Zašto se pojavljuje pogreška P0141?

Jedna od faza u poboljšanju sustava ubrizgavanja goriva bila je pojava mehanizma za dijagnosticiranje stanja katalizatora: ECM je mogao stalno utvrditi je li katalizator u funkciji, ako je potrebno, podsjećajući vlasnika na potrebu zamjene.

Pogreška P0141

Određivanje ispravnosti katalizatora zapravo je jednostavno. Za njegov rad potrebna je određena količina slobodnog kisika u ispušnim plinovima (stoga i potreba za radom na malo mršavim smjesama, koje odmah daju izbjeljujuće svijeće ispravnog motora za ubrizgavanje). Ako je katalizator u dobrom stanju, više neće biti kisika na izlazu – što znači da je za kontrolu dovoljno ugraditi drugu lambda sondu nakon katalizatora.

Ali, ako se gornja lambda sonda brzo zagrije ispušnim plinovima, tada će se donja, koja se nalazi dalje nizvodno, zagrijavati višestruko duže. Stoga su, za razliku od glavnih senzora kisika, koji dugo nisu imali grijanje, nakon katalizatora u početku su korišteni senzori s ugrađenim grijačem.

Procjena ispravnosti grijača donje lambda sonde odvija se u računalu za ubrizgavanje na isti način kao i kod gornjeg: padom napona na mjernom otporniku. Značajna odstupanja ovog napona u odnosu na vrijednost lica dovode do fiksacije pogreške P0141 u memoriji kontrolera.

Nezavisna dijagnoza pogreške P0141

Ako je grijač češće "raštrkan" u gornjem Lambda Zondu, što najčešće dovodi do pojave pogreške P0135, tada je u donjem senzoru kisika glavni izvor problema ožičenje. Uzima se daleko ispod dna, a duga žica je najlakše oštetiti. Ako automobil ima mali klirens na cesti, žicu možete zakačiti čak i unatoč prisutnosti štitnika namijenjenih da ga zaštiti.

Kako pronaći pogrešku P0141

Stoga je prvo što vrijedi učiniti kada se u memoriji kontrolera injekcije otkrije pogreška P0141 jest pozvati nadvožnjac ili podizanje. Pažljivo pregledajte sam senzor kisika na području brtvljenja žica u kućište, ožičenje, povezivanje konektora. Kako bi se ujedinili, proizvođači automobila koriste iste lambda sonde i iznad i ispod – s kosim ožičenjem, donji senzor mora biti spojen s konektorom ispod dna. Unatoč korištenju zatvorenih konektora, vrijeme ih ne štedi: brtve pucaju, slučajni udari mogu uzrokovati pukotine u kućištu. Voda, koja prodire unutra, prouzročit će koroziju kontakata, osobito u bljuzgavici: jedkost reagensa za odleđivanje dugo je bila sinonim.

Ako nema oštećenja ili oksidacije, odspojite konektor i provjerite otpor grijača testerom.

provjerite kontakte za pogrešku P0141

Nije teško pronaći informacije o pinoutu konektora za automobil na Internetu – to je nešto, a o lambda sondama se već raspravljalo na specijaliziranim forumima prije vas. Normalni otpor grijača je mali – nekoliko ohma, maksimalno – nekoliko desetaka.

Ako je otpor normalan, ostaje obratiti pozornost na ožičenje pletenice: također se može oštetiti. Bortseet napon isporučuje se na jednu od žica grijača, drugu žicu kada je motor uključen, a motor je spojen kroz regulator ubrizgavanja. Preporučljivo je to provjeriti s priključenim senzorom kisika ili otpornikom opterećenja: ulazni otpor digitalnih testera je visok, a bez opterećenja se ne mogu vidjeti problemi s ožičenjem.

Još nešto korisno za vas:

  • Senzor položaja radilice: gdje se nalazi, kvarovi, kako provjeriti
  • Kako pravilno ugraditi klipne prstenove na klip u automobilima VAZ
  • Zašto motor pokvari i što učiniti u vezi s tim

To se lako može ilustrirati jednostavnim dijagramom:

krug za otkrivanje greške P0141

A prije otpornika, simulirajući kvar u ožičenju napajanja lambda sonde, a nakon njega, voltmetar pokazuje isti napon – čini se da ožičenje radi. Ali čim se opterećenje niskog otpora (simulirano otpornikom R2) uključi u krug, slika će se promijeniti: pad napona u neispravnom dijelu kruga postat će očigledan.dijagnostika P0141

Na automobilima s kolektorima, gdje su oba senzora dostupna iz motornog prostora, izvodimo jednostavnu operaciju: mijenjamo konektore gornjeg i donjeg senzora na mjestima, ako duljina žica dopušta. Pojava pogreške P0135 definitivno će ukazivati ​​na to da je senzor neispravan. Inače pogledajte ožičenje.

Ne pronalazeći probleme u ožičenju, obratite pažnju na priključak priključka u injekciji. Bez obzira koliko se trudili postići njegovu zategnutost, tamo započinje oksidacija. Primjer Nive je indikativan, u kojem je računalo stavljeno u područje lijeve noge vozača, a za njih ne samo oksidacija, već je i truljenje konektora postalo norma. Nije osiguran od prodiranja vode i drugih automobila.Dijagnoza pogreške P0141

Je li moguće voziti s pogreškom P0141?

Za razliku od gornjeg senzora kisika, jedan od glavnih elemenata koji osiguravaju normalno funkcioniranje sustava ubrizgavanja, donji je element samokontrole, samo u „najzabačenom“ ekologiji firmvera zapravo utječe na rad motora. U većini slučajeva, fiksni kvar grijanja donjeg senzora ni na koji način neće utjecati na dinamiku, potrošnju ili pouzdanost.

Međutim, bolje je odmah provjeriti je li senzor neispravan: opasnija je vožnja automobila s oštećenim ožičenjem ili vodom u konektoru ECU-a za ubrizgavanje.