 postova 28. Spremljeno u privremenu memoriju Slično Prevedi ovu stranicu 22.

Od promene seta kvačila, dešava se stalno, pri kretanju, u prvoj. Po mom iskustvu, ako je sve urađeno kako treba, ne sme da se trese niti da trza.

Čudno podrhtavanje pri kretanju

Trzanje pri pustanju kvacila

Ono što me jako zbunjuje jeste što u periodu puštanja kvačila ako se ne. Koja ti je kilometraza na autu, i gde hvata kad pustas pedalu od kvacila na pola ili pri vrhu? Problem ti je sigurno u kvacilu. Najcesce ako auto vozim pri visokim obrtajima ne trza, medjutim ako. Bilo da prebacujem u visu ili nizu brzinu, prilikom pustanja kvacila. Isti problem sam imao sa Puntom, pri kretanju nekada trese nekada ne, zamenjen set kvacila, problem resen. JTD SW – trese pri polasku kad je zagrejan motor. Promijenio sam donji nosač motora, cimo majstor motor i kaže da su druga dva nosača OK. Mislim da pustanje crijeva moze biti kvar. Pa valjda znas kad ti kotaci proklizuju pri kretanju?

Kao što piše u naslovu, imam problem sa cukanjem motora pri kretanju. Dvodjelni zamajac je rotirajući mehanički dio sklopa kvačila koji služi da. Ne sme da bude nikakvog secanja pri pustanju kvacila, a pogotovu.

A za ovo trzanje pri kretanju sacekacu jos par stotina km da predjem ako. Pošto nisam jos toliko iskusan sa. Pri saltanju u vise brzine (2-3, 3-4 itd) ne osjeca se nikakva vibracija.

Trese pri kretanju u prvoj brzini

Trzanje pri pustanju kvacila

Kako bi se ovaj proces obavio uz još manje vibracija ili trzanja, sama lamela ima. Nemaju svi vozači istu sinhronizaciju i brzinu puštanja kvačila i davanja. Uzbrdica – nije sramota koristiti ručnu kočnicu kao pomoć pri. Ovo se dogodi zbog toga što je brzina motora opala nakon pritiska na kvačilo, te se sada naglo poveća nakon ponovnog puštanja kvačila. Kvačila s više lamela: Kvačilo sa dvije lamele i membranskom oprugom.

Olakšati ćete samim puštanjem kvačila koje je mnogo teže držati. Noge na papučici kvačila i gasa trebaju raditi antifazno – pri stiskanju kvačila.