Zamijenio plus i minus na akumulatoru

Evo što se dogodi ako pobrkate plus i minus. Zimi akumulatorima slabi kapacitet, jer se s padom temperature. Pripazite, stariji britanski auti imaju šasiju spojenu na plus, a ne na minus. Odg: Problem nakon izazvanog kratkog spoja na akumulatoru. Akumulator je bio potpuno prazan.

I genije ga je obratno napunio.

Savjeti hak-ovih mehaničara: kako ispravno napuniti

Zamijenio plus i minus na akumulatoru

I eto plus na minus a minus na plus oznaci. Da je naopako punio akumulator. Paljenje automobila preko kablova – Forum.

Cudan problem sa trosenjem akumulatora. Prazan akumulator: Kako upaliti auto na kleme ili na guranje kompare. Zapamtite: Plus uvijek ide na plus, minus uvijek na minus!

Skidanje starog akumulatora, prvo plus pa minus klema, stavljanje novog. Ako se stavlja akumulator na upaljen auto, svi potrošači u autu.

Zamijena akumulatora (automobili) @ bug

Zamijenio plus i minus na akumulatoru

Tada se prvo treba spojit plus klema i zatim odmjerenim pokretom stavit minus. Ne gasiti auto (donora) netko vrijeme nakon ¹to drugi povuèe jer strada akumulator ili ne¹to. Kleme (terminali) na akumulatoru s vremenom oksidiraju, a i korodiraju. Pametno zboris, zamjenio sa minus sa plusom hvala na ispravku. Savjeti HAK-ovih mehaničara: Kako ispravno napuniti. Automobil koji ima napunjen akumulator držite upaljenim tijekom.

Imao sam malih problema sa akumulatorom, bio sam prinudjen da. Kablove treba spojiti tako da se jednim kabelom spoje plus polovi dvaju akumulatora, dok se drugi kabel spoji na minus pol punog. U njemu se nalazi akumulator Fiam 60 Ah, 640 A. Punio sam skinuvši samo plus pol akumulatora jer je nemoguće skinuti minus. Ja sam na svom zamijenio malo jačim (70 Ah) a udarne jačine 640 mA. Tražio sam što treba ići i zamijenio sam ga za novi Beren Gold od 67Ah što je po dimenzijama i snazi najjači što mi. Otpoji plus klemu na akumulatoru, i na nju spojiš crvenu žicu multimetra, a crnu na minus pol akumulatora. Sigurnosne mjere:U akumulator su ugrađeni materiali koji zbog nepravilne oporabe. Ukoliko se utvrdi tvornička greška na akumulatoru isti če biti zamijenjen novim.

Spoji na kratko plus i minus, a ono puče varnica, istopi se žica, prsnulo na sve strane. Novi akumulator se prazni dok je. Otkacim minus klemu (ili plus – sve-jedno) i merim struju: Manje od minut vremena.

Garancija 2 godine-top energy

Zamijenio plus i minus na akumulatoru

Znaci da rezimiramo: Alternator puni normalno, akumulator je. Zamijenili su mi kompjuter za svaki slucaj, ali ovaj problem je nastao nakon.