Zamjena gur nafte Renault Logan

Sadržaj

  1. Faze rada
  2. jedan. Uklanjanje gurskog spremnika za ekspanziju
  3. 2. Sastavljanje i punjenje ulja
  4. Kada promijeniti ulje u Gur Renault Logan?
  5. Video: Zamjena tekućine gur s Renault Loganom, Sandero, Duster, Largus

U procesu radnog servo upravljača Renault Logan, tekućina u njemu postupno potamni, njegove fizikalno -kemijske karakteristike mijenjaju se na gore. Dolazi trenutak, kôd se mora zamijeniti tako da sastavljeno smeće ne ošteti jedinice hidrauličkog omota. Zamjena nafte u renault loganu hidraulički želja je jednostavna operacija, što se može obaviti neovisno ako znate redoslijed radnji.

ulje koje se izlijeva u hidraulički pojačivač

Faze rada

jedan. Uklanjanje gurskog spremnika za ekspanziju

Prije uklanjanja, uklanja se kanal koji je neposredno u blizini spremnika, to se čini jednostavnim naporom ruke. Pažljivo uklonite stezaljke crijeva pričvršćenih na kapacitet. To se radi s posebnim ključem, sam spremnik se uklanja iz nosača za pričvršćivanje s malo napora. Prije uklanjanja crijeva ispod spremnika, postavlja se spremnik s volumenom od najmanje 1 litre (prikladna je plastična boca s pet litara), gdje će se potrošeno ulje iz spremnika i crijeva spojiti.

Mjesto Bachka Gur Renault Logan

Nakon uklanjanja jednog od crijeva, ulje teče u ugrađeni spremnik, uklanja se drugo crijevo, spremnik se uklanja, a crijeva se stavljaju u spremnik s tekućinom. Ako je isušena tekućina crna i u njemu je vidljiv metalni čip, uskoro ćete morati promijeniti gursku pumpu.

pričvršćivanje gurva spremnika

Izvadimo mrežu iz spremnika, ispitujemo njegovo stanje, ispere i mrežu i spremnik.

crijeva i spremnik za potrošeno ulje servo upravljača upravljača logan

Nakon što se pobrinu da crijevi budu u kontejneru, ne uključujući motor, okrećemo upravljač od zaustavljanja do zaustavljanja, kako bismo maksimizirali potrošeno ulje iz sustava hidrauličkog servo upravljača. Kao rezultat toga, treba dobiti oko 800 ml spojenog ulja, volumen hidrauličke upravljačke tekućine Renault Logan za punjenje bit će isti ili malo velik.

2. Sastavljanje i punjenje ulja

Proizvođač preporučuje ulijevanje Elfmatic G3 ulja u Renault Logan Gur, što karakterizira visoke performanse i osigurava normalno funkcioniranje svih čvorova. Prodaje se u prikladnom pakiranju litra. Glavna stvar je da ne postanete lažni, originalno je ulje spakirano kao što je prikazano na fotografiji.

Izvorni gur nafte

Zamjena tekućine servo upravljača upravljača Logan započinje ugradnjom spremnika, koji se provodi obrnutim redoslijedom. Obućimo crijeva glavnog sustava, postavili spremnik na pričvršćivače laganim kretanjem prema dolje. Stavljamo samo -napredne stezaljke, druge vrste stezaljki najbolje se zamjenjuju novim. Prilikom instaliranja bolje ih je prebaciti na mjesto gdje su stajali ranije, a guma je uzdahnula i apelirana, što će se pogoršati kompresija.

Prvi put ulje ulijevamo u oznaku maksimalne razine tekućine bez ugradnje mreže u spremnik. Bez zatvaranja poklopca spremnika, u sušenom automobilu, okrećemo kotače na jednu i drugu stranu dok se ne zaustavi. Razina tekućine će se smanjiti zbog činjenice da će se protezati u cijelim sustavima. Opet dodajte tekućinu i ponovite postupak. Ulje opet ulazi u hidraulički sustav elektroenergetske energije i opet ga dodaje maksimumu.

koliko tekućine fluida renault logan na marki

Bez instaliranja rešetke, napravite poklopac spremnika, pokrenite motor. Kotači se ponovo okreću iz jednog ekstremnog položaja na drugi. Istodobno, uzimamo u obzir da držanje upravljača u jednoj od ekstremnih odredbi dulje od 10 sekundi negativno utječe na stanje pumpe za upravljač, a ako ga zloupotrijebite, uskoro neće uspjeti.

Nakon postupka, razinu tekućine treba uspostaviti u sredini, ako je u nastavku – bolje je dodati je. U montažu spremnika ugradite mrežicu i čvrsto je uvijena poklopcem. Nakon sastavljanja, morate napraviti još nekoliko punih brzina upravljača prilikom pokretanja motora.

Važna točka: Pročišćeni zrak trebao bi proći kroz poklopac Gur -ovog spremnika, za koji je u njemu pružen saopan. Tijekom rada, ne preporučuje se obrisati kako ne bi postigao Saepun, a prilikom zamjene ulja izvadite plastični poklopac iznutra i očistite gumu od pjene koju pokriva. To će osigurati stabilan rad hidrauličkog omota i neće dopustiti da uđete u tekućinu od prašine, stabilizira tlak unutar sustava.

Kada promijeniti ulje u Gur Renault Logan?

Preporučuje proizvođač, regulacija zamjene gur nafte u Renault Loganu iznosi svakih 40 tisuća. km trčanja ili jednom u dvije godine. Ali barem jednom mjesečno trebate provjeriti razinu tekućine kako biste primijetili alarmantne znakove na vrijeme:

  • sediment u spremniku ili na njegovom poklopcu, izgled metalnih čipsa u ulju;
  • Smanjenje razine ulja u Gur spremnika: Morate pronaći istjecanje i vratiti integritet sustava;
  • Vodena tekućina Renaulta Logana izgubila je originalnu nijansu, postajući previše mračna;
  • izgled neugodnog mirisnog mirisa.

U ovom slučaju nije samo zamijeniti gur ulje, potrebno je dijagnosticirati cijeli sustav i eliminirati neispravnost.

Pored Elfmatic G3, proizvođaču je također dopušteno da koristi druga ulja od dobro poznatih proizvođača: Liqui Moly ATF 1100, Castrol ATF D2 ili D3, Mobil ATF 220 ili 320. Svi oni imaju visoke karakteristike i osiguravaju normalan rad crpke i cijelog sustava servo upravljača.

Video: Zamjena tekućine gur s Renault Loganom, Sandero, Duster, Largus