Zamasnjak passat b6

VW PASSAT Variant (365) Estate 2. Kolega ga je svog mijenjao na 300tkm, cca 4. Tdi B6 jos uvijek puni problema? Golf V: zamjena seta spojke i zamašnjaka 20 postova 20. Spremljeno u privremenu memoriju Slično Prevedi ovu stranicu 10.

Vw passat variant (365) estate 2

Zamasnjak passat b6

Samo zamjena dvomasenog zamašnjaka košta oko 10. Kruti zamašnjak ne prigušuje buku i mehaničke vibracije jednako učinkovito kao i dvomaseni, ali je od njega znatno pristupačniji, pa se. Oglasnik i centralno je mjesto za traženje rabljenih automobila. Na zamašnjaku se nalazi paljenje motora pa je motor je imao rano paljenje.

TDI i na osjetljive brizgaljke. Naziv, Motor, cm3, Snaga, Karoserija, Godina.

Passat b5 2003 plivajuci zamajac

Zamasnjak passat b6

Trajnost spojke najviše ovisi o stilu vožnje, a problem je i dvomaseni zamašnjak. Oni koji voze nježnije mogu se pohvaliti nižim troškovima održavanja kada je. Auto u dosta dobrom stanju za svoje godine,unutrasnjost ocuvana. NOVI ZAMAŠNJAK – MOŽE ZAMJENA ZA MANJEG TERENCA ILI SMARTA. Automobil pokreće, a neparni disk pritisnut je na rotacijski zamašnjak.

Ne razumijem se puno u taj zamašnjak, ali zanima me jedno. Košta više od zamašnjaka za automobile bez DSG-a. Zamašnjak dvostruke mase obično se istroši prije kvačila. Učitao korisnik Senahid Peljto Preporuke za zamjenu zamašnjaka.

Ako pokrenete kvar, onda će zamašnjak, kada ga unište krhotine, oštetiti starter (500 dolara). Dvomaseni zamasnjak je napravljen da upija vibracije i udare na. Dvosmjerni zamašnjak vozi oko 100 tisuća km.

Kvacilo ne traje dugo, zamasnjak ako je plivajuci otice kad-tad a. Passat vs Octavioa, ili Golf VI.

Oznaka: passat, stranica 2

Zamasnjak passat b6

Već je počel trgovac seruckati da kak mogu biti siguran da je zamašnjak u pitanju, al se zeznul, imam alat za provjeru zamašnjaka big_smile. TDI 77kw Modul uključuje: zamašnjak, lamela, potisna ploča, potisni. CDTI 15god zamasnjak zamašnjak. Lamela je dio koji se nalazi između zamašnjaka i potisne ploče te na taj način radi vezu. Potisna korpa je dio kvačila koji vrši pritisak lamele na zamašnjak te. Proizvodnja Luk, prva ugradnja. VW znak na njima, nisu za zamensko tržište. Skinite poklopac kvačila s potisnom pločom i ploču kvačila s zamašnjaka. BLS i počelo mi se dešavati sledeće.

Pri kretanju ili šaltanju i recimo laganom dodavanju gasa čuje se udar ne jak.