Zamjena rashladne tekućine s Renault Loganom

Proizvođač regulira zamjenu rashladne tekućine (rashladno sredstvo) u automobilima Renault Logan, Daster, Sandero i Largus svake 3 godine ili 90 tisuća. km trčanja – to je naznačeno u uputama za rad automobila. U praksi, promjena antifriza (u našoj zemlji vozači ga nazivaju antifrizom) i češće – temperaturni režim, stanje motora i kvaliteta rashladne tekućine utječu na datum isteka.

Lada Largus zamjena rashladne tekućine

Utvrdite da se resurs antifriza bliži kraju, jednostavno – otvorite poklopac spremnika za ekspanziju i pogledajte unutra. Vizualno, gubitak boje, izgled neprirodne smeđe boje i isparavanje taloga ukazuje na potrebu za zamjenom. Otprilike isti da temperatura smrzavanja rashladne tekućine ne odgovara normi, saznat ćete mjerenjem gustoće s posebnim područjem.

Prije nego što počnete zamijeniti, zalivimo se na stezaljkama crva za mlaznice promjerom od 20-30 mm i 35-55 mm. Automobil postavljamo na ravno horizontalno mjesto, ako je potrebno, puštajući motor. Da ne bismo isušili otrovnu tekućinu na zemlju ili spol garaže, uzimamo spremnik za potrošenu sjekiru. Provodimo daljnji rad u skladu s pruženim uputama.

Kako zamijeniti rashladno sredstvo s Renault Loganom

jedan. Spuštamo pritisak iz sustava za hlađenje motora. Lako je to učiniti – nekoliko sekundi isključujemo poklopac spremnika za ekspanziju. Nakon izravnavanja pritiska, pluta se vraća na mjesto.

Uklonite utikač spremnika za ekspanziju

2. Da bismo osigurali pristup elementima vezanja radijatora, demontiramo zračni kanal filtra za čišćenje zraka.

Demontaža kanala

3. Renault Logan i drugi slični automobili ne pružaju standardni čep za iscrpljivanje rashladne tekućine. To možete učiniti na jedan način – kroz izlazno crijevo koje se približava donjoj cijevi za hladnjak.
Otpuštamo stezaljku za držanje. Da biste to učinili, umetnite oštricu s ravnim odvijačem u priključak dvorca i uklonite zasun iz prijenosa. Dijelove brave možete isključiti na drugi način – povučemo zasun krpeljima ili kliještima. Stezaljka se neće pogoršati – standardne stezaljke cijevi su jednokratne, pa će ih nakon demontaže i dalje morati baciti.

Redovne stezaljke kvačila

4. Stavite zdjelu ili drugu posudu za potrošeni Antholus ispod radijatora. Izvlačeći crijevo iz cijevi, usmjeravamo tok tekućine u posudu.

Ocijedite antifriz

5. Antifriz će intenzivnije teći ako otvorite poklopac spremnika za ekspanziju. Čitava tekućina za hlađenje ne može se isušiti. Da bismo ispraznili ostatke tekućine koja se ne frizura, koja se nalazi u cijevima, radijatorima i majicama motora, u sustavu hlađenja stvaramo višak tlaka. Da bi to učinio, u spremnik ekstenzora, komprimirani zrak ispumpava se iz kompresora automobila, što je moguće čvršće prekrivajući gadan vrat rukom.

6. Određena količina antifriza ostaje u gumenim cijevima i spremnicima grijaćeg radijatora. Da bismo ispraznili rashladno sredstvo iz štednjaka, depresivno ćemo depresije sustava grijanja salona. Prvo otpustimo ugradnju opskrbnog crijeva grijača i izvadimo ga iz cijevi. Tako da potrošena rashladna tekućina ne pada na mjenjač, ​​crijevo usmjeravamo u spremnik za odvod.

depresija prilikom zamjene sustava grijanja

7. Na sličan način, isključujemo se i srušimo obrnutu autocestu grijaćeg radijatora (na ovom crijevu je instalirana utičnicu za zrak).

Radijator obrnuti

osam. Kao i u slučaju radijatora sustava za hlađenje, možete istjerati cijeli antifriz iz peći samo uz pomoć kompresora automobila, koji se pumpa u opskrbu grijačem. Uz to, isporučujemo zrak za otvaranje mlaznica – ovo će ukloniti preostalo rashladno sredstvo.

Video: Zamjena rashladne tekućine s Renault Loganom, Sandero, Duster, Largus

I nešto drugo vam je korisno:

Izvještaj o zamjeni termostata s Renault Loganom

Upute za zamjenu ulja u mehaničkom mjenjaču Renault Logan

Izvještaj o zamjeni razvodnog pojasa s Renault Loganom s ledom od 8 ventila

devet. Nakon što se spoji stari antifriz, pažljivo ispitujemo sva crijeva. Mijenjamo gumene mlaznice ako na njihovoj površini postoje značajne škrge ili pukotine, a rubovi su puknuli.

deset. Spojimo obrnuto i opskrbu crijeva grijača, vraćamo se na mjesto izlazne cijevi radijatora rashladnog sustava. Stezaljke se preporučuju zamijeniti novim, čak i ako uklonjeni detalji izgledaju netaknuto. Ako ne možete pronaći uobičajeni pričvršćivač, ne očajajte – možete koristiti stezaljke crva iz najbliže trgovine automobila.

Stezaljka

jedanaest. Instaliranjem odgovarajućeg lijevka na spremnik ekstenzora (pripremamo uređaj od 1.5-2 L plastične boce), pažljivo izlijte svježu antifrizu.

Promijenite u svježu antifrizu

Budući da u sustavu hlađenja postoji zrak, uklanjamo krug kapice za uklanjanje silaska.

Kopchka od silaska

12. Da bi se sve šupljine ubrzala tekućinom za hlađenje, crijeva za radijator više puta se pritiskaju. Kako se razina tekućine smanjuje u spremniku za ekspanziju, dodajemo je u malim dijelovima.

trinaest. Antifriz koji proizlazi iz postavljanja za povlačenje zraka ukazuje da se sustav za hlađenje motora napuni. Ipak, ovo nije sve – u čvorovima i autocestama napajanja postoje mnoge zastoja u zračnom prometu.

Jamovi zračnog prometa

četrnaest. Da bismo u potpunosti uklonili zrak, pokrećemo motor – rotirajući rotor crpke odbacit će antifriz duž udaljenih uglova motora. Međutim, zbog činjenice da su jedinice ispunjene antifrizom samo djelomično, postupak fragmentacije provodi se u dvije faze-prvo u sramotnom načinu rada, a nakon početnog uklanjanja zraka povećane brzine.
Pažnja: Prije pokretanja motora, trebali biste osigurati da su stezaljke na cijevima stegnute, a na vrat ekspanzijskog spremnika i zraka instaliraju se prometne gužve.

Putovanje spremnika za ekspanziju

petnaest. Ostavljajući motor da radi u praznom hodu, promatramo temperaturu. Čim strelica indikatora na nadzornoj ploči dosegne četvrtu oznaku, utopimo nas jedinica za napajanje i provodimo fragmentaciju konture. Da biste to učinili, uklonite poklopac spremnika za ekspanziju i otvorite ugradnju spuštanja. Nakon što sve zrak izlazi iz njegove rupe i počinje izlijevati antifriz, mi smo učvrstili otvor za ulijevanje dlanom dlana – curenje će se odmah zaustaviti. Sada možete sigurno namotati kapu do uklapanja.

Zamotajte poklopac na ugradnju

šesnaest. Nakon što smo omotali poklopac spremnika za ekspanziju, započinjemo automobil i pustimo ga da se zagrije pri većim brzinama. Radijator grijača automobila Renault Logan instaliran je prilično visok, pa će nakon pritiskanja sustava u svoje spremnike zrak nužno ostati. Za istiskivanje postojećih prometnih gužvi, revolucije se povećavaju na oznaku od 2000-2500 o / min.

Revolucije motora

17. Grijanje motora je završen čim se uključi ventilator sustava za hlađenje. Nakon toga, utopili smo motor i ponovno proveli kvar. Budući da sada antifriz ima radnu temperaturu, trebat će vam maksimalna pažnja i oprez. Prvo pažljivo isključite poklopac spremnika za ekspanziju. Nakon što je pritisak strog, vraćamo plutu na njegovo mjesto. Tada biste trebali pažljivo ukloniti poklopac s uklanjanja silaska – zrak će izaći iz nje samo kad odvrnimo poklopac. Malo po malo, kiša ćemo, dok će iz zračnog oduška teći tekući bez mjehurića zraka. Nakon toga vraćamo plutu i kapicu za mjesto.

osamnaest. Opisano u P.16, str.17 Postupak se ponavlja sve dok grijač ne počne funkcionirati s prethodnom učinkovitošću. U pravilu je dovoljno 2 – 4 ciklusa fragmentacije.

devetnaest. Nakon što se motor ohladio na temperaturu okolnog zraka, obnavlja se razina rashladne tekućine u spremniku za ekspanziju.

Subjekt antifriza u posljednjoj fazi zamjene

Za potpunu zamjenu trebat će više od 5 litara antifriza, pa će pored standardnog 5-litrenog kanistera biti potrebno imati 1 litru rashladne tekućine "na ventilu". Tijekom rada automobila, provjeravamo razinu rashladne tekućine u spremniku za ekspanziju – trebao bi biti u sredini između oznaka "Min" i "Max". Redovna kontrola omogućit će pravovremeno prepoznavanje i uklanjanje curenja i omogućit će dijagnosticiranje ozbiljnih kvarova motora u ranoj fazi njihove pojave.