Vrste klima uređaja

Mobilni klima uređaji su pokretni uređaji male snage, namijenjeni za hlađenje manjih prostorija u kojima nema mogućnosti postavljanja ”pravih” (split sistema). Nakon odabira vrste i tipa jedinice, najvažnija značajka klima – uređaja jest njezina veličina, odnosno snaga. Preslabi uređaj neće moći učinkovito rashlađivati.

Vrste klima uređaja i klimatizacijski sustavi na tržištu objašnjeni sa svim informacijama bitnima za Vas! Tkalec-ING iz Zagreba donosi Vam najbitniji info! Saznajte više o klima uređajima.

Sve što trebate znati za odabir klima-uređaja

Vrste klima uređaja

Na koji način klima uređaji rade. Ostale vrste split sistema su multi split sistem i mono (single) split sistem. Tokom ljetnjih vrućina klima uređaj funkcionira tako što isisava topao zrak koji usmjerava vani. VRSTE KLIMA UREĐAJA NA OSNOVU BROJA JEDINICA.

Klima uređaj je toplotna pumpa – koja može da premesti toplotu sa jednog mesta na drugo. Tokom leta su klima uređaji neizostavni elementi skoro svakog prostora kako bi vreme provedeno u klimatizovanim prostorima tokom leta bilo što prijatnije. I mono i multi split klime su fiksne, nepomične i obje vrste.

Snaga klima uređaja u odnosu na veličinu prostoriju.

Mono i multi split klima uređaji

Vrste klima uređaja

Vrsta, prostor, potrošnja energije, buka, snaga samo su neki od kriterija koje morate. Krajnje je vrijeme za mijenjanje stare klime? Namjeravaš u svoj dom staviti klimu prvi puta? Previsoka temperatura u zraku ometa koncentraciju i isušuje tijelo. U ponudi klima uredjaja postoje 3 vrste: prenosive ili pokretne klime, zidne ili tzv. Svaki od njih daje iste rezultate.

Početna cijena ove vrste klima uređaja je znatno veća jer zahtijeva profesionalnu ugradnju. Ali nakon investicije za split sistem klima uređaja. Bilo da vas klima uređaj osvježava na vrhuncu ljetnih vrućina ili pruža. Ove vrste su uobičajene u uredima sa spuštenim stropovima, a tzv. Vrsta klima uređaja – sada kada ste procijenili sve parametre za odabir vrste uređaja, postavite si pitanje – Koji je model najbolji. Stoga vam donosimo pregled najbitnijih vrsta klima uređaja za kućanstvo te vas savjetujemo na što trebate obratiti pozornost prilikom kupovine. Najrašireniji klimatski sustav je split sustav.

Takav model klima sastoji se od dvije zasebne jedinice – unutarnje i vanjske. Slabi uređaj neće moći rashladiti prostoriju, dok će. Korisne informacije vezane uz rad i korištenje klima uređaja. Tip samog filtera ovisi o vrsti klimatizacijskog sistema.

Zidne, podne, stropne, podno-stropne, kazetne i kanalne, vrste su klima – uređaja koji se nude na tržištu i često nije lako odabrati onaj pravi.

Kako odabrati klima uređaj? (i

Vrste klima uređaja

Opis raznih vrsta klima uređaja i podijeljenih sustava. Razlika između domaćih i industrijskih opcija. Klasifikacija po vrsti gradnje, metoda ugradnje, funkcije. Kompaktni klima uređaji su oni kod kojih su svi dijelovi u zajedničkom kućištu. Najčešće se ugrađuju u prozore ili iznad vrata. Automatski rad Turbo rad Zaštita od hladnog zraka Vrsta displeja: LED displej Temperaturni opseg u režimu.

Takođe je važno uzeti u obzir vrstu objekata, odnosno, stambenih ili industrijskih prostorija. Jačinu klima uređaja treba birati na osnovu kvadrature prostorija. Najvažniji kriterijumi prilikom kupovine klima uređaja su: vrsta klima uređaja, bilo fiksni ili prenosni, jedna ili više jedinica, ali da je sposobna za grejanje pomoću.