Zašto starter puca: pronalaženje i uklanjanje uzroka

Sadržaj

  1. Uzroci kvara
  2. jedan. Ispražnjena baterija
  3. 2. Slab kontakt motora s "masom"
  4. 3. Slom ili kratki spoj namota releja startera
  5. Kako popraviti buku pokretača
  6. Video: Zašto starter puca.Koristan savjet autoelektričara.

Ako se, kada okrenete ključ za paljenje, čuje samo glasno pucketanje sa strane motornog prostora, nemojte žuriti odmah kriviti starter za sve svoje nevolje. Razloga za ovu pojavu može biti nekoliko, a kvar releja uvlakača startera samo je jedan od najčešćih kvarova. Danas ćemo govoriti o tome zašto je starter počeo pucati i što učiniti kako bi se vratio njegov učinak.

čovjek pali auto

Uzroci kvara

Prije nego počnemo proučavati uzroke kvara, podsjećamo vas da u nastavku govorimo o pucketanju startera, koje je najsličnije glasnom odbijanju kontakata elektromagnetskog releja. Ako se ispod haube čuje neugodno metalno zveckanje, onda se javlja zbog neispravnog zahvatanja spojke za pretjecanje (starter bendix) sa zubima zamašnjaka – ovo je sasvim druga priča.

Najčešće, starter, prilikom okretanja ključa za paljenje, pukne iz tri razloga:

jedan. Ispražnjena baterija

Kako bismo se pozabavili uzrokom pucketanja zbog ispražnjenog akumulatora, sjetimo se uređaja za pokretanje. Kada se ključ za paljenje okrene, napon mreže na vozilu dovodi se do namota njegovog releja za uvlačenje. Elektromagnetske sile koje se pojavljuju u ovom slučaju uzrokuju pomicanje armature uređaja. Zatvara strujne kontakte s kojima je starter motor spojen na akumulator, a osim toga tjera Bendix zupčanik da zahvati zamašnjak.

strujni krug

S ispražnjenom baterijom njena energija može biti dovoljna da privuče metalnu jezgru – ne dolazi u obzir okretanje radilice. Čim se kontakti startera zatvore i napajanje električnog motora dovede do napajanja, napon pada do te mjere da elektromagnet ne može zadržati metalnu jezgru. Pod djelovanjem povratne opruge teži zauzeti prvobitni položaj i otvara kontakte za napajanje. Vraćeni napon doprinosi uvlačenju sidra, a situacija se višestruko rekreira.

zvučni signal ne radi

Kako bi bili sigurni, da je krivac problema duboko pražnjenje baterije, dovoljno je uključiti nekoliko potrošača (rasvjeta, motor grijača itd.) i kliknite na zvučni signal. Potonji se ili neće uopće uključiti, ili će se čuti uz piskanje, smanjenu amplitudu ili slabljenje.

2. Slab kontakt motora s "masom"

Slika onoga što se događa praktički se ne razlikuje od gore razmatranog slučaja, s jedinom razlikom što ispitivanje pražnjenja baterije završava negativnim rezultatom – svi potrošači, uključujući zvučni signal, rade punom snagom.

lampica pritiska ulja na instrument tabli se ugasila

A pritom je vrlo jednostavno utvrditi da je uzrok kvara loš kontakt između akumulatora i motora – samo obratite pozornost na lampicu upozorenja pritiska ulja koja se nalazi na instrument ploči. Ako je napon u mreži automobila ispod normalnog, okretanje prekidača paljenja u položaj "Start" dovest će do postupnog blijeđenja svjetline signalne lampice (kao i svi ostali).

U slučaju kada je uzrok pucketanja elektromagnetnog releja startera loša "masa", pokušaj pokretanja motora dovest će do njegovog potpunog gašenja s vremenom uz klikove solenoidnog releja. Istodobno, ostali pokazatelji intenziteta sjaja praktički se ne mijenjaju.

loše

Sve je objašnjeno vrlo jednostavno – "masa" senzora tlaka ulja, kao i startera, je kućište. Stoga, čim se izgubi električni kontakt između motora i akumulatora, oba ova uređaja sinkrono prestaju raditi.

3. Slom ili kratki spoj namota releja startera

Drugi razlog zašto elektromagnetni relej pucketa je međuzavojni krug ili prekid njegovog namota za držanje. Drugim riječima, napori elektromagneta nisu dovoljni da se relej startera zadrži u zatvorenom stanju i zakačite zupčanik cjelokupnog spajanja s krunom zupčanika. Pod djelovanjem povratne opruge, bendix teži zauzeti svoj izvorni položaj, a kontaktna podloga koja se nalazi na sidru otvara električni priključak. Nakon toga ponovno se uključuje uvlačni namot i situacija se ponavlja mnogo puta, što uzrokuje pucanje.

solenoidni relej startera

Odredite što je u ovom slučaju relej startera nije uspio, moguće je i ponašanjem kontrolnih lampica koje se nalaze na ploči s instrumentima. U trenutku kada se čuju glasni klikovi startera, njihova svjetlina se ne mijenja – motor startera se uključuje tako kratko vrijeme da napon akumulatora praktički ne pada.

Još nešto korisno za vas:

  • Starter ne okreće uvlakač, već klikće
  • Kako testirati solenoid startera?
  • Zašto auto ne pali, ali se starter okreće?

Kako popraviti buku pokretača

Metoda uklanjanja neispravnosti ovisi o tome što uzrokuje uzrok. Ako starter ne može normalno raditi zbog ispražnjene baterije, dovoljno ga je napuniti do potrebnih parametara. Obično se punjenje vrši strujom od 0.1C, gdje je C kapacitet baterije u amper-satima. Istodobno, visoko ispražnjeni izvori struje i kalcijeve baterije trebaju se puniti niskim strujama (1-2 A) najmanje do 25% napunjenosti (ovaj parametar kontrolira gustoća elektrolita). Nježni način rada će oduzeti više vremena, ali štedi bateriju od mnogih negativnih aspekata.

punjenje baterije

Bilješka! Često, s ispražnjenom baterijom, vlasnici automobila pokušavaju pokrenuti motor "iz vuče". Imajte na umu da je ova metoda prikladna samo za najjednostavnije pogonske jedinice, ali ne i za motore s ubrizgavanjem. Pokretanje potonjeg "iz potiskivača" često dovodi do kvara softvera elektroničke upravljačke jedinice.

Istodobno, ECU se počinje ponašati nepredvidivo – na primjer, zatražiti dozvolu za pokretanje na isključenom imobilizatoru. Situacija se može ispraviti samo bljeskanjem "mozga", a to su, kao što razumijete, dodatni i apsolutno neopravdani troškovi.

U slučaju kada do pucketanja solenoidnog releja dolazi zbog lošeg kontakta s "masom" automobila, dovoljno je samo obnoviti električni priključak. Kako biste izbjegli problem u budućnosti, preporuča se ukloniti gumu koja spaja motor s karoserijom i očistiti kontaktne jastučiće brusnim papirom. Tanki sloj tehničkog vazelina ili univerzalne masti VD-40 pomoći će spriječiti njihovu oksidaciju.

Zašto starter puca: pronalaženje i uklanjanje uzroka

Ako se namotaj elektromagnetnog releja startera prepozna kao izvor kvara, pokušajte ga popraviti. Ako to nije moguće, tada odlučuju zamijeniti sklop uvlakača. Kao što možete vidjeti, čak i početnik vozač može rješavati probleme zbog kojih se uočava pucanje startera.

Video: Zašto starter pukne.Koristan savjet autoelektričara.