Sto je glava motora

Glava motora je, prema definiciji, dio pogonskog stroja s unutarnjim. To, doduše, nije deo motora koji o bilo čemu “misli”, posebno u doba elektronike, već deo koji je svoje ime dobio stoga što dolazi na vrh bloka. Aluminij je u upotrebi pogotovo za glave motora istaknutih karakteristika zato što je male težine i dobro odvodi toplinu. Međutim kad je glava aluminijska, sjedala. Glava cilindra – što je s automobilom, uređajem i neispravnošću glave cilindra Koje su glave.

Stoga, kako bi glava uređaja trajala što je dulje moguće, prvo, nemojte pregrijavati motor i ne pokušavajte ga hladiti vodom odozgo.

Devet najboljih motora na svijetu!

Sto je glava motora

Preskoči na odjeljak Križna glava – Križna glava omogućuje klipu što veći hod, kod brodskih motora hod klipa može biti i više od 9 puta veći od promjera. Zbog toga oštecenu glavu motora treba što pre kvalitetno popraviti. Reparatura glave motora radi se zbog potrošenosti, velikog broja. Nerijetko to može izgledati jako loše, kao što smo imali prilike vidjeti na. Pod utjecajem visokih temperatura, nedostatka rashladne tekućine.

Ventil se sastoji od stabljike i glave, te je izložen ekstremnim temperaturama i pritiscima. Uobičajeni uzrok kvara ventila je njegovo izgaranje zbog pogrešnih.

Tjuniranje glave motora i ecu

Sto je glava motora

Za razliku od serijskih, visokokvalitetni trkački ventili su evidentno lakši, što je neobično važno za lakše i brže “zaletanje” motora. Iz tog razloga je pečurka ventila. Glavna razlika je što Otto motori miješaju smjesu goriva i zraka van cilindra, a Diesel. Nakon što odvijete vijke glave motora i to onako kako piše u tvorničkom priručniku, skinite glavu. U motorima s mokrim cilindrima nakon te. Stoga je važno popraviti glavu motora što prije kako bi se izbjegle katastrofalne posljedice jer se s vožnjom rizik povećava. Popravak glava motora uključuje:. Osim što spaja samo srce automobila, glavu i blok motora, pa trpi izuzetno visoke pritiske i temperature, dihtung glave motora služi i kao. Da bi razumjeli kako uopće radi motor, kako on pogoni sva vozila, što se događa.

Iz bloka teče tecnost za hladjenje u vodne kanale glave motora. Samo su rijetki dijelovi motora izloženi tako velikim opterećenjima kao što su ventili, sjedišta i vodilice ventila. PRORAČUN NAPREZANJA KLIPA, CILINDRA I GLAVE MOTORA. Potrebno je što vjernije opisati opterećenja koja se javljaju u tim dijelovima kako bismo sa. Ovo služi da za podmazivanje glave motora i za odvod toplote.

Obe vrlo korisne funkcije, zato hvala ti ulje! Mozes li uraditi video i objasniti tipa dali je motor produvao,ako dimi ili baca ulje na cep đe se sipa ulje. Motor automobila – kako radi motor, delovi motora i sve što treba da.

Motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Sto je glava motora

Prikazati obradu glave motora kao i obradne procese kojima se vrši. Koji je zadatak cilindarske glave motora i što sve može biti smješteno u cilindarskoj glavi motora? Cilindarska glava motora zatvara prostor izgaranja, a u njoj. Ključne riječi: bregasta osovina, četverotaktni motor, brjegovi, glava motora. Promjer i hod ventila tako su odabrani da se izmjena plinova odvija uz što manje. Zato što imaju bolju termičku korisnost, motori s unu trašnjim. Osim toga, glava cilindra se hladi vodom, te je relativno lako kontrolirati njenu temperaturu.

Stap se hladi cirkulacijom sistemskog ulja, što znači manju. Prije no što motor s unutarnjim izgaranjem u muzeju ponosno zauzme. Preterana obrada površine glave motora, što je dovelo do pomeranja vremena upravljanja.

Postavljanje glave na radni sto bušilice. Namještanje glave i pravilno stezanje.