Zamjena razvodnog remena u motoru od 16 ventila Renault 1.6 (K4M) i 1.4 (K4J) na Loganu, Duster, Sandero, Largus, Logan2,

Sadržaj

  1. Faze obavljanja rada na zamjeni razvodnog remena
  2. jedan. Trening
  3. 2. Demontaža zaštite
  4. 3. Zamjena razvodnog pojasa
  5. Video: Zamjena vremena Renault 1.6 16V (K4M) Logan, Duster, Sando, Largus, Logan2, Sandero2

Jedan od najneugodnijih problema u bilo kojem motoru je litica ili rez mehanizma za raspodjelu plina (vrijeme). To se također odnosi na šesnaest valinskih motora Renaulta s volumenom 1.6 i 1.4 litre. Kao rezultat pojasa napajanja, pojas ventila tuče na klipovima, što će dovesti do remonta glave cilindra, što je vrlo skupo.

Zamjena razvodnog remena Renault Logan 1.6 Za 16 ventila i ostalih modela opremljenih motorima K4M i K4J, svakih 60 tisuća se provodi. km trčanja ili jednom u 4 godine.

Zamjena vremena Renault 1.6 16V (K4M)

Faze obavljanja rada na zamjeni razvodnog remena

Postupak zamjene razvodnog pojasa isti je za Renault Logan, Sandero, Duster, Largus, Megan, Stage i druge modele opremljene K4M i K4J motorom. Slično tome, postupak se provodi za 1.4-litarska izmjena.

jedan. Trening

Prije zamjene remena za raspodjelu plina Renault, stroj se diže na priključak ili podizanje, zatim se uklanja desni prednji kotač automobila i uklanja se zaštita motora. Dio plastične zaštite koja pokriva motor otvara se ispod kotača. Da biste ga uklonili, potrebno je ukloniti dvije isječke, nakon čega se lako prikazuje, treći isječak "Jež" jednostavno se povlači.

Slika 1

U sljedećoj fazi uklanja se pojas generatora. Da biste to učinili, 13. mehanizam za rastezanje dodijeljen je 13. Ako promijenite razvodni pojas u Renault Megan 2 1.6, potreban vam je ključ za 15. Pojas je dodijeljen bočnoj strani, u kojem glumi videozapisa postavljenog na zupčanici radilice.

Crtanje2

U prostoru koji se otvara, morate pronaći i odvrnuti utikač ispod brave radilice. To radi glava E14 (unutarnji Torx). Nije potrebno brinuti da će ulje teći, utikač bi trebao relativno lako izaći. Navedite potporu ispod palete motora i spustite stroj. To je neophodno za uklanjanje jednog od jastuka motora.

Crtanje3

Prije uklanjanja nosača, cjevovod i crijevo za gorivo se uklanjaju, jednostavan nosač se otvara pritiskom bočnih jezika. Da biste uklonili potporu, prvo odvrnite tri vijka za 16, koji se nalaze na vrhu, a zatim tri vijka koji pričvršćuju nosač izravno na tijelo, također 16 glava. S jastuka otpustite kabelski svežanj, uklanjanje stezanja, nakon čega se podrška mirno izvuče.

Da biste došli do utikača, uklonite prijemnik zraka. Da biste to učinili, uklonite držač gume, otpustite plinski kabel, a prijemnik se lako uklanja. Iza njega možete vidjeti čepove (velike i male). Da biste ih uklonili, trebate probiti središte odvijačem i pričvrstiti pomoću odvijača kao polugu. Budući da su jednokratni, ne morate se brinuti za integritet ovih utikača.

Slika4

Zatim je potrebno zaključati radilicu i distribuciju. Da bi to učinili, zupčanik radilice, smještenog iza desnog prednjeg kotača, okreće se u smjeru kazaljke na satu. To se mora učiniti sve dok se utora bregastog osovina, koji su bili skriveni iza utikača, istovremeno neće postati u vodoravnom položaju. U uređaj je umetnut u rupu iz koje je utikač uvijen – pin dugačak oko 8 cm, što se može napraviti jednostavno rukom. To je čelična šipka, s nizom na početku, sprječavajući slobodnu radilicu. Nakon instaliranja utikača, radilica mora se nastaviti okretati sve dok instalirani fiksir. Nakon toga, ne može pomaknuti u smjeru kazaljke na satu.

Crtež5

Kad je radilica fiksirana, morate pravilno postaviti bregaste osovine, jer su to fiksirani posebnom pločom u utorima. Ako je ploča lako umetnuta, to znači da se paljenje na motoru pravilno stavlja.

Ako je odstupanje u osovinama velika, ploča se ne može umetnuti, ali prije ugradnje pojasa će se ipak morati koristiti. Da biste dovršili pripremu, morate ukloniti žudnju ispod prednjeg kotača, ometajući rad, za koji morate odvrnuti vijak 13 odozgo, a dno samo slabi.

Crtež6

2. Demontaža zaštite

Glava od 18 godina je odvrnuta oblogom radilice, što zatvara zupčanik koji vodi do pogona generatora. Potrebno je provjeriti njegovo stanje tako da nakon demontaže nema povratnog udara i drugih problema. Uklonite zaštitno plastično kućište razvodnog remena. Plastika se prvo uklanja. Pričvršćen je s četiri vijka u 8, a jedan od njih je teško vidjeti. Ako je neugodno raditi, motor se može spustiti ili podići na instaliranu podršku, lakše će doći do pričvršćivača. Odvijte dva gornja vijka, spustite motor i odvijte dva donja vijka. Plastični poklopac se uklanja, dok bi motor trebao biti u srednjem položaju.

Crtanje7

Za uklanjanje gornjeg metalnog poklopca, automobil je malo spušten, kao rezultat kojeg je motor podignut. Pričvršćen je s tri vijka na 13 i dvije matice također na 13. Imajte na umu da desni vijak odozdo nije u potpunosti uklonjen iz rupe, tako da se uklanja s poklopcem, i možete u potpunosti vidjeti razvodni pojas. Nakon što ste pokupili poklopac, morate obratiti pažnju na činjenicu da se čahure na otvorenim dva nogu ne izgube, jer se slobodno okreću na njima.

Crtež8

3. Zamjena razvodnog pojasa

Glava napetosti valjka oslabljena je glavom 13, važno je zapamtiti gdje prikazuje strelica nateza. Ovo je potrebno za buduću ugradnju novog pojasa. Nakon toga možete ukloniti remen iz svih remenica, pomažući sebi odvijač. U isto vrijeme, ne treba se iznenaditi da razvodni pojas izgleda kao novi ako je prošao 60 tisuća. km, litica se može dogoditi u bilo kojem trenutku.

Za zamjenu vremena Renault Sandero sa 16 ventila i drugih strojeva s K4M motorima uklanja se rastezački video, a zatim se uklanja parazitski ili potporni valjak, koji je pričvršćen na 50 -slijedeći. Morate biti spremni na činjenicu da će ga biti teško poremetiti. Video sjedi na rukavu, koji treba sačuvati.

Crtanje9

Prije ugradnje pojasa uklanja se zupčanik radilice. Da biste to učinili, potreban vam je poseban izvlačenje, koji se može zamijeniti s dva vijčana vijka za koje se povlače kliještama ili ključevima za razvode. Zupčanik bi se trebao lako povući. Promiješajte njegov unutarnji dio, a zupčanici i valjci na kojima je pričvršćen razvodni remen, ispuhajte komprimiranim zrakom. Uz to, potrebno je provjeriti remenicu crpke na rotaciju i prisutnost subtexta.

Crtanje10

Instalacija vremena Renault 1.6 16, započinje ugradnjom nateznog valjka. Njegovu se policu treba umetnuti u utor na crpku, nakon čega se fiksira i mama maticom. Zatim je montiran parazitski video, dok rukav nanosi drugu stranu kako ne bi stisnuli dodatne prateće. Ovaj je video privučen do zaustavljanja.

Novi pojas najprije se stavlja na zupčanike bregastog osoblja, zatim na parazitski video, a zatim na pumpi. Morate se uvjeriti da nema snažnog slabosti. Podignite automobil za instaliranje zupčanika radilice. Ali provjerite je li radilica u ispravnom položaju. Da biste to učinili, učvršćivač se uzima, matice se stavljaju ispod njega i izrađuju se na radilici. Nakon popravljanja, trebao bi se okrenuti u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a ne kretati se.

Zatim je pokazao vijak, ali istodobno trebate osigurati da se radilica ne pomiče natrag, već je ostao tvrdoglav u čep. Tek tada se zupčanik stavlja na furnir. Ući će čvrsto, ali to je normalno, ali furnir treba staviti na kraj. Tako da napokon padne na svoje mjesto, morate povući razvodni pojas. S desne strane, pojas bi trebao biti čvrsto izvučen, a s lijeve strane će rastegnuti video. Nakon ugradnje zupčanika, morate se još jednom uvjeriti da se radilica ukrade u bravi.

Crtanje11

Crtanje12_

Istezanje provodi šesterokut na strelici na videu. Oznake vremena trebaju biti kompatibilne s početkom utora na valjku. Nakon kombiniranja, matica u 13 prešana je glavom, ali ne odgađa se. Radilica se ponovno provjerava tako da povratak, ako ih ima, izvuče iz isteka pojasa. Sada možete odgoditi video.

Crtanje13

Crtanje14

Nakon ugradnje razvodnog remena, uklanjaju se udarni čepovi i zaključavanje radilice se okreće. Izrađuje se jedna cirkulacija radilice, dok morate nadzirati istezanje pojasa. Zatim će se radilica ponovo zaustaviti, tvrdi da se zaustavlja i ugrađena je ploča fiksacije brega. Ako je to učinjeno, onda paljenje nije nestalo, a motor će dobro funkcionirati. Rastezanje se ne smije mijenjati.

Nakon toga postavlja se gornji zaštitni poklopac, budući da će donji, plastični poklopac sjesti na vrh metalne posebne brtve. Ne zaboravite da u poklopcu postoji jedan od vijaka, a čahure bi trebale ostati na klinovima. Donji poklopac započinje ispod dna automobila, a četiri vijka su zategnute. Vijak umetnut u radilicu je odsutan, a remenica je ugrađena na generator.

Za konačnu instalaciju koristi se novi vijak, koji bi trebao ići u set s razvodnim remenom. Dalje, stavite remen generatora, snimajući videozapis o proljeću. Vratite podršku motora, spojite cjevovod i cjevovod za gorivo. Ako je potrebno, automobil se vozi ispod nosača s dizanjem ili priključkom, a prednji je vijak uvrnuo. Za promjenu razvodnog remena Renault Duster s motorom 1.6 16 ventila, preporučljivo je koristiti lift zbog velike mase automobila. Ne zaboravite da je poklopac remena silumin, pa je lako upropastiti nit u njemu.

Video: Zamjena vremena Renault 1.6 16V (K4M) Logan, Duster, Sando, Largus, Logan2, Sandero2

Nakon podizanja automobila, izvadite izvlačenje i pričvrstite utikač brtvilom, a na vrhu – nove gumene bregaste osovine. Bolje je podmazati ih uljem i poslati na mjesto, lako dodirnete krug čekićem. Moraju stajati glatko, bez izobličenja. Zatim instalirajte prijemnik.