Sintetičko ulje

Mnogi od tih proizvođača, uključujući Audi, Volkswagen, Jaguar Land Rover i Aston Martin, preporučuju Castrol EDGE odnosno potpuno sintetičko motorno ulje. Sintetička ulja – kao primjerice Castrol EDGE 5W-30 – proizvedena su na. Općenito, rabeći sintetičko ulje za naš motor, postupamo u skladu s načelom „ skupo. Motorno ulje je druga po redu najvažnija tekućina koju ulijevamo u. Ako morate nužno dolijevati ulje u motor i nije vam dostupno propisano motorno ulje, sintetičkom ulju možete doliti i mineralno ulje i obrnuto.

Moderni motori imaju uske tolerancije i sisteme za prečišćavanje izduvnih gasova koji traže sintetičko ulje sa niskim sadržajem sumpora, koje se duže zadržava.

Koje motorno ulje je pravo za vaš auto?

Sintetičko ulje

Preporučuje se provjeriti kakvu vrstu ulja proizvođač vašeg auta smatra najpogodnijom, uzevši u obzir model i tip motora. Sintetičko motorno ulje za podmazivanje modernih benzinskih i dizelovih motora osobnih vozila koje o. Skupo ulje ne znači nužno da je dobro za vaš motor. Pogodan je za dizelske i benzinske motore, pouzdano štiti od. Znate li da postoje sasvim opravdani razlozi za prelazak sa sintetičkog na polusintetičko ulje? Izbor tipa i viskozne gradacije motornog ulja može biti vrlo.

Osim toga, sintetičko ulje stvara manje taloga u motoru u odnosu na mineralno i na taj.

Najčešće postavljana pitanja

Sintetičko ulje

Tri glavne vrste su sintetička, polusintetička i mineralna ulja. U kategoriji Motorna ulja možete naći odgovarajuće motorno ulje za vaše vozilo. Možete izabrati motorna ulja i ostala maziva priznatih proizvođača. Premium Power 5W-40 je potpuno sintetičko, lako tečno motorno ulje za sve motore individualnih motornih vozila visokog kapaciteta. Ako proizvođač vašeg automobila preporučuje korišćenje sintetičkog ulja, ili ukoliko odlučite da se prebacite na njega, verovatno ćete moći da. Bazno ulje se dijeli na dva osnovna tipa – naftna i sintetička. Potpuno sintetičko lakoprotočno motorno ulje, za optimalne performanse motora. Izvrsna zaštita od habanja, duži životni vijek motora. Da li je sintetičko ulje dobro za svaki motor? Možemo li mešati mineralna i sintetička motorna ulja? U principu, mogu se mešati ako.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva tijekom navigacije po web mjestu. Iz tih kolačića, kolačići koji su prema potrebi. Optima ECO Plus je sintetičko motorno ulje koje ispunjava najoštrije zahtjeve za benzinske i dizel motore putničkih automobila. OEST DIMO HT SUPER PLUS SAE 10W40 ULJE ZA KAMIONE. SINTETIČKO ULJE TECH PARTS RYOBI-HOMELITE.

Namijenjeno je za benzinske i diesel motore izložene zahtjevnijim uvjetima vožnje.

Motorna ulja za osobna vozila

Sintetičko ulje

U svih osam testiranih kategorija sintetičko ulje je pokazalo bolje. Osim toga, ako proizvođač vozila. Sintetičko ulje je najbolje rješenje za korisnike automobile koji često koriste automobil zimi. Garant Diesel 10W-40 je specijalno djelomično sintetičko motorno ulje, primjereno za sve vrste individualnih dizelskih vozila. Omogućava lakši start hladnog.

Možda je ova tvrdnja bila tačna prije nekoliko decenija, ali sintetička ulja. Osmišljeno za performansu originalne opreme u novim japanskim benzinskim motorima, ovo ultranapredno, potpuno sintetičko motorno ulje niske viskoznosti. HGline 5W-40 je visokoefikasno, potpuno sintetičko multigradno motorno ulje, koje omogućava produžene intervale zamjene i upotrebljava se za podmazivanje.