Stare svjećice na autu simptomi

Naime, svjećice su prvi glasnik lošeg rada ili neispravnosti motora. Isto tako, svjećice današnjih vozila, pogotovo kod malih turbomotora. Poznate li tajne starih majstora i znate čitati izgled svjećice, možete postaviti pravu.

Koliko često trebate mijenjati svjećice u automobilu. Simptomi neispravnosti elemenata za paljenje.

Kada su svećice zrele za zamenu?

Stare svjećice na autu simptomi

Međutim, stare, iako neispravne svjećice, mogu negativno utjecati na rad motora: promjena. Da se ne biste postavili pitanje zašto mijenjati svjećice ako stare rade, prvo. Ako ništa od ovog ne dovede do poboljšanja, zamenite staru svećicu novom.

Glavni znakovi neispravnih svjećica: popis, uzroci, značajke. Svjećice su sastavni dio motora bilo kojeg benzinskog vozila. To su simptomi motora na suhoj smjesi goriva ili na plin.

Evo popisa simptoma koji zahtijevaju hitnu intervenciju od strane stručnjaka.

Glavni znakovi kvarova svjećica: popis, razlozi, značajke

Stare svjećice na autu simptomi

Svaki auto -savjetnik preporučujeplanirana zamjena tijekom održavanja. Najčešće na starim detaljima nalaze se slojevi. Ako su svjećice istrošene, motor se u određenim slučajevima neće moći upaliti ili će sagorijevati mnogo više goriva u vožnji. S ispravnim svjećicama automobil troši manje goriva, ima bolje performanse i radi uglađeno – kad ste ih posljednji put provjerili? Svjećica je vrlo važna komponenta motora s unutarnjim sagorijevanjem. O njoj jednim dijelom ovisi ispravan rad motora, njome se osigurava.

Mogućnosti zamjene svjećica u automobilu Znakovi da je vrijeme za promjenu svjećica. Zamjena svjećica u automobilu – kakav je njihov život? Svjećice imaju svoje simptome, koji često postaju glavni pokazatelji bilo kakvih kvarova. Znanstveno dokazana činjenica da stare svijeće čine da motor troši do 8% više goriva. Kada motor radi kako treba, svećice bi trebalo da traju između 30. Koliko gume na automobilu smeju da budu stare? Svjećica ima ključnu ulogu u radu benzinskog motora, a o njezinim funkcijama. Osnovna funkcija svjećice je paljenje smjese goriva i zraka. Izbor svjećica na automobilu Izbor svjećica na marki automobila.

Kada zamijenite staru svijeću novom, ona bi trebala točno odgovarati veličini stare.

Kako smanjiti zazor na svjećicama

Stare svjećice na autu simptomi

Na popisu simptoma kršenja iskrenja, navode se:. Uz to, staru svijeću možete jednostavno skinuti s puta i pokazati je prodavaču da kupite točno istu sa. U bilo kojem automobilu ponekad morate zamijeniti svjećice. Svećice za auto su veoma značajne i neophodne za rad jednog. Izgled loših svećica je raznovrstan, a simptomi mogu biti brojni. Stavio sam nove svijećice u auto (Audi 80 jaje) i nakon prijeđenih 10 Km. Kao što je već spomenuto, motoristi također testiraju svijeće izravno na automobilu ili koriste multimetar. Prvi znak da je sustav paljenja već star, a uskoro ga treba zamijeniti je pojava. Kako je izbor svjećica na automobilu i koje vrste SZ-a možete pronaći u. Svećice u automobilu su vrlo „raspoložene“, a podešavanje njih je pravi. Nedavno smo Twingara i ja zamijenili svijećice na mom Meganeu 1. Nakon što se izvadila stara svijećica novu se stavi u ključ i zavida natrag u motor. Vozim auto već 3 godine,i nisam imao problema sa bobinama.

Normalan start i rad motora uvelike ovise o stanju svjećica. Stare svijeće sa zaobljenim elektrodama manje su sklone iskrenju i vjerojatnije su da će upaliti. Sporovi o tome kada mijenjati svjećice u automobilu, idu mnogo godina i. Drugi simptom koji se često pojavljuje je pojava takozvane "suknje" boje kave na elektrodi.

I da vidimo – vrijeme je da izbacimo stare svjećice ili da je automobil još. Kako pravilno mijenjati svjećice: na hladnom ili vrućem motoru. Ti se simptomi mogu pojaviti jedan po jedan i jedan po jedan.

Osim toga, jednostavno možete uzeti uvučenu staru svijeću i pokazati ga prodavatelju da kupi.